Varna Beach si alte plaje frumoase din apropierea acestui oras

Plaja Varna reprezinta una dintre principalele atractii pentru turistii care viziteaza acest oras, poate si pentru ca multi dintre cei care ajung in Varna vor sa bifeze atat obiectivele orasului, cat si cateva momente de relaxare la plaja.

Daca te numeri printre cei care si-au propus sa dea o fuga pana in Varna in timpul vacantei pe litoralul bulgaresc sau pur si simplu esti curios cum arata Varna Beach si vrei sa stii daca merita sa faci o baie aici, gasesti in cele ce urmeaza mai multe detalii care ti-ar putea fi de folos. 

Mai mult, la noi pe site gasesti si foarte multe oferte litoral Bulgaria, cu o multime de variante de hoteluri bune si foarte bune, inclusiv in statiunile din apropiere de Varna, astfel incat sa poti alege exact ce ti se potriveste mai bine!

Unde se afla Varna Beach si cum poti sa ajungi aici

Varna Beach, denumire cu care o vei gasi si pe Harti daca te indrepti aici cu masina personala, se afla in prelungirea portului Varna si reprezinta portiunea de plaja dintre port si partea sudica a parcului Primorski. 

In dreptul restaurantului BM Gulf vei gasi o parcare cu plata, insa e posibil ca in plin sezon aceasta sa se aglomereze destul de repede pentru ca este foarte aproape de plaja. 

Parcul Primorski are insa mai multe parcari in imediata vecinatate, asadar nu ar trebui totusi sa nu gasesti variante la indemana, insa in oricare dintre cazuri, te sfatuim sa-ti lasi masina intr-un loc special amenajat, cu plata, ci nu la intamplare, pentru a evita o amenda usturatoare. 

Mai poti intalni si zonele de parcare cu plata marcate cu albastru. Daca parchezi pe un astfel de loc, gasesti aici indicatii referitoare la modul in care poti face plata, prin SMS, site web, numerar sau prin aplicatia mobila. 

O a doua plaja din Varna, care include mai multe segmente amenajate, dar si zone libere, se afla aproape de mijlocul parcului Primorski. Si aici poti ajunge usor daca parchezi in zona Delfinariului Varna, traversand ulterior parcul pe jos. 

Daca esti cazat in Nisipurile de Aur si nu vii cu masina personala in Varna, te poti deplasa relativ usor cu autobuzele N9 sau N409. Poti verifica orarul acestora aici

Cum arata Varna Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Varna Beach este usor mai lata in partea de sud (din apropiere de port) si se ingusteaza pe masura ce inaintezi spre centrul Parcului Primorski (pe care-l vei observa in spatele plajei). 

Varna Beach este o plaja de nisip, care are atat portiuni organizate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone de plaja libera unde-ti poti aseza linistit prosopul. Desi nu putem spune ca se numara printre cele mai frumoase plaje ale vecinilor, poate si pentru ca este localizata in cel mai mare oras de coasta din Bulgaria si in apropierea portului, dar si pentru ca pe timp de vara devine aglomerata – Varna Beach poate fi un loc in care sa vii la plaja o data sa te relaxezi, mai ales daca ti-ai propus sa stai o zi ca sa explorezi atractiile din Varna. 

Gasesti si multe restaurante si terase in aceasta zona, iar daca te-ai plictisit de plaja sau ti se pare prea cald/prea aglomerat, poti sa te reorientezi rapid catre o plimbare in Parcul Primorski, la Acvariul din Varna (care este la fix 160 de metri de Varna Beach), la Gradina Zoologica din Varna (1,8 km) sau la Delfinariul din Varna (la o plimbare ceva mai lunga, traversand parcul). 

A doua portiune de plaja din Varna se gaseste tot in dreptul parcului Primorski, insa la mijlocul domeniului pe care este asezat, relativ in dreptul Gradinii Zoologice. 

Si aici vei gasi plaje private amenajate (Officers Beach in dreapta cum te uiti la mare si Rappongi Beach in stanga), despartite de un dig lung care strapunge marea. Ambele plaje sunt cu nisip si au atat segmente amenajate, cat si zone destul de generoase de plaja libera. Nu lipsesc nici din aceasta zona terasele si restaurantele. 

Alte plaje frumoase la distante rezonabile de Varna Beach 

Pe de alta parte, daca simti ca Varna Beach este poate prea aglomerata pentru tine sau pur si simplu ai vrea sa te orietenzi catre un loc la malul marii in afara orasului, vei avea la dispozitie plajele statiunilor vecine, dar si cateva alte plaje frumoase aflate la distante rezonabile. 

Plaja din Nisipurile de Aur se afla la o distanta de 16,5 kilometri de centrul din Varna, iar aici te poti bucura de 3,5 kilometri de nisip fin. Plaja Nisipurile de Aur are mai multe segmente amenajate, dar si zone libere, iar aici gasesti si unele dintre cele mai cunoscute plaje amenajate: Nirvana, Central Beach, Riviera, Mojito, unde te poti bucura de toate facilitatile. 

Daca simti ca te atrage mai mult aceasta plaja, poti citi mai multe informatii in articolul: Plaja Nisipurile de Aur. Cum arata, cat costa sezlongurile si care sunt cele mai putin aglomerate perioade

Plaja din statiunea Sf Constantin si Elena, aflata la o distanta de aproximativ 9 kilometri de centrul Varnei, este ceva mai ingusta, insa se intinde tot pe circa 3,5 km, are nisip fin si o atmosfera ceva mai linistita comparativ cu Nisipurile de Aur si Varna. 

Daca esti fan plaje cu aspect mai salbatic, unde singurul zgomot pe care auzi va fi cel al valurilor, te poti orienta catre ceva mai indepartatele plaje Kamchiya sau Skorpilovti din sud. Pana la prima dintre ele ar trebui sa faci, daca pleci din centrul Varnei, in jur de 30 de minute (28,4km) intr-o zi fara prea mult trafic.

Te asteptam sa descoperi si alte plaje interesante ale litoralului bulgaresc in articolul: Ghid top plaje Bulgaria. Cele mai frumoase si mai bune plaje

In loc de concluzie

Speram ca vizita ta in Varna sa fie asa cum te astepti, iar in cazul in care decizi sa te bucuri si de cateva ore de plaja, sa gasesti locul ideal pentru tine! Indiferent de plaja pe care o vei alege in Varna, asteptam cu interes si detalii despre experienta ta.

Iar pentru ca pe noi ne recomanda experienta in organizarea de vacante, iti reamintim ca te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacanta Bulgaria, inclusiv cu propuneri de cazare in statiunile apropiate de Varna!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?