Top parcuri acvatice Kusadasi. Locuri potrivite pentru distractie si balaceala alaturi de intreaga familie

Un oras-statiune deosebit de popular si de vibrant, pe coasta Marii Egee a Turciei, Kusadasi este locul in care an de an, o multime de turisti romani aleg sa-si faca vacantele si asta pentru ca are o multime de servicii, facilitati si atractii, inclusiv pentru familiile cu copii. Printre acestea se numara, desigur, si parcurile acvatice, care reprezinta o varianta numai buna pentru cei care vor sa alterneze zilele de plaja cu altceva, care sa implice tot distractie cu apa. 

In Kusadasi se disting in prezent trei astfel de parcuri, pe langa cele care se vor deschide in viitor si cele integrate pe domeniul anumitor resorturi. Fiecare dintre aceste parcuri vine in intampinarea vizitatorilor cu o multime de tobogane si alte atractii cu apa, impartite pe categorii de dificultate si de varsta.

Le gasesti abordate punctual mai jos, impreuna cu o serie de informatii utile despre fiecare in parte, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kusadasi, cu zeci de hoteluri din care sa-l poti alege usor pe cel potrivit tie si familiei tale.

Chiar daca nu sunt localizate in centrul orasului, ci la cativa kilometri distanta, la aceste parcuri poti ajunge atat cu masina personala, cat si cu minibusuri special destinate, cu taxi sau prin intermediul unui tur organizat (excursie optionala de o zi la aquapark). 

Una dintre cele mai populare atractii cu apa din zona Kusadasi – Adaland

Acest parc acvatic se afla la o distanta de 8,5 kilometri de centrul Kusadasi-ului, in partea dreapta cum te uiti la mare si in apropierea resortului Pine Bay. 

Publicatia The New York Post a inclus acest parc acvatic in anul 2005 in topul celor mai bune 10 aquapark-uri din lume. Aici se afla peste 25 de tobogane cu apa, nu mai putin de 14 piscine (printre care se numara si cea cu valuri artificiale, piscina cu trambuline, jacuzzi-ul, piscina cu activitati si altele), iar vizitatorii pot inclusiv sa faca rafting. 

Atat spre bucuria adultilor, cat si spre bucuria celor mici, locul mai are si un Dolphin Park integrat, unde se organizeaza spectacole cu simpaticele mamifere, dar si sesiuni de inot alaturi de acestea. E bine de stiut insa ca taxele de intrare pentru delfinariu sunt separate de cele pentru intrarea in parcul acvatic. 

La noi pe blog te asteapta un articol dedicat exclusiv acestui loc, cu informatii mai exacte despre tot ce presupune vizita aici, preturi de intrare si alte servicii: Distractie la aquapark-ul Adaland, Kusadasi. Ce tobogane cu apa si alte atractii gasesti aici

O alta varianta la indemana – Aqua Fantasy 

Si in acest caz, distanta fata de centrul Kusadasi este una rezonabila, de circa 11 kilometri, asadar drumul cu masina pana aici nu ar trebui sa dureze mai mult de 20-25 de minute intr-o zi fara trafic intens. Acest parc acvatic este localizat in aceeasi zona cu Aqua Fantasy Aquapark Hotel, un hotel de 5 stele ridicat pe plaja Pamucak. 

In incinta parcului, te vei putea bucura de primul tobogan acvatic 4 in 1 din lume (denumit Super Combo), care poate fi folosit insa doar de catre copiii cu varsta de peste 14 ani si de catre adulti, iar pentru cei si mai dornici de adrenalina, exista toboganul X-treme, unde viteza atinsa poate fi de pana la 80 km/h. 

Bineinteles, si cei mai micuti se pot bucura de atractii potrivite varstei lor. 

Acest aquapark ofera si destul de multe variante la capitolul locuri de luat masa. Exista cornere speciale pentru burgeri, pizza, kebab, preparate la gratar, dar si ghereta cu inghetata si diferite baruri, inclusiv cel cu servire directa la zona de piscina. 

Turistii care vor sa petreaca o zi de distractie la Aqua Fantasy beneficiaza de o serie de oferte la achizitionarea biletelor de intrare online, dar si de variante cu meniu gata inclus.  

Si in acest caz, te asteptam pe blog cu un articol mai cuprinzator: Aqua Fantasy Kusadasi. Totul despre unul dintre cele mai apreciate parcuri acvatice din statiunea turceasca

Tortuga Pirate Island Theme & Water Park, potrivit in mod special familiilor cu copii mici 

Aflat in directia opusa, asadar in partea stanga cum te uiti la mare si la o distanta de circa 10 kilometri fata de centrul orasului-statiune Kusadasi, Tortuga Pirate Island Theme & Water Park se intinde pe o suprafata de 20.000 m patrati si este dotat cu 8 piscine diferite, dar si cu 14 tobogane cu apa. 

In cadrul acestui waterpark se afla si un miniclub, cu diferite atractii si activitati pentru cei mici, care au la dispozitie si doua piscine speciale. 

La Tortuga Pirate Island Theme & Water Park se pot organiza si zile de nastere sau alte evenimente speciale, iar solicitarile pot fi trimise prin intermediul paginii de contact de pe site-ul oficial.

Copiii cu varsta intre 0-3 ani au intrarea gratuita, in timp ce micutii cu varsta intre 4-12 ani platesc 200 lire turcesti taxa de acces. Pentru adulti, taxa de intrare este de 250 lire turcesti. 

In loc de concluzie

Kusadasi si ale sale parcuri acvatice pot face obiectul unor zile pline de distractie in timpul vacantei tale in Turcia, iar daca si tu ai incercat sau urmeaza sa incerci una dintre variantele de mai sus, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau!

Bineinteles, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte pentru vacantele in Kusadasi, din care sa poti selecta usor ce este pe placul tau!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?