Kurşunlu Waterfall Nature Park, una dintre cele mai frumoase atractii naturale din apropierea orasului Antalya

La doar cativa kilometri departare de orasul Antalya, pe unul dintre afluentii raului Aksu si intr-un parc natural incantator, cascada Kurşunlu isi asteapta an de an vizitatorii cu peisaje de exceptie, in mijlocul unei paduri de pini. 

Kurşunlu Waterfall Nature Park se intinde pe o suprafata de circa 580 de hectare, fiind declarat parc natural de catre Ministerul Mediului si Padurilor din Turcia la data de 21 mai 1991. 

Descopera, in cele ce urmeaza, mai multe amanunte utile despre vizita in acest loc din inima naturii, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Localizare Kurşunlu Waterfall Nature Park si distante din alte statiuni

Acest parc natural se afla la o distanta de 20 kilometri nord-est fata de centrul orasului Antalya, asadar, drumul intre cele doua poate fi pacurs in aproximativ 25-30 de minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Poti sa vizitezi parcul in doua modalitati: fie pe cont propriu, fie prin intermediul unei excursii optionale. Daca alegi ultima varianta, vei fi preluat de la hotel, adus inapoi si asistat pe parcursul experientei de catre un ghid turistic. 

In general, excursiile catre Kurşunlu Waterfall Nature Park sunt organizate din mai toate statiunile cunoscute din imprejurimi si includ opriri si la alte obiective, insa aceasta atractie nu se numara neaparat printre cele mai populare. 

Daca pleci din zona Antalya City cu masina spre acest parc natural, trebuie sa urmezi drumul principal D400 pana la intersectia cu orasul Aksu, iar de aici indicatoarele rutiere te vor directiona la stanga. Din acest punct vei mai avea de condus circa 15 minute pana la intrarea in Kurşunlu Waterfall Nature Park. Exista locuri de parcare in imediata apropiere. 

Pentru cei care vor sa vina aici cu transportul public, microbuzele 230 si 231 circula pe ruta Antalya City – Kurşunlu Waterfall Nature Park, alaturi de autobuzul 79. 

Distante catre Kurşunlu Waterfall Nature Park din alte statiuni:

  • distanta Tekirova – Kurşunlu Waterfall Nature Park: 80 kilometri
  • distanta Kemer –  Kurşunlu Waterfall Nature Park: 65 kilometri
  • distanta Lara – Kurşunlu Waterfall Nature Park: 20 kilometri 
  • distanta Belek – Kurşunlu Waterfall Nature Park: 34 kilometri
  • distanta Side – Kurşunlu Waterfall Nature Park: 67 kilometri 

Ce sa stii despre Kurşunlu Waterfall Nature Park si ce poti vedea aici 

Parcul Kurşunlu este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru acei turisti care iubesc plimbarile relaxante prin natura. Poti explora aici cascada principala (cea mai importanta atractie), alaturi de alte cateva cascade de dimensiuni reduse si mai multe lacuri mici de acumulare.

Pe drum poti vedea diferite formatiuni stancoase interesante, dar si o flora extrem de bogata. Pe langa pini, mai ai posibilitatea sa observi dafini, smochini, salcii, tufe de mur, maslini salbatici, trandafiri salbatici, stejar, iedera si multe altele.  

Desigur, sunt sanse sa intalnesti in calea ta si veverite, soparle, broaste testoase si alte vietati. 

HINT: Pe traseul catre cascada mare vei vedea si o serie de mori de apa foarte vechi.

Cascada Kurşunlu are o inaltime de 18 metri si chiar daca volumul apei scade in perioada verii, peisajul este in continuare impresionant. 

Printre facilitatile si serviciile disponibile in zona parcului natural se regasesc si locuri de joaca pentru copii (in plus, cei mici au posibilitatea sa calareasca ponei). 

Vizitatorii au acces la cafenea, restaurant si toalete. 

Parcul natural este deschis zilnic, insa programul de functionare poate varia de la un sezon la altul. Taxa de intrare este de aproximativ 30 lire turcesti/adult. 

SFAT: Asigura-te ca porti haine potrivite si incaltaminte adecvata. Parcul natural nu poate fi explorat asa cum se cuvine in papuci de plaja.  

Alte atractii apropiate de Kurşunlu Waterfall Nature Park

Stii deja ca intreaga zona Antalya a fost binecuvantata cu atractii naturale si istorice de o valoare inestimabila, insa daca alegi sa vizitezi acest parc natural, e bine sa ai in vedere ca in relativa apropiere, mai gasesti si urmatoarele:

Ruinele orasului antic Perge sunt localizate la doar 7 kilometri departare de acest parc natural. 

Aici te asteapta teatrul vechi, o serie de fantani, zidurile inalte ale orasului si impozanta strada a coloanelor, alaturi de ruinele stadionului, ale bailor romane si ale agorei. 

Centrul vechi Kaleici din Antalya City, considerat bijuteria acestui oras, gazduieste obiective impresionante precum Poarta lui Hadrian, Minaretul Kesik, Moscheea Yvliminare. In apropiere te asteapta si Parcul Karaalioglu, Turnul Hidirlik, alaturi de portul vechi si de zona de bazar. 

Intre Kurşunlu Waterfall Nature Park si centrul vechi Kaleici sunt in jur de 21 de kilometri. 

Muzeul de Arheologie din Antalya este unul dintre cele mai mari din intreaga tara si poate fi potrivit pentru tine daca esti pasionat de istorie. Gazduieste 14 sali de expozitie, printre care si o sala dedicata copiilor. Daca vrei sa le vezi in totalitate, ar trebui sa aloci in jur de 2 ore vizitei aici. 

Intre Muzeul de Arheologie si parcul natural sunt 24 kilometri. 

Cascadele Duden isi asteapta vizitatorii cu doua puncte de varsare: unul la aproximativ 8 kilometri nord de Antalya City si un altul la gura de varsare a raului Duden in Mediterana. 

Acestea s-au format printr-un proces geologic de lunga durata. Cascadele de sus sunt mai micute, insa localizate intr-o zona bogata in vegetatie, iar cascadele de jos sunt mai mari (au o inaltime de 40 metri) si pot fi observate cel mai bine de pe mare. 

In loc de concluzie

Kurşunlu Waterfall Nature Park poate fi locul potrivit pentru tine daca vrei sa te rupi pentru cateva ore de plaja si de agitatia din marile statiuni. 

Ai vazut deja cascada Kurşunlu? Asteptam cu interes parerile tale despre aceasta atractie, iar in cazul in care ti-ai propus sa ajungi aici pentru prima data sau pentru o noua escapada, ti-am pregatit la noi pe site unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?