Kastro Thassos, satul de munte localizat in inima insulei si inconjurat de peisaje spectaculoase

Insula Thassos este extrem de ofertanta pentru acei turisti dornici sa exploreze locuri noi in timpul vacantei, iar printre atractiile sale se numara si Kastro, cel mai vechi sat de pe insula, aflat in inima muntilor si la 450 metri deasupra nivelului marii. 

Kastro e un loc potrivit pentru cei care vor sa se intoarca acasa cu poze spectaculoase, dar si pentru cei care vor sa se bucure de liniste si de o atmosfera pitoreasca aparte, inconjurati de peisaje frumoase. 

Gasesti in cele ce urmeaza mai multe detalii despre tot ce presupune o vizita in satul Kastro Thassos, inclusiv distantele pana aici din principalele statiuni ale insulei, iar la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din care sa-l poti alege pe cel care ti se potriveste cel mai bine!

Localizare Kastro Thassos si cum ajungi in acest sat 

Satul de munte Kastro se afla in inima insulei Thassos, la o distanta destul de mica de Limenaria (al doilea oras ca marime al insulei), respectiv la doar 12 kilometri. Totusi, cei care au fost aici in ultimii ani sunt de parere ca nu e bine sa te lasi “pacalit” de distanta care pare scurta, caci timpul petrecut pe drum va fi altul. 

Chiar daca Google Maps iti arata ca faci in jur de 20 de minute, sunt turisti care au spus ca au facut chiar si 45 de minute intre Limenaria si Kastro, pentru ca drumul este dificil si se afla in conditii destul de vitrege. Iti recomandam sa reduci viteza si sa conduci prudent, mai ales daca ai o masina cu garda joasa. 

Mai mult, o parte dintre cei care au vizitat locul spun ca e bine sa te intorci pe acelasi drum, nu pe cel catre satul Theologos si ulterior Potos, care ar fi potrivit doar masinilor de teren.  

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Daca vii din Limenas catre Kastro, ia in considerare o distanta de 47,5 kilometri si in jur de o ora si 20 de minute petrecute pe drum.

Din zona celebrei plaje Golden Beach si pana in satul Kastro sunt 58 de kilometri daca vii pe coasta de vest a insulei si 56 de kilometri daca alegi drumul de pe coasta de est. 

Daca pleci din animata statiune Potos catre satul Kastro Thassos, ai de parcurs 15,7 kilometri, insa la fel ca in cazul traseului cu plecare din Limenaria (este relativ acelasi), asteapta-te sa faci putin mai mult pe drum decat estimeaza Hartile. 

Ce sa stii despre Kastro Thassos si ce poti sa faci aici 

Kastro este cunoscut ca fiind cel mai vechi sat de pe insula, iar numele se trage de la castelul ridicat de instarita familie genoveza Gattilusio aici, in jurul secolului al XIV-lea. Unele ruine ale zidurilor vechi inca mai pot fi observate, locul fiind in acele vremuri considerat un bun adapost pentru locuitorii insulei, care se fereau de atacurile piratilor. 

In perioada secolelor XV-XIX, satul Kastro a fost activ si prosper, mai ales ca multi oameni s-au stabilit aici si in satul vecin Theologos dupa caderea Costantinopolului. La sfarsitul secolului al XIX-lea, locuitorii satelor de munte au inceput sa migreze catre zona de coasta, in special catre asezarile de pescari precum Limenaria, transformandu-le ulteior in sate. 

Astfel, sate din zona de centru a insulei precum Kastro, Rachoni, Kazaviti si Theologos au ramas treptat fara locuitori. In anul 2011, Kastro avea 9 locuitori permanenti, insa multe dintre familiile care detin in proprietate locuinte in acest sat au investit in renovarea acestora, iar in prezent satul pare sa prinda din nou viata. 

Cele mai importante atractii care pot fi admirate in sat sunt Biserica Sfantul Atanasie (ridicata in 1804 cu ajutorul locuitorilor din sat si considerata a fi cea mai veche biserica din Thassos) si ruinele vechii acropole. 

Langa biserica (localizata central) se afla si doua taverne, deschise in timpul sezonului cald si evaluate de catre turistii care le-au calcat pragul cu note destul de bune pe Google (Kostas Tavern si Kastro Taverna-Cafe). 

Asadar, un lucru bun e ca dupa ce iei la pas satul si vizitezi toate atractiile, ai unde sa te opresti pentru a lua masa sau pentru a savura o cafea, totul intr-o atmosfera linistita si inconjurat de o priveliste aparte. 

Alte atractii in apropiere de Kastro Thassos

Daca vrei sa aloci o zi intreaga pentru a vizita toate obiectivele acestei zone, in apropiere de Kastro mai exista si alte locuri interesante, insa ia in considerare ca desi distantele sunt mici, timpul petrecut pe drum poate fi ceva mai lung, pentru ca vorbim totusi despre un drum cu serpentine, de munte, ingust si aflat nu neaparat in cele mai bune conditii pe toate segmentele sale. 

Manastirea Adormirea Maicii Domnului se afla la o distanta de 14,3 kilometri de Kastro (va trebui sa o iei inapoi in directia Limenaria si sa treci prin Kalyvia pentru a ajunge aici), asadar ia in calcul un timp de circa 40 de minute de la o atractie la alta. Peisajul de la manastire este descris ca fiind frumos, iar locul are o energie aparte si multa liniste. 

Satul Theologos se afla la distanta mica de Kastro (9,6 kilometri), insa atentie la drumul direct care leaga cele doua atractii, caci e potrivit numai masinilor de teren, dupa cum descriu unii dintre turisti. O varianta mai practicabila pentru a ajunge in Theologos poate fi drumul cu plecare din Potos. 

Limenaria este localizata la 12 kilometri de Kastro si poate fi un loc potrivit in care sa te opresti pentru o plimbare sau pentru o masa la restaurant. Vorbim totusi despre un orasel mai animat, in care ai la indemana mai multe servicii si atractii. 

Plajele din zona de sud a insulei Thassos ti-ar putea fi la indemana daca te vei invarti pe traseul Limenaria-Kastro si inapoi. Locuri precum Tripiti Beach, Metalia Beach, Pefkari Beach, chiar si Potos Beach sau Rosogremos Beach s-ar putea afla in apropierea traseului tau. 

In loc de concluzie

Satul Kastro este una dintre atractiile frumoase si inedite ale insulei Thassos si pe langa faptul ca poarta amprentele celui mai vechi sat din insula, locul in sine iti ofera si peisaje frumoase, cateva mici obiective si posibilitatea de a lua masa intr-un loc pitoresc. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu hoteluri din toate statiunile cunoscute!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?