Robinson Beach Sithonia, plaja complet izolata din apropiere de Manassu

Asa cum este sugerat chiar de catre numele sau, plaja Robinson din Sithonia este acel loc salbatic si ferit de aglomeratii la care viseaza oricine iubeste plajele izolate. 

Localizata pe coasta de nord-est a bratului, Robinson Beach este de-o frumusete aparte si are un mare avantaj, daca ne-am putea permite sa fim subiectivi: nu poate fi vizitata decat daca vii de pe mare 🙂 

In continuare gasesti mai multe detalii legate de vizita la Robinson Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu propuneri de vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Unde se afla Robinson Beach Sithonia si cum poti sa ajungi aici

Plaja Robinson este localizata in imediata apropiere a plajei si a celebrului bar Manassu, la vreo 12 kilometri departare de satul pescaresc Vourvourou

Din Nikiti, capitala administrativa a bratului, si pana la Robinson Beach Sithonia sunt 26 kilometri, iar din animatul Neos Marmaras si pana aici vorbim deja despre o distanta de 43 kilometri. 

Sarti este localizat la 16 kilometri de Robinson Beach, in timp ce Toroni se afla la o distanta de circa 45 kilometri. 

Poti ajunge la aceasta plaja cu o barca inchiriata de pe coasta de est a Sithoniei, insa e bine sa te ocupi de acest aspect din timp, mai ales daca ti-ai planificat vacanta in varf de sezon. 

Cel mai apropiat loc de Robinson din care poti inchiria o ambarcatiune este satul Vourvourou.

O alta modalitate prin care poti ajunge aici este prin intermediul excursiilor organizate (croazierele pe mare). Multe dintre acestea au ca punct de plecare fie portul Ormos Panagias, fie Sarti, insa nici in acest caz nu vorbim despre plecari cu data si ora fixa, asadar, trebuie sa te interesezi de ele cel putin cu 2-3 zile inainte de vizita la Robinson Beach. 

Mai sunt si turisti care ajung de la Manassu Beach la Robinson cu caiacul, insa iti recomandam sa te aventurezi intr-o astfel de experienta numai daca esti insotit de un profesionist de la fata locului. 

foto captura video visitsithonia

Cum arata Robinson Beach si ce sa iei cu tine cand vii la aceasta plaja 

Ei bine, la acest capitol, putem spune clar si raspicat ca Robinson Beach este un loc rupt dintr-o poveste cu iz exotic. 

Robinson este o plaja formata din nisip deschis la culoare, marginita de stanci, de dimensiuni micute si complet lipsita de amenajare. 

Practic, daca vii aici pentru a petrece mai multe ore (lucru care in cazul croazierelor organizate nu prea se intampla), e nevoie sa vii pregatit cu toate cele necesare. 

Ia cu tine apa, umbrela portabila, crema cu factor de protectie, poate chiar si echipamentul de snorkeling si cateva gustari, pentru ca in zona din spatele plajei nu exista altceva decat stanci si padure.

E posibil ca in varf de sezon (in intervalul iulie-august) sa intalnesti plaja usor mai aglomerata la orele pranzului, desi nu este o regula. 

Unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita aici pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, pentru ca atunci ai mai multe sanse sa o gasesti relativ pustie 🙂 

La minutul 02.15 al filmuletului de mai jos gasesti mai multe imagini cu plaja Robinson din Sithonia 🙂 

Alte plaje apropiate de Robinson Beach 

Daca nu ai reusit sa organizezi partea de transport pana la Robinson Beach sau vrei sa vizitezi si alte plaje interesante din zona, destul de aproape se mai afla si urmatoarele: 

Plaja Manassu, o plaja foarte bine organizata, cu sezlonguri si umbrele, beach bar popular in zona din spate, restaurant, dar si preturi ceva mai ridicate. 

O gasesti la doar 1,2 kilometri distanta de Robinson, in partea dreapta cum te uiti la mare. La fata locului si foarte aproape de plaja se afla si o parcare organizata. 

Plaja Rodia (Banana Beach, Rodia Beach sau pe Harti, cu denumirea greceasca “Παραλία Μπανάνα”) este localizata la 3,3 kilometri in stanga plajei Robinson cum te uiti la mare. Este amenajata cu sezlonguri si umbrele si formata dint-un amestec de nisip cu pietris. 

In zona din spatele plajei exista si celebrul Rodia Beach Bar, cu peste 1300 recenzii pe Google si o nota de 4,4 din 5 in iulie 2023. 

Plaja Zografou se afla la 4,2 kilometri de Robinson Beach Sithonia, este un loc potrivit pentru iubitorii de snorkeling si are segment organizat cu sezlonguri si umbrele. 

Daca nu esti cazat in campingul de aici, va trebui sa platesti o taxa de intrare de 5 euro/persoana, daca sederea este mai lunga de 2 ore.

Unii dintre cei care au fost aici in ultimii ani spun ca drumul de acces care coboara catre aceasta plaja nu se afla in cele mai bune conditii si recomanda fie sa lasi masina mai sus, fie sa cobori cu precautie si viteza redusa. 

In loc de concluzie

Robinson Beach Sithonia este o plaja cat se poate de aspectuoasa si potrivita celor care iubesc sa se bucure de mare si de soare intr-un loc izolat si cat mai putin atins de mana omului. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes si feedback-ul tau, iar daca intentionezi sa pleci spre acest brat al peninsulei Halkidiki insa nu ai gasit inca locul perfect in care sa te cazezi, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?