Nea Fokea Beach, plaja retrasa din apropierea Turnului Bizantin din Kassandra

Plaja Nea Fokea, aflata in partea de nord-est a bratului Kassandra, se intinde de-a lungul statiunii cu acelasi nume si este impartita pe mai multe segmente, unele amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Chiar daca nu se numara printre cele mai bune si aspectuoase plaje ale acestui brat, Nea Fokea Beach poate fi o varianta rezonabila de loc in care sa te bucuri de mare si de soare daca esti cazat in aceasta parte a Kassandrei si daca ai nevoie de un mediu cat mai linistit in care sa te relaxezi. 

In acest articol gasesti cateva detalii utile despre vizita la Nea Fokea Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu peste 70 de hoteluri si vile din care sa alegi varianta de cazare potrivita cerintelor tale!

Unde este Nea Fokea Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja 

Plaja acestei statiuni se afla relativ aproape de intrarea pe brat, intre Nea Potidea si Afitos, la aproximativ 10 kilometri distanta de Canalul Potidea, pe care-l vei traversa pentru a ajunge in Kassandra. 

Din Salonic si pana la Nea Fokea Beach sunt 74,8 kilometri, iar din statiunea Nea Moudania mai ai de parcurs in jur de 18 kilometri pentru a ajunge la aceasta plaja. 

Daca nu ai in plan sa vii aici cu masina personala, ci cu transportul local, e bine de stiut ca autobuzele KTEL au statie si in Nea Fokea, la cateva sute de metri distanta de plaja. Pentru a verifica orarul si toate statiile KTEL din Kassandra, iti recomandam sa intri pe acest site. Nu uita ca orele curselor pot fi diferite de la o luna la alta, asadar, selecteaza punctul de plecare, punctul de sosire, dar si luna in care te vei afla in vacanta aici. 

Noi am verificat programul autobuzelor pentru luna iulie, iar spre exemplu, din Nea Potidea si pana in Nea Fokea exista 8 curse pe zi, cu o durata a calatoriei de doar 10 minute. Pretul unei curse intre aceste doua statiuni este de 1.60 euro/persoana. 

Kallithea, cea mai animata asezare din Kassandra, se afla la 8,5 kilometri sud de Nea Fokea Beach, ceea ce inseamna ca oricand simti nevoia de mai multa forfota si mai multe optiuni in materie de magazine, restaurante si distractie pe timp de noapte, vei putea ajunge aici in circa 10 minute. 

Cum arata Nea Fokea Beach si ce servicii sunt in zona 

Pozele surprinse la Nea Fokea Beach si publicate pe internet pot fi usor derutante la prima vedere, caci exista sansa sa nu-ti dai seama unde mai exact au fost facute. Desi se intinde pe toata lungimea statiunii, Nea Fokea Beach este impartita pe mai multe segmente, dupa cum urmeaza:

Plaja din apropierea Turnului Bizantin, care este descrisa de catre cei care au vizitat-o in ultimii ani ca fiind potrivita in mod particular celor care vor sa se aseze intr-un loc mai retras. Vei intalni destul de multe stanci aici, pietre pe plaja, dar si la intrarea in mare si e nevoie sa iei cu tine incaltamintea speciala pentru apa. 

Plaja din dreptul portului Nea Fokea, care are un segment amenajat in partea stanga cum te uiti la mare si mai multe variante de terase si taverne in zona din spate. 

Plaja din stanga portului, localizata la cateva sute de metri departare, in urmatorul mic golfulet, formata din nisip si amenajata pe o portiune cu sezlonguri si umbrele. Aici gasesti si dusuri, toaleta, dar si locuri de parcare in imediata apropiere a plajei sau pe platforma de sus, din spatele plajei. 

Daca parchezi sus, vei avea de coborat in jur de 30 de trepte de beton pana la plaja. Nu vei avea in schimb cine stie ce optiuni la capitolul taverne si restaurante. 

Intrarea in mare are o panta destul de abrupta la Nea Fokea Beach si pe cele mai multe dintre segmentele sale exista si pietre. Poate fi un loc bun pentru snorkeling, caci exista pestisori de diferite soiuri, caracatite, dar si arici de mare (din nou, atentie la talpi). 

Alte plaje apropiate de Nea Fokea Beach 

Daca nu rezonezi prea bine cu Nea Fokea Beach sau vrei sa incerci si alte plaje din apropiere in cazul in care ai ales sa te cazezi aici, vei putea ajunge relativ usor la:

Plaja Nea Potidea, localizata la 10 kilometri distanta de Nea Fokea Beach, este o plaja ceva mai lunga si mai lata, formata din nisip si amenajata pe mai multe segmente cu sezlonguri si umbrele.

Aici se afla si un teren de volei, iar in spatele plajei exista o alee pietonala, ideala pentru plimbari. Nu lipsesc tavernele si restaurantele. 

Plaja Afitos, pe care o gasesti la o distanta de 6 kilometri de Nea Fokea, este una dintre plajele mai cunoscute ale Kassandrei. Are atat segmente amenajate, cat si zone libere, si este formata din nisip. Pe unele portiuni vei intalni si pietricele, inclusiv la intrarea in mare.

Segmentul de plaja care poarta denumirea de Liosi este recomandat ca fiind mai bun aici. 

Plaja Kallithea este una dintre cele mai animate de pe brat, premiata cu distinctia Blue Flag, si amenajata cu sezlonguri si umbrele pe cele mai multe dintre portiunile sale.

In partea stanga a fasiei de nisip de aici gasesti si ruinele templului Ammon Zeus, care pot fi vizitate gratuit. Aceasta plaja se afla la 8,4 kilometri distanta de Nea Fokea Beach. 

Plaja Kriopigi, localizata la 14 kilometri de Nea Fokea, este o alta varianta de loc in care sa te bucuri de sunetul valurilor si de o balaceala in mare. Are si zone organizate, dar si zone de plaja libera (unele sunt mai inguste), majoritatea cu o intrare lina in apa, dar si cu pietre in apropierea malului. 

In loc de concluzie

Nea Fokea Beach nu este neaparat cea mai buna varianta de plaja pe care o vei gasi in Kassandra, insa poate fi un loc ok daca vrei sa ai parte de mai multa liniste, mai putina aglomeratie, o sesiune de snorkeling si o priveliste boema catre Turnul Bizantin. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?