Rodia Beach, una dintre plajele renumite si bine organizate dintre Vourvourou si Sarti Sithonia

Cunoscuta pana acum ceva vreme sub denumirea de Banana Beach, plaja Rodia a preluat numele beach barului de aici si este in prezent una dintre cele mai populare de pe coasta de est a Sithoniei

Localizata intre asezarile Vourvourou si Sarti, Rodia Beach isi asteapta vizitatorii an de an cu o buna organizare, cu o apa turcoaz si cu peisaje cat se poate de frumoase. 

Gasesti mai multe amanunte despre Rodia Beach in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Unde se afla Rodia Beach si distante din principalele statiuni

Plaja Rodia este localizata la 13,2 kilometri departare de satul pescaresc Vourvourou, in directia statiunii Sarti. 

Din Sarti si pana aici sunt 19 kilometri, ceea ce inseamna un drum cu masina de aproximativ 25-30 minute. 

Nici micuta statiune Ormos Panagias si al sau port nu sunt foarte indepartate de Rodia Beach. Daca se intampla sa fii cazat in aceasta zona, ia in considerare ca pana la Rodia vei face in jur de 25 minute (20,4 kilomentri distanta). 

Ceva mai indepartate sunt statiunile Neos Marmaras (43,3 kilometri) si Toroni (49,1 kilometri), insa odata ajuns in acele zone, vei avea suficient de multe plaje frumoase de explorat. 

Cam la 10 kilometri sud de Vourvourou vei putea observa la drumul principal semnul “Rodia”. De acolo, va trebui sa cobori cu viteza mai redusa pe drumul secundar de pamant lung de circa 2 kilometri. 

Jos te asteapta o parcare destul de incapatoare. Unii dintre turistii care au fost aici la inceputul lui august 2023 spun ca au gasit loc sa-si lase masina chiar si la orele pranzului. 

Gasesti plaja Rodia pe Harti folosind cautarile “Rodia Beach Bar” sau “Παραλία Μπανάνα” – in traducere, Banana Beach. 

Cum arata Rodia Beach si ce fel de servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Plaja nu are dimensiuni foarte mari, insa este bine organizata, lucru specificat in comentariile celor care au fost aici in ultima perioada. Rodia Beach este formata dintr-un nisip cu granulatie mai mare, iar apa din zona este descrisa ca fiind limpede si curata, potrivita si celor care doresc sa practice snorkeling-ul. 

Rodia Beach are trei zone amenajate: zona verde, zona de pe platforma de lemn si zona de pe plaja.

Daca vrei sa stai in primul rand, e posibil ca pretul sezlongurilor sa fie usor mai piperat comparativ cu tarifele alocate randurilor din spate.

La restaurant poti lua micul dejun (omleta, oua benedict, waffles, omleta greceasca, etc.) masa de pranz sau cina. 

Gasesti salate, clasicele aperitive grecesti, peste si fructe de mare, souvlaki, gyros, dar si mancaruri mai rapide precum pizza si burgeri. 

In zona din spatele plajei gasesti toalete si dusuri.

Rodia Beach Bar a primit pe Google o nota de 4,4 din 5 si peste 1300 de recenzii pana in august 2023.  

Poate fi o plaja potrivita si familiilor cu copii, gratie organizarii bune, a serviciilor de aici si a intrarii line in apa. 

Alte plaje apropiate de Rodia Beach

Daca ti-ai propus sa vezi cat mai multe plaje frumoase din aceasta zona, in vecinatatea Rodia Beach mai gasesti si urmatoarele:

Plaja Manassu este localizata la 4,5 kilometri de Rodia si este o alta plaja foarte bine organizata. Este amenajata cu sezlonguri si umbrele, iar in spatele sau se afla un restaurant popular, alaturi de un camping frumos amenajat. 

Plaja Robinson este o plaja salbatica, localizata intre Rodia si Manassu, deosebit de frumoasa, la care nu poti ajunge altfel decat de pe mare. Pentru a vedea Robinson, e nevoie fie sa inchiriezi o mica ambarcatiune, fie sa te inscrii la o croaziera pe mare care sa includa si o oprire aici. 

Plaja Zografou se afla la 5,2 kilometri departare de Rodia, in directia Vourvourou, este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris si poate fi un loc cat se poate de bun pentru snorkeling. 

In zona centrala a plajei exista amenajare cu sezlonguri, iar in spatele plajei se afla campingul Porto Elea. Daca ai in plan sa stai aici mai mult de 2 ore, e posibil sa ti se solicite o taxa de acces in valoare de 5 euro/persoana. 

Totodata, sunt sanse ca drumul secundar de acces catre plaja Zografou sa nu se afle in cele mai bune conditii, asadar, redu viteza si sofeaza cu prudenta. 

In loc de concluzie

Rodia Beach face parte din randul plajelor bine organizate ale Sithoniei si chiar daca are dimensiuni micute, poate face obiectul unei experiente cat se poate de relaxante, chiar si in plin sezon. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?