O zi la Agios Ioannis Peristeron Beach. Ce sa stii despre aceasta plaja din estul insulei Corfu

Una dintre plajele mai putin populare si in general lipsite de aglomeratie din estul insulei Corfu este Agios Ioannis Peristeron, localizata in dreptul micutei statiuni cu acelasi nume. 

Plaja este evaluata ca fiind potrivita pentru cei care cauta o atmosfera mai zen atunci cand se bucura de mare si de soare, iar faptul ca este localizata la o distanta rezonabila fata de Corfu Town reprezinta un avantaj. 

Te invitam sa descoperi Agios Ioannis Peristeron Beach mai amanuntit in cele ce urmeaza, si pentru ca ne ocupam eficient de organizarea concediilor de mai bine de 15 ani, ti-am pregatit la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Agios Ioannis Peristeron Beach si distante din alte statiuni

Plaja Agios Ioannis Peristeron se afla intre statiunile Benitses si Moraitika, pe coasta de est a insulei Corfu, la o distanta de aproximativ 18 kilometri fata de Corfu Town. Poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Agios Ioannis Peristeron”. 

Daca vii cu masina din Corfu Town, pana aici ar trebui sa faci pe drum in jur de 30 de minute (traseu simulat intr-o zi de iulie, cu trafic moderat spre intens). 

Exista si varianta transportului cu autobuzele locale pe ruta Corfu Town – Agios Ioannis Peristeron (liniile B7, B6, B1 si altele). 

ATENTIE: Grecia detine o sumedenie de plaje care poarta numele de Agios Ioannis, inclusiv in zona Halkidiki si pe insula Lefkada. Daca vrei sa vizualizezi mai multe imagini cu plaja Agios Ioannis Peristeron, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul “Corfu”.

Totodata, e bine de stiut ca in Corfu exista si satul Agios Ioannis (in zona centrala), la 18 kilometri departare de plaja abordata in acest articol. 

Distante catre Agios Ioannis Peristeron Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Benitses – Agios Ioannis Peristeron Beach: 4,4 kilometri
  • distanta Moraitika – Agios Ioannis Peristeron Beach: 2,5 kilometri
  • distanta Kavos – Agios Ioannis Peristeron Beach: 29 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Agios Ioannis Peristeron Beach: 13,5 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Agios Ioannis Peristeron Beach: 36 kilometri
  • distanta Sidari – Agios Ioannis Peristeron Beach: 55 kilometri 
  • distanta Kassiopi – Agios Ioannis Peristeron Beach: 49,8 kilometri

Cum arata Agios Ioannis Peristeron Beach si ce servicii gasesti in zona

Aceasta plaja se afla intr-o zona bogata in vegetatie si se remarca printr-o apa a marii turcoaz. Se intinde pe aproximativ 2 kilometri, insa pe cele mai multe portiuni are un aspect relativ ingust. 

Agios Ioannis Peristeron Beach are si cateva segmente administrate de unele resorturi private ridicate pe fundal, insa in mare majoritate si in mod special inspre capatul din dreapta cum te uiti la mare este o plaja publica. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, iar la intrarea in mare exista pietre, motiv pentru care acei cipici speciali pentru apa vor fi bineveniti. 

Pe alocuri, plaja isi bucura vizitatorii cu umbra naturala, iar in zona din spate exista cabine de schimb si dusuri. 

In functie de segmentul pe care alegi sa te asezi, sunt sanse sa intalnesti si organizare cu sezlonguri si umbrele. 

In zona din spate gasesti Akrogiali Taverna Kerkyra,  o taverna cu recenzii bune, unde poti lua masa de pranz sau cina. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Agios Ioannis Peristeron Beach 

Spre deosebire de plajele statiunilor mai extinse aflate in vecinatate, Agios Ioannis Peristeron Beach  nu este atat de populara, o dovada in acest sens fiind si cele aproximativ 150 de recenzii stranse pe Google pana in iulie 2024.

Totusi, sunt sanse ca in intervalul iulie-august, atunci cand intreaga insula primeste un flux ridicat de turisti, sa intalnesti ceva mai multa lume si la aceasta plaja. 

Unele dintre cele mai bune perioade in care poti veni aici daca vrei sa eviti temperaturile ridicate si eventualele aglomeratii sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie.

Alte plaje apropiate de Agios Ioannis Peristeron Beach 

Daca esti tentat sa vizitezi si alte plaje din vecinatate, trebuie sa stii ca la distante mici mai gasesti si:

Plaja Moraitika este localizata la doar 2,5 kilometri departare, este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele si se distinge printr-o buna organizare pe segmentul central. 

Intalnesti aici si centre de sporturi acvatice, centre de inchirieri hidrobiciclete si alte mici ambarcatiuni, iar in partea sudica a plajei poti observa gura de varsare a raului Messonghi in mare. 

Plaja Benitses se afla la circa 4 kilometri departare de Agios Ioannis Peristeron. Este formata din pietris marunt si are mai multe segmente, in partea de nord a statiunii fiind mai ingusta.

In sud, Benitses Beach capata un aspect ceva mai lat. Exista restaurante si baruri in zona din spate. 

In loc de concluzie

Agios Ioannis Peristeron Beach este una dintre plajele apreciate de pe coasta de est a insulei Corfu, e drept, nu neaparat cea mai frumoasa dintre toate, insa cu umbra naturala, cu o intrare lina in mare si cu o atmosfera mai relaxanta.

Daca ai ajuns aici, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta, iar daca ti-am starnit apetitul pentru un concediu in aceasta destinatie greceasca, te asteptam pe site cu unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?