Trei motive pentru ca iarna sa alegi statiunea montana bulgara, Bansko

ski bansko
Postat de

Statiunea Bansko din Bulgaria ofera vizitatorilor o surprinzatoare aura de istorie, cultura, traditii, folclor si desigur conditii optime pentru schi.

Bansko si imprejurimile a cunoscut o explozie de crestere atit in sectorului imobiliar cit si in dezvoltarea infrastructurii si serviciilor. Cei care au fost in aici in urma cu cativa ani astazi cu siguranta nu il vor mai recunoaste. Statiunea s-a marit de 4 ori. Peste 30 de tunuri de zapada, lift-uri rapide, hoteluri si pensiuni luxoase si multe altele a facut din Bansko destinatia perfecta pentru schiorii ce cauta distractie atit pe pirtii cit si inafara lor.

1. Bansko este destinatia perfecta pentru sporturi de iarna

Asta si pentru ca sezonul de iarna in Bansko dureaza foarte mult. Daca in tari precum Romania, Ucraina chiar si Franta, sezonul de schi dureaza din ianuarie pina in aprilie, in Bansko acesta dureaza din decembrie pina in mai. Bansko are cel mai lung sezon de schi dintre statiunile Bulgariei.
Cu 1 gondola, 7 instalatii rapide de telescaun, 7 instalatii teleschi este posibil a transportarea a mai mult de 2400 persoane pe ora pina la altitudinea de 2560 metri. Petreceti mai mult timp pe pirtii bucurindu-va de o suprafata imensa pe care v-o poate oferi Bansko – 65 km.

2. Bansko ofera ceva mai mult decat zapada

Bansko este special si pentru faptul ca ofera o multime de tururi si excursii posibile in imprejurimi. Deci activitatile pe care le puteti avea pot fi limitate doar de imaginatia si energia ta! Peste 100 de monumete istorice si culturale asteapta a fi vizitate. Rezerveaza un tur la Manastirile Rila si Rozhen, viziteaza pestera Ygodinska sau incearca aventura unui tur cu trenul la Velingrad – toate sunt posibile din Bansko.

Odata ajunsi in muntii din Bansko aveti sansa de a bea apa din faimoasele izvoare minerale Dobrinishte si Banya situate la citiva kilometri de la Bansko.

3. Cultura si divertisment

Bansko are o istorie bogata demonstrata prin obiective turistice atractive, bucate gustoase, vin si ospitalitate.

Tavernele bulgaresti numite “Mehana” reprezinta un loc de relaxare pentru toti turistii care viziteaza Bansko. Vin bun, program folkloric, bucate exceptionale este tot de ce ai nevoie dupa o zi lunga de schi.
Baruri, cafenele, disco cluburi – toate acestea fac din Bansko o statiune vesela si mereu tinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>