Peste 700 de turiști Travel Planner au donat 210 de ore de terapie pentru viitorul copiilor cu minți speciale din Help Autism! Vă mulțumim

Postat de

Chiar dacă sezonul de mare, soare și vacanță se încheie în curând, noi rămânem cu un zâmbet larg.

In aceasta pagina vei gasi informatii despre:

Concediile din această vară au fost mult mai frumoase, știind că am putut contribui la viitorul  copiilor și adolescenților cu minți aparte din Asociația Help Autism.

Peste 700 de turiști Travel Planner care și-au rezervat vacanțele pe https://travelplanner.ro/ au ales să doneze împreună peste 2000 de euro, o sumă care înseamnă atât de mult pentru copiii cu autism, fiind echivalentul a 210 ore de terapie. O singură oră de terapie costă 50 de lei, o sumă pe care mulți părinți nu și-o pot permite, iar costul terapiei lunare pentru un singur copil poate ajunge și la 1000 de euro.  

În numele copiilor și părinților, noi și Asociația Help Autism vă mulțumim pentru contribuție. Acum faceți parte oficial din comunitatea oamenilor de bine care construiesc o lume mai bună pentru mințile diverse.

Mereu am simțit că trebuie să oferim societății ceva înapoi din ceea ce primim. Suma nu este enormă, fiecare a donat după posibilități. Dar faptul că am reușit să convingem peste 700 de persoane în contextul dificil în care ne aflăm și într-un timp relativ scurt, ne aduce o mare bucurie și ne motivează pentru a ne implica mai mult în această direcție. Mulțumim foarte mult colaboratorilor noștri care ne-au ajutat și, mai ales, turiștilor noștri care au primit atât de bine inițiativa noastră.”, spune Sebastian Constantinescu, directorul agenției Travel Planner.

“Suntem impresionați de gest mai ales că a venit în această perioadă în care am trăit fiecare dintre noi izolarea și dorința de evadare. Sunt două stări prin care părinții copiilor cu minți aparte trec din ziua diagnosticului până la momentul în care experimentează independența, o reușită care adesea pare un miraj. La această lungă călătorie putem contribui fiecare cu un mic impuls, om cu om, gest cu gest, s-au strâns cele 210 de ore de terapie. Mulțumim, Travel Planner, pentru această punte de legătură între comunitatea turiștilor și cea a copiilor cu autism.”, spune și Raluca Bogdan, reprezentant Help Autism.

Puteți urmari impactul gestului vostru pe pe www.helpautism.ro și pe conturile de socializare: Facebook și Instagram.

Și în continuare, la achiziționarea oricărui pachet de vacanță de pe site-ul nostru, puteți face o minune pentru copiii din Asociația Help Autism  care au atât de multă nevoie de ajutorul vostru.

Credem că fiecare acțiune, cât de mică, poate aduce o schimbare mai mare. Și că fiecare dintre noi are puterea să facă o minune, iar împreună să construim o lume mai bună.

Ce înseamnă autismul?

Aflarea diagnosticului este un start la izolare, copiii cu autism și familiile lor sunt într-o călătorie de cunoaștere și ieșire din izolare, un drum care poate însă să dureze câțiva ani de zile, presupune multe ore zilnice de terapie specializată, un drum scump care poate costa și 1000 euro pe lună.

Misiunea Help Autism este să le ghideze pașii, de la evaluare și diagnostic la terapie, de la integrare școlară la tranziția spre viața de adult. Sunt alături de familiile lor la fiecare pas, cu fiecare nevoie. Visează pentru ei, luptă pentru ei, construiesc pentru noi o Românie în care mințile diverse să fie primite cu inimi deschise. Și această lume se construiește om cu om, prieten cu donator.

Din comunitatea Minți diverse, inimi deschise fac parte cei peste 70 000 de români care susțin cu 3,5% în fiecare an drumul lor, cele peste 500 de companii care direcționează parte din impozit.

O minte aparte are nevoie de 2 până la 6 ore de terapie zilnică, socializare, programe de integrare în școală, lecții de viață independentă. Un traseu care durează între 2 ani și toată viața. Și o comunitate care să înțeleagă, să accepte și să iubească diversitatea minților lor.

Despre Help Autism

Asociația Help Autism este astăzi, la 10 ani de la înființare, cea mai mare organizație dedicată cauzei din România. Susținem peste 600 de copii și adolescenți diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 5 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, lobby și advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor.

Help Autism sprijină instituțiile publice pentru a crește calitatea serviciilor oferite de acestea prin cele 6 parteneriate public-private – cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița – și la domiciliu, desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Pe acelasi subiect

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?