Totul despre vacanta in statiunea Constantin si Elena, Bulgaria. De ce sa-ti petreci concediul aici

statiunea constantin si elena

Daca iti doresti o vacanta pe litoralul vecinilor, iar printre obiectivele tale principale se numara relaxarea si linistea, statiunea Constantin si Elena Bulgaria poate fi locul potrivit pentru tine. Adecvata pentru o vacanta mai lunga, dar si pentru o iesire de weekend, statiunea Constantin si Elena se afla la 275 de kilometri de Bucuresti si la 98,5 de kilometri distanta de Vama Veche. 

Constantin si Elena Bulgaria este cea mai veche statiune din tara vecina si este construita intr-un parc natural. Statiunea se afla langa orasul Varna din Bulgaria, la aproximativ 9 kilometri. Tot in apropiere de Sf Constantin si Elena Bulgaria se afla si statiunea Nisipurile de Aur, la 8,5 kilometri. 

Statiunea Constantin si Elena este apreciata si pentru izvoarele termale de aici, fiind asemanatoare unei statiuni balneo climaterice, motiv pentru care vei gasi un centru SPA in multe dintre hoteluri si vei avea posibilitatea sa te bucuri de diverse tratamente din aceasta sfera. Te tenteaza o vacanta aici? Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, pe oferte sejur Constantin si Elena!

constantin si elena hotel azalia

Motive pentru o vacanta in statiunea Constantin si Elena din Bulgaria

  • Constantin si Elena Bulgaria este potrivita pentru cei care cauta o vacanta intr-un resort linistit
  • este o destinatie apropiata de Romania 
  • clima din statiune este uscata pe intreg parcursul verii, cu putine zile de ploaie
  • poti combina zilele de plaja cu tratamentele balneare
  • poti veni aici si daca esti cazat in Nisipurile de Aur si vrei sa incerci tratamente la Аquahouse Thermal & Beach. 

Statiunea Constantin si Elena din Bulgaria se afla la 9 km de Varna, la 8,5 kilometri de statiunea Nisipurile de Aur si este construita intr-un parc natural, asemanandu-se cu o statiune balneara. 

Locul este cunoscut pentru apele termale si inclusiv pe anumite portiuni de plaja exista izvoare geotermale care se varsa direct in Marea Neagra si unde pot fi facute cure de tratament adhoc. Multe dintre hotelurile de aici sunt dotate cu un centru SPA, iar daca te numeri printre cei care doresc sa vina in Sf Constantin si Elena Bulgaria doar pentru o serie de tratamente de acest gen, poti face o vizita la centrul Аquahouse Thermal & Beach din statiune. 

tratamente spa constantin si elena

FACT: Numele statiunii Constantin si Elena din Bulgaria se trage de la manastirea ortodoxa cu acelasi nume, care se afla in zona si care poate fi vizitata. 

Cum ajungi in statiunea Constantin si Elena. Distanta Bucuresti – Constantin si Elena si diferite trasee

Daca pleci din Bucuresti catre statiunea Constantin si Elena Bulgaria, ai la dispozitie urmatoarele rute:

  • Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Sumen – Varna – Constantin si Elena (276 km), aceasta fiind cea mai scurta distanta Bucuresti – Constantin si Elena Bulgaria.
  • Bucuresti – Calarasi – Silistra – Dobrici – Constantin si Elena (280 km)
  • Bucuresti – Cernavoda – Negru Voda – Gheneral Tosevo – Taricino – Nisipurile de Aur – Constantin si Elena (340 km)

Distanta Vama Veche – Constantin si Elena Bulgaria este de 98,5 kilometri.

Alte trasee catre statiunea Constantin si Elena Bulgaria, cu plecare din diferite zone ale Romaniei

  • Daca vii din zona litoralului romanesc, de la Constanta o poti lua pe ruta Mangalia – Vama Veche – Sabla – Cavarna – Balcic – Albena – Nisipurile de Aur – Constantin si Elena (150 km) . Distanta Vama Veche – Constantin si Elena este de 98,5 kilometri.
  • Daca pleci din Cluj Napoca, cel mai scurt drum este prin Ramnicu Valcea – Pitesti – Giurgiu – Ruse – Sumen – Constantin si Elena (702 km)
  • Daca pleci din Iasi vei merge catre Barlad – Galati – Fetesti Gara – Negru Voda – Constantin si Elena (564 km)
  • Daca vii de la Brasov, cel mai bun traseu este cel catre Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Varna- Constantin si Elena ( 467 km)
statiunea constantin si elena

Nu uita sa achiti taxele de drum daca pleci catre statiunea Constantin si Elena. Vigneta pentru Bulgaria costa 15 leva/saptamana si poate fi achitata online sau la vama, iar daca treci pe la Ruse, taxa de pod este de 3 euro/sens. Daca vii pe Autostrada Soarelui, nu uita sa achiti si taxa de autostrada. 

Despre statiunea Constantin si Elena. Ce trebuie sa stii daca vei ajunge aici

Sf Constantin si Elena Bulgaria este o statiune recomandata celor care doresc sa se recreeze, sa incerce diferite tratamente balneare sau sa practice sporturi de vara, nefiind printre cele mai aglomerate statiuni de la malul marii bulgaresc.

Exista posibilitatea sa faci aici si echitatie, schi nautic, te poti plimba cu schi jet-ul sau cu hidrobicicleta si sa-ti exersezi talentul la minigolf. In Constantin si Elena vei gasi si restaurante, pizzerii si pub-uri, iar Varna sau Nisipurile de Aur sunt doua locatii apropiate si perfecte pentru luat masa. 

Plaja Constantin si Elena Bulgaria este ingusta, este strapunsa pe alocuri de fasii de pamant stancoase, insa zonele de plaja au nisipul fin. 

Gasesti in Constantin si Elena hoteluri de 3, 4 si 5 stele, unele dintre acestea avand si un centru SPA, tocmai pentru ca statiunea are resurse de ape termale. 

Desi este cea mai veche dintre statiunile bulgaresti, Constantin si Elena se afla intr-un continuu proces de dezvoltare, in prezent construindu-se noi hoteluri aici.

statiunea constantin si elena

Vremea in Constantin si Elena. Cea mai buna perioada pentru vacanta ta

Statiunea Constantin si Elena se bucura de vreme buna pe intreg parcursul sezonului cald, cea mai calda luna de aici fiind luna iulie, cand temperatura ajunge la o medie de 27 de grade. 

Conditii bune de vacanta poti avea si in luna mai, dar si in lunile septembrie sau chiar inceput de octombrie, cand se pot inregistra intre 25 si 19 grade. Cele mai mici sanse de ploaie se inregistreaza aici in lunile august si septembrie. 

Apa marii inregistreaza in medie, in lunile iulie si august, 26-27 de grade, insa poti avea noroc de baie in Marea Neagra chiar si in octombrie (18-19 grade).

Cum este plaja Constantin si Elena Bulgaria

Majoritatea hotelurilor din statiunea Constantin si Elena sunt asezate in imediata apropiere a plajei si pun la dispozitia turistilor plaje bine amenajate. 

In linii generale, plaja Constantin si Elena Bulgaria este destul de ingusta si despartita pe alocuri de promontorii stancoase. