Top destinatii din Europa. Cum sa iti alegi vacanta ideala in Bulgaria, Grecia si Turcia

Cele mai frumoase destinatii din Europa se afla la cateva ore distanta de Romania cu avionul, iar in Bulgaria, Grecia si Turcia, tarile tale preferate pentru vacanta de vara, ajungi repede chiar si cu masina personala.  

Insa, indiferent de tendintele momentului sau de recomandarile pe care le primesti de la prieteni, fiecare vacanta este o experienta personala. De aceea, trebuie sa alegi ceea ce ti se potriveste tie. 

Pentru ca stim ca de-abia astepti urmatoarea vacanta, ti-am pregatit un articol care raspunde celor mai frecvente intrebari pe care trebuie sa ti le pui atunci cand iti alegi destinatia pentru concediu, iar la noi pe site, unele dintre cele mai bune oferte de vacanta in Bulgaria, Grecia si Turcia.

La Travel Planner avem oferte personalizate pentru cele mai frumoase destinatii turistice din Bulgaria, Grecia si Turcia, cu avans 0 la rezervare, plata in rate si anulare superflexibila.  Se afla in top destinatii de vara in Europa pe lista oricarui calator. 

1. Ce asteptari trebuie sa am de la vacanta?

Iti doresti o vacanta activa, in care sa explorezi, sa faci croaziere, sporturi nautice sau sa vizitezi obiectivele turistice? Sau visezi o vacanta de relaxare, in care sa stai toata ziua pe plaja, la soare? Sau poate te gandesti la un loc cu viata de noapte intensa?

In functie de ceea ce se afla pe lista ta de tari de vizitat, ia in calcul destinatii precum Bulgaria sau Turcia pentru un sejur clasic, de relaxare. In Grecia, in schimb, vei imbina partea de plaja cu descoperirea de noi locuri si viata de noapte.

2. Cand pot sa plec in vacanta?

In teorie, poti pleca oricand. Insa practica ne spune altceva. 

Ar fi foarte bine daca ai reusi sa iti alegi vacanta in afara varfului de sezon, pentru ca destinatiile tind sa devina foarte aglomerate atunci, iar pretul pe care l-ai putea plati ar fi mare. Acelasi lucru este valabil si pentru biletele de avion. 

Ia in calcul si temperatura apei si a aerului. Daca trebuie insa sa mergi in concediu neaparat in luna august, atunci ar fi bine sa alegi o zona fie mai putin populara, fie cu un microclimat mai placut. 

De exemplu, in Antalya iti recomandam zona Kemer pentru luna august (microlimat specific), pe cand in Grecia poti merge in frumoasele insule din Marea Ionica, deoarece clima este mai placuta, iar insulele sunt pline de vegetatie. Vezi pe site-ul Travel Planner ce oferte ti-am pregatit pentru Turcia si insulele grecesti.

3. Cu cine merg in vacanta?

Mergi in cuplu, cu familia si copiii sau cu un grup de prieteni? 

In functie de raspuns, iti recomandam sa iei in considerare si preferintele lor, astfel incat sa gasiti varianta care sa multumeasca pe toata lumea. 

  • Daca mergi doar cu partenerul, cu siguranta iti doresti un hotel mai intim, cu animatie discreta. Poate un hotel adults only sau un hotel boutique, care iti ofera servicii superioare resorturilor de familie.
  • Daca mergi cu cei mici, ia in calcul toate distractiile pentru ei, care sa ii tina ocupati si fericiti. Trece-ti pe lista servicii de masa de calitate si cu diversitate mare. De aceea, iti recomandam un resort All Inclusive, cu rating bun si plaja de nisip.
  • Daca te insotesc in vacanta persoane in varsta, cu dificultati locomotorii, incearca sa eviti rezervarea unui hotel care se afla departe de plaja, cu o multime de trepte de urcat si coborat, care ar putea pune probleme. Alege un hotel la care poti ajunge rapid. 
  • Iar daca pleci in vacanta de vara cu prietenii, cu siguranta accesul la baruri, cluburi si distractie va fi mai important decat confortul unui hotel.

