Scurta oprire la plaja Linaraki din zona Sykia Sithonia

Linaraki este numele unei plaje localizate in zona Sykia a bratului Sithonia, mai exact la sud de Sykia Beach, fiind potrivita in mod special familiilor cu copii, gratie serviciilor din imprejurimi si a intrarii line in apa. 

Mai multe detalii utile despre vizita la plaja Linaraki poti sa descoperi in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu propuneri de hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Localizare plaja Linaraki si distante din principalele statiuni 

Linaraki se afla la 1,3 kilometri de centrul statiunii Paralia Sikias si la 10 kilometri departare de Sarti. 

Practic, daca esti cazat in zona de plaja a satului Sykia, pana aici ar trebui sa faci in jur de 3-4 minute cu masina, iar daca vii din Sarti in jur de 12-13 minute. 

Toroni este localizat la 20 kilometri distanta de Linaraki, iar ceva mai indepartate sunt Neos Marmaras (41 kilometri), Nikiti (53 kilometri) si Vorvourou (39 kilometri). 

In general, daca esti cazat in vreuna dintre aceste statiuni mai indepartate, drumul pana la Linaraki nu prea-si are sensul atata vreme cat vrei sa vezi doar aceasta plaja, pentru ca exista multe alte plaje frumoase mai apropiate pe care le-ai putea bifa inainte 🙂

Poti ajunge cu masina in zona din spate a plajei Linaraki, asadar, destul de aproape de malul marii, insa e bine de stiut ca in plin sezon poti intalni aglomeratie. 

foto sithoniagreece.com

Cum arata plaja Linaraki si cea mai buna perioada pentru o vizita aici

Linaraki este o plaja formata din nisip, cu aspect ingust, amenajata pe cea mai mare parte a sa cu sezlonguri si umbrele. 

In spatele plajei exista un restaurant (To Akrogiali) cotat cu nota 4,5 din 5 pe Google. Aici gasesti mai toate felurile de mancaruri traditionale grecesti, inclusiv delicioasele aperitive, dar si fructe de mare si peste.

Pentru a ocupa sezlonguri si umbrele este nevoie sa faci o consumatie minima de la barul restaurantului, iar in zona gasesti si toalete, dar si dus. 

Plaja Linaraki este potrivita familiilor cu copii, atat pentru ca are o intrare lina in apa, cat si pentru faptul ca fundul marii este nisipos aproape de mal. 

Fiind o plaja ingusta (sezlongurile sunt asezate pe maximum 2-3 randuri), ii poti supraveghea mai usor pe cei mici, insa atragem atentia asupra faptului ca in spatele plajei si foarte aproape de aceasta exista un drum de asfalt pe care circula masini.

In cele mai multe dintre cazuri, marea este linistita in zona plajei Linaraki, iar in unele momente ai sansa sa observi si cateva barcute ale pescarilor ancorate la extremitati. 

In intervalul iulie-august, peninsula Halkidiki si implicit statiunile si plajele bratului Sithonia primesc cel mai mare numar de vizitatori. Fiind o plaja de dimensiuni reduse, Linaraki are sanse sa fie destul de aglomerata in aceasta perioada. 

Daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta atunci si vrei sa te bucuri de o atmosfera mai degajata, de mai putina aglomeratie si chiar si de preturi mai bune la cazare, iti recomandam sa vii aici fie la sfarsit de mai, la inceput de iunie sau la sfarsit de septembrie. 

foto sithoniagreece.com

Alte plaje in vecinatatea Linaraki Beach 

Daca vrei sa te bucuri de mare si de soare la cat mai multe plaje frumoase din aceasta parte a Sithoniei, e bine sa in vedere ca la distante foarte mici de Linaraki se mai afla si urmatoarele: 

Plaja Pigadaki este urmatoarea din dreapta cum te uiti la mare, dupa Linaraki, are ceva mai multe taverne si unitati de cazare in zona din spate si este tot organizata cu sezlonguri si umbrele. Poate fi si un loc bun pentru snorkeling. 

Plaja Tourkolimnionas este localizata la doar 1 kilometru departare de Linaraki, are un aspect relativ similar, ceva mai lata (sezlongurile sunt asezate pe 5-6 randuri) si doua beach baruri in zona din spate (Estrella Beach Bar Taverna si Korali Beach Bar).  

Plaja Sykia este lunga, formata din nisip si premiata cu distinctia Blue Flag. Exista cateva segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, care sunt administrate fie de unitatile de cazare din spate, fie de unele baruri de pe plaja, insa in cea mai mare parte a sa, Sykia Beach este plaja libera.

Asadar, acesta poate fi unul dintre locurile in care, indiferent de sezon, exista spatiu pentru toata lumea 🙂

In loc de concluzie

Desi este micuta, iar in varf de sezon poate deveni aglomerata, in principal din cauza lipsei de spatiu, plaja Linaraki ramane una dintre variantele bune pentru familiile cu copii cazate in zona. 

Daca ai ajuns deja aici si ai informatii noi, asteptam cu interes feedback-ul tau, iar daca planuiesti sa vii insa nu ai gasit pentru moment locul potrivit de cazare, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?