Rosogremos Beach, plaja cu nisip fin din apropiere de Potos, potrivita pentru familiile cu copii

Rosogremos Beach face parte din randul plajelor mai putin cunoscute ale insulei Thassos, insa potrivite celor care simt nevoia sa stea departe de agitatie. Se afla in partea de sud a insulei, in apropierea vibrantei statiuni Potos, invecinata si cu alte plaje frumoase care merita incercate. 

Gasesti mai jos o serie de informatii care-ti pot fi utile daca intentionezi sa faci plaja la Rosogremos, iar la noi pe site multe oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale insulei, dar si un proces de rezervare foarte simplu si rapid.

HINT: Faci parte din randul celor care vor in fiecare zi sa faca plaja in alt loc? Daca te pregatesti pentru o experienta in Thassos, ti-ar putea fi de folos si informatiile de aici: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Unde se afla Rosogremos Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja

Pe Google Maps, vei gasi plaja si sub denumirea de Rosonkremos Beach. Este localizata foarte aproape de plaja ceva mai populara Notos Beach, dar si de Potos (2,7 kilometri distanta). 

Din Limenaria, al doilea oras ca marime din Thassos, si pana la Rosogremos Beach sunt 6,3 kilometri, iar din statiunea Skala Marion si pana aici ai de mers in jur de 20 minute cu masina (14 kilometri distanta). 

Pe de alta parte, daca vii din nordul insulei catre Rosogremos, asteapta-te sa petreci pe drum in jur de o ora. Spre exemplu, din Limenas (capitala insulei Thassos) si pana la aceasta plaja sunt 45,3 kilometri. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Daca esti cazat in zona celei mai populare plaje a insulei, Golden Beach, pana la Rosogremos ai de parcurs 38,5 kilometri. 

Cei care au fost aici in 2020 si in 2021 au relatat ca exista doua parcari (una la o distanta de aproximativ 100 de metri de plaja si o alta chiar aproape de Rosogremos, mai mica). Drumul de acces se afla in conditii relativ practicabile, iar daca vii aici in iulie-august catre orele pranzului, exista sanse sa te invarti ceva pana gasesti un loc de parcare. 

Daca vii devreme, ai mai multe sanse sa gasesti loc la umbra pinilor din apropierea plajei. 

Ce sa stii despre Rosogremos. Cum arata si servicii disponibile aici

Rosogremos Beach are o lungime de cateva sute de metri si o latime de aproximativ 20-30 de metri. Este o plaja bine organizata, impartita pe mai multe sectiuni. O parte din plaja este administrata de unitatea hoteliera de aici, insa exista sezlonguri si umbrele de inchiriat, dar si o zona de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

Rosogremos Beach este descrisa de catre cei care au fost aici ca fiind potrivita familiilor cu copii, in mod special pentru ca are o intrare relativ lina in apa, dar si pentru ca nisipul este fin, iar in apa nu sunt foarte multe pietre. Recomandam totusi incaltamintea speciala pentru apa, ca masura de precautie 🙂

In zona din spatele plajei exista un chiosc cu inghetata, bauturi si diverse gustari, insa tot cei care au fost aici au remarcat lipsa unui restaurant. 

Unii dintre vizitatori au mai raportat si ca in aceasta zona semnalul la telefon nu este foarte bun. 

Alte plaje interesante apropiate de Rosogremos Beach 

Daca vrei sa incerci mai multe locuri frumoase de la malul marii situate in aceasta zona, iti mai poti indrepta atentia si catre urmatoarele plaje: 

Notos Beach este localizata foarte aproape de Rosogremos, practic, este cea mai apropiata plaja, pe care o vei avea la indemana in cazul in care acest loc nu va fi pe placul tau. Distanta intre Notos si Rosogremos este de doar 550 de metri, si asta daca decizi sa te deplasezi cu masina. Notos este o plaja micuta, ascunsa intr-un golf ferit, organizata cu sezlonguri si umbrele. 

Vei gasi aici si un beach bar, insa nu si restaurant. Plaja devine aglomerata in plin sezon si locurile de parcare pot deveni insuficiente. 

Potos Beach este plaja statiunii Potos, localizata in directia opusa, la 2,8 kilometri de Rosogremos. La fel ca si statiunea, plaja este animata, are multe segmente amenajate cu sezlonguri dar si zone de plaja libera. Potos Beach nu este foarte lata, insa se desfasoara pe aproximativ 2 kilometri lungime si are o intrare lina in apa. 

Pefkari Beach este localizata la 4,2 kilometri de Rosogremos si este o plaja premiata Blue Flag, de dimensiuni medii si bine organizata. La intrarea in apa exista pietre si stanci. 

Psili Ammos Beach este la fel, bine organizata, localizata intr-un golfulet si marginita de stanci. O vei gasi la 3,7 kilometri de Rosogremos. 

Agia Anna Beach se afla la 2,9 kilometri de Rosogremos, asadar la un drum cu masina de aproximativ 5 minute, si se numara printre plajele mai putin cunoscute ale insulei Thassos, motiv pentru care sansele sa o gasesti destul de libera sunt mai mari. Totusi, e bine sa ai in vedere ca accesul aici este destul de dificil. 

In loc de concluzie

Rosogremos poate fi o alegere buna pentru tine daca te afli in cautarea unei plaje ok pentru familiile cu copii, eventual localizata in partea de sud a insulei Thassos. Mai mult, in cazul in care constati ca nu rezonezi cu locul, ai sanse sa ajungi rapid la una dintre celelalte plaje apropiate din zona. 

Nu ai gasit inca hotelul din Thassos potrivit pentru tine? Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu variante de hoteluri pentru toate buzunarele!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?