4. Cum aleg hotelul in functie de specificul zonei?

Pentru urmatoarea ta vacanta, ia in calcul aceste sfaturi pe care consultantii Travel Planner ti le ofera pentru vacanta ta in Europa, in Bulgaria, Turcia si Grecia, in aceasta vara. 

Anumite zone sunt mai orientate catre familiile cu copii mici, in locatii linistite. Doua exemple bune din Bulgaria sunt Albena si Obzor.

Alte zone sunt orientate catre distractie, au animatie mai mare si viata de noapte. Prin urmare, hotelurile sunt pentru un buget mai mic – spre mediu, asa cum gasesti in zona Sunny Beach din Bulgaria sau chiar Bodrum-Gumbet, din Turcia

Unele zone sunt potrivite pentru cupluri sau pentru tinerii casatoriti aflati in luna de miere, cum sunt resorturile luxury din Bodrum, cu un buget mai mare. Altele sunt family clubs in statiuni precum Lara

Cei care vor sa exploreze natura sau plajele salbatice pot incerca frumoasele zone grecesti Sithonia, Thassos sau Lefkada, unde majoritatea unitatilor de cazare sunt studiouri, apartamente sau hoteluri mici de familie, cu un buget mic spre mediu. 

Alte locatii iti ofera o diversitate mai mare, imbinand cultura, arhitectura si partea de shopping, cu un sejur clasic, asa cum gasesti in Corfu sau chiar in zona Kusadasi, cu hoteluri mai mici, dar si resorturi mai mari, in functie de preferintele fiecarui turist. 

Pe lista celor mai frumoase orase din Europa se afla destinatii aproape de Romania. Cum sa nu te tenteze sa le vizitezi cat mai repede?

5. Cat timp am la dispozitie?

De regula, cu cat ai mai putin timp la dispozitie, cu atat vei fi mai tentat de o destinatie mai apropiata de casa. In plus, daca ai copii foarte mici sau persoane in varsta cu tine, te poti gandi sa folosesti ca mijloc de transport masina personala, pentru a avea mai multa libertate de miscare si pentru a nu depinde de o cursa aeriana. Biletele de avion ar putea fi chiar mai scumpe pentru intreaga familie, comparativ cu pretul benzinei. Deci ce alegi? City break sau vacanta mai lunga?

  • Daca mergi cu masina in Turcia, ia in calcul un sejur de minimum sapte nopti la destinatie + doua nopti de tranzit. 
  • Daca nu iti doresti sa petreci foarte mult timp pe drum, poti alege Bulgaria si in cateva ore esti deja pe plaja. 
  • Pentru Grecia, cele mai accesibile destinatii de vacanta cu masina sunt insulele din nord, peninsula Halkidiki si cele din Marea Ionica, Lefkada si Corfu. 

7. Ce gen de vacanta vreau sa fie?

Relaxare, explorare sau distractie? Bulgaria, Grecia si Turcia se afla pe lista destinatiilor europene pentru vacanta de vis.

Daca urmaresti relaxare si odihna totala, ai cel mai probabil nevoie de un hotel cu servicii de SPA, atmosfera linistita, situat intr-un cadru de vis, asa cum gasesti in Corfu sau Bodrum

Preferi o vacanta activa? Atunci trebuie sa stabilesti daca te intereseaza mai mult sa vizitezi obiectivele turistice, sa explorezi natura locului sau sa profiti de toate facilitatile pentru sporturi ale zonei pe care locatia ti le ofera. Trece pe lista Corfu, Parga si Kusadasi

Iti doresti cate putin din fiecare? Nimic mai simplu! Alege destinatii precum insulele grecesti, Thassos si Lefkada, unde, fara sa fii nevoit sa parcurgi distante impresionante, vei gasi mereu ceva interesant sau relaxant de facut in fiecare zi.

8. Ce buget vreau sa aloc?

Bugetul ramane unul dintre cele mai importante aspecte. Iti recomandam sa te gandesti si cum ai vrea sa il imparti si pe ce iti doresti sa cheltuiesti mai mult – confort/servicii sau pe activitati? 

Daca alegi sa investesti in confort, atunci un resort all inclusive cu rating bun si o plaja frumoasa, in Bulgaria sau Turcia, ar putea fi raspunsul. 

