Pigadaki, locul in care gasesti unele dintre cele mai populare taverne din Sithonia

In zona Sykia si nu departe de plaja generoasa si premiata Blue Flag a acestui sat gasesti un grup de plaje mai micute, cat se poate de potrivite celor care cauta relaxare si liniste in timpul vacantei din Sithonia. Pigadaki este una dintre ele si este considerata a fi un loc cat se poate de pregatit la capitolul servicii si confort. 

Mai multe detalii utile despre o eventuala vizita la Pigadaki gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai tari oferte vacante Sithonia, cu hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale bratului.

HINT: A nu se confunda cu satul Pigadakia din insula Zakynthos. Pentru mai multe imagini cu plaja abordata in acest articol, ai grija sa alaturi cautarii tale pe Google si cuvantul “Sithonia” (foto articol sithoniagreece.com)

Unde se afla Pigadaki Beach, cum ajungi si distante din principalele statiuni

Plaja Pigadaki este localizata la 1,8 kilometri de mijlocul plajei Sykia, asadar, daca se intampla sa fii cazat in zona Paralia Sikias, pana aici vei avea de mers cu masina nu mai mult de 5 minute. 

Din linistita statiune Toroni si pana la Pigadaki sunt 21 kilometri, distanta care se parcurge, intr-o zi cu trafic normal, in aproximativ 25-28 minute. 

Ceva mai indepartate sunt statiunile Neos Marmaras (42 kilometri), Nikiti (54 kilometri) si Vourvourou (40 kilometri), insa asa cum am specificat si in alte articole anterioare, sunt suficient de multe plaje frumoase care merita explorate in zona acestor statiuni, inainte de a te indrepta spre Pigadaki, asta, desigur, daca alegi sa te cazezi in vreuna dintre cele mentionate mai sus. 

La plaja Pigadaki poti ajunge usor cu masina, chiar in zona din spate, unde gasesti si restaurantele, dar si cateva unitati de cazare.

Pe Harti nu o vei gasi marcata cu denumirea de Pigadaki, desi site-urile de specialitate din Grecia ii atribuie acest nume. In schimb, vei gasi locul cu denumirea de “Limanki Beach”, insa cel mai bine te poti ghida dupa locatia restaurantului “5 steps in the sand”. 

Exista locuri de parcare in zona din spatele plajei, insa e posibil ca Pigadaki sa se aglomereze in plin sezon. 

Cum arata Pigadaki, ce servicii gasesti si cand e mai bine sa vii 

Pigadaki are forma de semicerc si este formata din nisip. Este amenajata pe cea mai mare parte a sa cu sezlonguri si umbrele, administrate de tavernele si barurile din spate, insa exista si cateva zone de plaja libera, unde-ti poti aseza prosopul. 

Intrarea in mare este relativ lina la Pigadaki, iar pe prima portiune fundul marii este format din nisip. Desigur, pe masura ce inaintezi, sunt sanse destul de mari sa dai si de pietre, motiv pentru care incaltamintea speciala pentru apa poate fi binevenita. 

In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare exista micul portulet Pigadaki (marcat pe Harti cu Pigadaki Harbour), practic, un ponton din beton unde vei vedea ancorate barcute ale pescarilor sau mici ambarcatiuni inchiriate. 

Aceasta plaja este in general evaluata ca fiind o plaja potrivita familiilor cu copii, atat gratie intrarii line in apa, cat si a serviciilor disponibile aici. 

In spatele plajei exista restaurante precum 5 steps in the sand (cotat cu 4,5 din 5 pe Google si cu peste 3500 de recenzii majoritar pozitive), Taverna Limanaki, ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ si Taverna Zambakos. 

foto facebook 5 steps in the sand

Prin urmare, locul poate fi cat se poate de potrivit si pentru un pranz traditional grecesc sau pentru o cina romantica in preajma apusului 🙂 

In perioada lunilor iulie-august, Pigadaki poate deveni ceva mai aglomerata. De aceea, spunem noi, cea mai potrivita perioada pentru o vizita aici poate fi la sfarsitul lunii mai, la inceputul lunii iunie sau la sfarsitul lunii septembrie. Temperaturile vor fi mai placute, plaja si restaurantele mai libere, iar preturile la cazare mai prietenoase cu buzunarul. 

Alte plaje apropiate de Pigadaki 

Printre avantajele acestei plaje se numara si faptul ca este localizata intr-o zona binecuvantata cu mai multe astfel de fasii de nisip, care pot fi vizitate fara prea mare efort chiar si in aceeasi zi. Dintre acestea, iti amintim de: 

Plaja Tourkolimnionas, care se afla imediat dupa Pigadaki in partea dreapta, cum te uiti la mare. Si in acest caz vei gasi amenajare cu sezlonguri si umbrele, o plaja din nisip si o intrare lina in mare. In spatele plajei exista si doua beach baruri: Estrella Beach Bar-taverna si Korali Beach Bar. 

Plaja Linaraki, aflata in stanga plajei Pigadaki cum te uiti la mare. Aici gasesti o plaja ceva mai ingusta, tot potrivita pentru familiile cu copii, alaturi de un restaurant destul de apreciat localizat in partea din spate (To Akrogiali). Fundul marii este nisipos, apa se adanceste treptat, insa in spatele plajei si destul de aproape de aceasta exista un drum de asfalt pe care circula masini, asadar, atentie la cei mici. 

Plaja Sykia, cea mai generoasa dintre toate, formata din nisip si premiata Blue Flag, este localizata la 1-1,8 kilometri de Pigadaki (in functie de zona in care alegi sa stai). Desi are portiuni amenajate cu sezlonguri si umbrele, Sykia este in mare parte o plaja libera si suficient de incapatoare, indiferent de perioada in care alegi sa o vizitezi. 

In loc de concluzie

Pigadaki este doar unul dintre locurile frumoase in care te poti relaxa la malul marii daca alegi sa-ti faci vacanta in zona Sykia Sithonia. Are avantajul de a fi destul de bine organizata si de a avea restaurante bune in zona din spate. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de variante din care sa o poti alege simplu si rapid pe cea potrivita cerintelor tale 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?