La fiecare vacanță Travel Planner cumpărată, poți face o donație pentru mini-taberele copiilor cu autism

Postat de

Anul trecut, am început o frumoasă călătorie a binelui pentru copiii și tinerii cu minți aparte din cadrul asociației Help Autism. În luna septembrie am făcut un calcul, iar rezultatele ne-au bucurat nespus. Peste 700 de turiști Travel Planner au donat 210 de ore de terapie pentru viitorul minților aparte. Vă mulțumim din nou pentru tot sprijinul oferit până în acest moment!

Mințile diverse au nevoie în continuare de ajutorul nostru, al fiecăruia dintre noi. Iar pentru a construi împreună o lume în care ei sunt primiți cu inima deschisă, povestea continuă și anul acesta. Astfel, la achiziționarea oricărui pachet de vacanță de pe site-ul nostru, poți face un mare gest de bine pentru copiii și tinerii din Asociația Help Autism: poți dona o sumă, separat de costul vacanței. Orice sumă, mai mică sau mai mare, contează enorm. 

Și pentru că suntem oficial în sezonul vacanțelor, iar vara ne cheamă să ne bucurăm de soare, să avem un bine meritat moment de respiro și să călătorim, am ales ca anul acesta donațiile strânse să meargă către mini-taberele copiilor cu minți aparte. Fiecare donație ne ajută să mai cumpărăm un „bilet” de tabără pentru ei. Călătorește alături de cei dragi și fii parte din călătoria lor!

Comunitatea oamenilor cu inima deschisă pentru mințile diverse crește pe zi ce trece, iar acest lucru nu doar că ne bucură, dar ne motivează să găsim periodic noi soluții, planuri și idei. Iar cei care ne ajută să punem totul în aplicare sunt donatorii si partenerii Help Autism, pe care noi îi credem și numim adevărați prieteni. Mulțumim, Travel Planner pentru sprijin! Și mulțumim tuturor prietenilor sau viitorilor prieteni care ne ajută să creștem. Acum și în mini-tabere. ” – Raluca Bogdan, Manager Comunicare și Cultură Organizațională.

Copiii cu minți aparte au aceleași dorințe ca orice copil de vârsta lor. Tudor abia așteaptă să meargă în mini-tabără: să se joace, să se bălăcească, să facă drumeții, să se cațere, să fie alături de prietenii lui în afara sălii de terapie. Dacă prima etapă în procesul de învățare pentru copiii cu minți aparte se petrece în camera de terapie și acasă, socializarea și integrarea au nevoie de un context mai larg, de un mediu în care copiii să interacționeze, să se joace împreună și să exerseze abilități pe care în centre sau acasă nu au ocazia să le pună în practică. Excursiile scurte, mini-taberele și tabere integrative sunt esențiale pentru copiii cu minți aparte. Sunt un spațiu de exersat viața reală și un loc de legat prietenii. Un spațiu în care facem pași înainte spre integrare.

Alături de momentele de joacă și distracție, mini-taberele au scopul de a-i ajuta pe copii să devină independenți prin dezvoltarea abilităților de autonomie personală. Fiecare copil este însoțit de terapeutul cu care are o strânsă relație și este învățat, susținut și îndrumat să mănânce singur, să se îmbrace / dezbrace, să se încalțe / descalțe, să își facă duș, să își aranjeze patul, dar și hainele după ce s-a schimbat. Astfel, prietenii lor mai mari, psihoterapeuții, vor avea ocazia de a urmări și evalua abilitățile copiilor pe o perioadă mai lungă de timp, de a culege și analiza date despre comportamentul și evoluția copiilor și nu în ultimul rând, vor avea prilejul de a-i ajuta să cunoască mai bine și mai frumos lumea în care trăim.

În același timp, părinții copiilor cu minți aparte vor avea câteva zile de respiro – o mini vacanță în care vor învăța să aibă răbdare și încredere că cei mici se vor descurca și fără ei. Mini-taberele sunt un timp în care părinții își vor reaminti cum este să petreacă câteva zile libere cu ei și cu ceilalți apropiați din viața lor. Iar pentru un părinte care petrece zilnic ore în șir, lângă camerele de terapie, acest lucru este o reală provocare.

Pentru ca mini-taberele să fie un vis devenit realitate, avem nevoie de sprijinul vostru. Împreună îl putem ajuta pe Tudor să spună: „Plec în tabără!” Împreună le putem îndeplini minților aparte dorința de călătorie. Împreună suntem cu inima mare pentru mini-tabere.

Mințile aparte se află printre noi: 1 din 54 de copii este afectat de autism (conform raportului CDC 2020). În România, ONG-urile estimează că trăiesc peste 30 000 de persoane cu tulburare de spectru autist (TSA), deși doar jumătate sunt în evidența statului, dintre care 13 905 sunt copii, autismul fiind considerată cea mai răspândită tulburare a copilăriei.

“Ne bucurăm că putem contribui la viitorul copiilor cu minți speciale. Știm că fiecare vacanță poate însemna un “bilet” pentru mini-tabere, așa că vă încurajăm pe toți să donați în momentul în care faceți o rezervare. Puțîn câte puțin, împreună putem face minuni.

Este un sezon plin la Travel Planner și am încredere că turiștii noștri se vor gândi și la copiii și tinerii din Help Autism. Orice donație ajută. În plus, nimic nu se compară cu bucuria de a ști că ai făcut un bine și că pleci în concediu cu zâmbetul pe buze.”, spune Sebastian Constantinescu, directorul Travel Planner.

Despre Help Autism

Asociația Help Autism este astăzi, la 11 ani de la înființare, cea mai mare organizație dedicată cauzei din România. Susținem peste 600 de copii și adolescenți diagnosticați cu TSA – Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 5 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, lobby și advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor.

Help Autism sprijină instituțiile publice pentru a crește calitatea serviciilor oferite de acestea prin cele 6 parteneriate public-private – cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița – și la domiciliu; desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Mai multe despre universul minților aparte și despre Help Autism, puteți descoperi pe site-ul asociației: www.helpautism.ro

Pe acelasi subiect: 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?