Daca preferi sa explorezi si sa faci activitati in vacanta, atunci spatiul de cazare nu ar trebui sa conteze foarte mult, dincolo de a fi curat si de a-ti oferi acces facil catre obiectivele urmarite. O alegere buna ar fi Grecia.

  • Bulgaria are cel mai bun raport calitate/pret. Aici, un sejur costa in jur de 600-700 euro/familie cu all inclusive, fara a mai cheltui ceva in plus. 
  • Pe de alta parte, in Grecia vei plati in jur de 1000 euro pentru 7 nopti (cazare, masa, transport, obiective). 
  • Pentru Turcia ar fi bine sa aloci un buget de minimum 1500 euro/7 nopti pentru un hotel de 5 stele reale, fiind o destinatie celebra pentru serviciile All Inclusive in care merita sa investesti.

9. Unde mananc? Aleg All Inclusive, Mic Dejun sau Demipensiune? Ce se recomanda in functie de destinatie?

Daca iti place sa ai totul la indemana, fara sa te gandesti unde sa mananci de fiecare data, atunci cu siguranta un sistem de All Inclusive este cel mai potrivit pentru tine. Destinatii precum Bulgaria sau Turcia sunt recunoscute pentru servicii All Inclusive foarte bune si un raport calitate/pret excelent, intrecandu-se in servicii exclusive si aducand un plus de valoare acestui sistem an de an. 

In schimb, daca preferi sa nu fi legat de un anumit loc sau sa nu depinzi de orele stabilite de fiecare hotel pentru masa, atunci iti recomandam sa explorezi cat mai multe optiuni, in special pe insulele grecesti. De altfel, in tavernele Greciei vei descoperi adevaratele gusturi autentice si vei avea parte de experiente diferite si inedite. 

10. De ce trebuie sa tin cont? Documente, viza, transport, moneda?

Atunci cand alegi o destinatie de vacanta, tine cont de cum poti ajunge, de ce documente ai nevoie pentru a calatori, daca este necesara o viza de calatorie (si ce costuri ar presupune), daca sunt necesare vaccinuri suplimentare pentru destinatia respectiva, daca este necesara incheierea unei asigurari medicale de calatorie sau daca se impun conditii speciale pentru animalele de companie. 

Toate aceste sfaturi practice te vor ajuta in procesul de alegere a destinatiei de vacanta, oferindu-ti o perspectiva mai larga.

11. Ce preferi? Plaje mari, late, intinse, cu nisip fin, sau plaje salbatice, mai putin explorate, insa cu un farmec aparte?

Daca planuiesti sa mergi in vacanta cu cei mici, poti alege sa petreci un sejur clasic alaturi de familia ta pe litoralul Bulgariei sau in Turcia. Aici vei gasi plaje late, intinse, cu nisip fin, cu intrarea lina in apa, potrivite pentru copii. 

In schimb, daca vrei sa explorezi cat mai multe plaje, atunci iti recomandam insulele grecesti.

12. Pentru prima oara intr-o destinatie noua?

Intreaba-ti prietenii si cunostiintele care au mai calatorit in aceasta destinatie. Citeste review-urile hotelurilor sau locurilor pe care vrei sa le vizitezi. Apeleaza la specialistii din agentiile de turism care cunosc in detaliu destinatia ta si te pot ajuta sa alegi cea mai buna oferta.

Consultatii Travel Planner iti stau la dispozitie, de luni pana vineri, intre 10:00 si 19:00, cu toate detaliile despre vacanta ta de vis. Contacteaza-i la numarul de telefon 037-44-33-999, pe mail, la adresa office@travelplanner.ro, sau pe Facebook

Aminteste-ti ca, indiferent ce ai alege pentru urmatoarea vacanta, aceasta trebuie sa ti se potriveasca, sa te regasesti in ea si sa te bucure. Bulgaria, Grecia si Turcia se afla in top destinatii de vacanta din Europa, in top destinatii cu plaja si mare. Gasesti oferte tentante pentru fiecare dintre aceste 3 destinatii, la noi pe site!

Alte articole care te-ar putea interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?