Olympos Beach, plaja incarcata de istorie din apropierea statiunii Tekirova

Desfasurata in continuarea plajei Cirali si la distante rezonabile fata de statiunile Tekirova si Kemer, plaja Olympos este considerata a fi una dintre cele mai frumoase din Antalya, gratie aspectului sau natural si a sitului arheologic pe care-l gazduieste in imediata apropiere. 

Olympos Beach nu este neaparat pentru toata lumea, caci nu este amenajata cu sezlonguri si umbrele, fiind preferata in mod special de catre acei turisti mai exploratori, iar mai multe amanunte utile despre vizita in acest loc poti sa descoperi in cele ce urmeaza.

Iar pentru ca noi, cei de la Travel Planner, ne-am obisnuit sa organizam eficient concedii de mai bine de 15 ani, pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu hoteluri din toate statiunile cunoscute ale acestei provincii.

Localizare Olympos Beach si distante din alte statiuni

Olympos Beach poate fi reperata pe Google Maps cu denumirile de “Olimpos Plaji” sau “Olimpos Beach”, la 22 kilometri departare de statiunea Tekirova si la 38 kilometri distanta de centrul orasului Kemer

Daca esti cazat in Kemer, pana aici ar trebui sa faci in jur de 40 de minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

In cazul in care ai optat pentru o cazare in zona golfului Adrasan, pana la Olympos Beach vei avea de parcurs in jur de 29 kilometri. 

Se poate parca in zona din spatele plajei, insa in perioadele aglomerate, locuri devin insuficiente. 

Plaja este adesea frecventata si de catre acei turisti cu rucsacul in spate, insa devine treptat, in ultimii ani, si un loc destul de vizitat de catre cupluri si de catre familiile cu copii. 

Olympos Beach este practic continuarea din partea dreapta cum te uiti la mare a faimoasei plaje Cirali. 

Distante catre Olympos Beach din alte statiuni:

  • distanta Finike – Olympos Beach: 49 kilometri
  • distanta Antalya City – Olympos Beach: 78 kilometri
  • distanta Lara – Olympos Beach: 104 kilometri 
  • distanta Belek – Olympos Beach: 121 kilometri

Cum arata Olympos Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Plaja Olympos se remarca printr-o latime destul de generoasa, asadar, ideala pentru cei care cauta mai mult spatiu de desfasurare atunci cand se relaxeaza la malul marii. 

Este formata din pietris si e recomandat sa iei cu tine si acea incaltaminte speciala pentru apa daca vrei sa te bucuri de balaceala in aceasta zona. 

Lipseste amenajarea cu sezlonguri si umbrele in partea mai apropiata de ruinele orasului antic, insa exista restaurante si hoteluri in vecinatatea plajei. 

Olympos Beach face parte dintr-o zona protejata si este una dintre plajele care gazduiesc testoase Caretta-Caretta. Acestea depun oua aici in intervalul lunilor mai – august, cuiburile fiind supravegheate si marcate de catre autoritatile responsabile.

Plaja se prelungeste in directia Cirali, iar in unele zone mai indepartate de situl arheologic pot fi gasite si segmente cu sezlonguri. 

Intrarea in apa are o panta destul de abrupta in zona Olympos Beach, asadar atentie daca vii aici alaturi de copii sau daca nu stapanesti prea bine tainele inotului. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Olympos Beach

Olympos Beach nu se numara neaparat printre cele mai aglomerate plaje din Antalya, insa in intervalul iulie-august poate primi un numar ceva mai ridicat de vizitatori, cu atat mai mult cu cat in imediata apropiere exista situl arheologic al orasului antic Olympos. 

De aceea, daca se intampla sa-ti faci vacanta in zona in miez de vara, e bine sa vii la Olympos la primele ore ale diminetii, pentru a te bucura de frumusetea sa naturala asa cum se cuvine. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade in care poti vizita Olympos Beach sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, temperaturile vor fi mai placute, plaja mai libera, iar preturile la cazare mai scazute 🙂 

Alte atractii si plaje apropiate de Olympos Beach 

Daca vrei sa profiti din plin de obiectivele acestei zone, nu uita ca in imediata apropiere a plajei Olympos te asteapta urmatoarele:

Plaja Cirali, care se intinde pe o lungime de circa 3 kilometri, cu foarte multe segmente de plaja libera, dar si cateva zone amenajate.

Si in dreptul acesteia, intrarea in apa este relativ abrupta, iar in zona din spate gasesti o serie de restaurante cu recomandari. 

Orasul antic Olympos se afla in vecinatatea Olympos Beach si este considerat a fi unul dintre cele mai importante orase antice ale acestei zone. Pe vremuri, era impartit in doua sectiuni, conectate printr-un pod, ale carui ramasite mai pot fi observate si in prezent. 

Sarcofagul Capitanului Eudomus este una dintre cele mai populare atractii de aici, alaturi de ruinele bailor romane si de ramasitele zidurilor vechi. 

Orasul antic Phaselis este localizat la 25 kilometri departare de aceasta plaja. Este un alt loc ideal pentru iubitorii de istorie, iar in imediata apropiere a ruinelor intalnesti si cateva plaje retrase, deosebite. 

Poti vedea ruinele unui arc dedicat imparatului Hadrian, doua complexe de bai romane care dateaza din secolul al III-lea, teatrul din Phaselis, ramasitele unei bisericute bizantine si alte structuri. 

In loc de concluzie

Olympos Beach este una dintre cele mai incantatoare plaje din aceasta parte a provinciei Antalya, iar o scurta oprire aici este recomandata atata vreme cat ti-ai propus sa vezi atractiile istorice din imprejurimi. 

Daca ai ajuns deja la Olympos Beach, asteptam feedback-ul tau, iar daca ai in plan sa-ti organizezi concediul in zona, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?