Excursii de o jumătate de zi pe litoralul bulgăresc

Postat de
IMG_7926

ÎNAPOI ÎN TRECUT

Cea mai cunoscută mănăstire medievală din piatră de pe Litoralul bulgăresc al Mării Negre este amplasată la circa 14 Km nord-est de Varna. Prea multe nu se ştiu despre trecutul monahic al aşezământului, dar săpăturile arheologice au scos la iveală faptul că regiunea a fost populată încă din Creştinismul timpuriu (sec al IV-lea – al VI-lea După căderea Bulgariei sub dominaţie otomană, la sfârşitul secolului al XIV-lea, mănăstirea şi-a pierdut treptat importanţa şi, cel mai probabil, din secolul al XVI-lea sau al XVII-lea avea să fie şi abandonată. În 1927, mănăstirea Aladja a fost declarată oficial sit de patrimoniu naţional, iar în 1957 a devenit monument naţional de cultură.

VARNA – DELFINARIUL

Aici puteţi savura spectacolul unic, care include acrobaţii, echilibristică, muzică şi dansuri ale celor cinci delfini din specia Tursiops Truncatos, trei dintre ei – Kimbo, Poppi şi Dolly, fiind aduşi tocmai din Marea Caraibelor, iar ceilalţi doi, mai tineri, Yoanna şi Peppy, născuţi chiar la Delfinariul din Varna. Timp de 30 de minute, vă veţi simţi într-o lume a delfinilor, plină de emoţii şi surprize.

CASTELUL DIN BALCIC este amplasat în staţiunea Balcic din sudul Dobrogei, pe Litoralul bulgăresc al Mării Negre. Numele oficial al castelului a fost odinioară “Cuibul Liniştit”, acesta fiind construit între 1926 şi 1937, în timpul dominaţiei româneşti asupra regiunii, din ordinul Reginei Maria a României. Complexul constă astăzi dintr-un număr de vile rezidenţiale, un salon de fumat, o cramă, o centrală, o mănăstire, un izvor sfânt, o capelă şi multe alte edificii, precum şi unul dintre cele mai remarcabile parcuri, astăzi o grădină botanică în funcţiune.

NUNTĂ BULGĂREASCĂ

O vizită în satul Prilep, din valea Batovo. Într-o atmosferă autentică, turiştii iau parte la ritualul de “Nuntă bulgărească”, învăţând dansurile care o acompaniază. Programul este realizat de un grup de dansatori şi cântăreţi de folclor profesionişti. Turiştilor li se oferă o cină cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale.

“FIESTA BULGĂREASCĂ” este un restaurant cu specific tradiţional, unde turistul este aşteptat cu pâine şi sare, şi i se oferă posibilitatea de a asista la un vechi obicei bulgar: dansul focului peste cărbuni încinşi. Localul este amplasat la 5 Km deAlbena, întrun loc liniştit şi împădurit.

EXCURSIA PIRATULUI. O excursie cu barca, cu “vaporul piratului”. Oaspeţilor li se oferă echipament de pescuit şi pot pescui în voie. Pentru copii există un program special de divertisment care include carnaval cu măşti, căutarea comorii piraţilor şi cucerirea teritoriului cu un steag al piraţilor. Turiştii primesc, de asemenea, sandwich-uri, bere, băuturi răcoritoare şi rom.

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?