S-a dovedit stiintific: calatoriile dese te fac mai fericit

Postat de

Daca si tu esti nerabdator sa calatoresti din nou dupa aceasta perioada in care ai stat mai mult in casa, avem vesti bune pentru tine: acum exista dovezi stiintifice care iti sustin dorinta pentru vacante.

Un nou studiu publicat in jurnalul Tourism Analysis sustine ca persoanele care calatoresc mai des sunt mai multumite si fericite de vietile lor, comparativ cu persoanele care nu calatoresc de loc.

Chun-Chu (Bamboo) Chen, asistent universitar la School of Hospitality Business Management – Washington State University, a realizat un sondaj pentru a descoperi de ce unele persoane calatoresc mai des decat altele si daca acest lucru are un impact pe termen lung asupra fericirii si starii de bine.

Rezultatul analizei a indicat faptul ca persoanele care sunt mai atente la informatiile de calatorie si care discuta mai des despre vacante cu prietenii lor merg mai des in calatorii regulate, comparativ cu cele care nu se gandesc mereu la urmatoarea vacanta.

In plus, participantii din sondaj care au mentionat ca fac calatorii regulate la cel putin 120 de kilometri de casa sunt cu 7% mai fericiti decat cei care calatoresc rar sau deloc.

“In timp ce lucruri precum jobul, viata de familie si prietenii joaca un rol important pentru starea de bine a fiecarei persoane, acumularea experientelor de calatorie pare sa aiba un efect mic, dar sesizabil, in ceea ce priveste satisfactia asupra vietii. Ilustreaza perfect importanta unei evadari din rutina pentru a experimenta lucruri noi.”, spune Chen.

Studiile anterioare se concentrau asupra reducerii stresului si asupra beneficiilor pentru sanatate pe care le au experientele de calatorie, insa aveau tendinta sa studieze efectul unei singure vacante. Cercetarea lui Chen duce toate aceste studii mai departe, observand beneficiile calatoriilor pe parcursul unui singur an.

Participantii la studiu au fost intrebati despre importanta calatoriei in vietile lor, cat timp petrec planuind urmatoarele vacante si cate calatorii fac pe parcursul unui an. Au fost apoi intrebati cum percep vietile lor. Din peste 500 de participanti, putin mai mult de jumatate au mentionat ca merg in mai mult de patru calatorii pe an. Doar 7% dintre respondenti au spus ca nu pleaca in vacante.

“Cu cat oamenii vorbesc mai mult despre planurile de vacanta, cu atat au mai multe sanse sa plece”, spune Chen.

Daca si tu te gandesti in fiecare zi la urmatorul concediu, arunca o privire pe site-ul Travel Planner si vezi toate ofertele pe care ti le-am pregatit pentru Bulgaria, Grecia si Turcia, cu avans 0 la rezervare, anulare superflexibila si plata in rate.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?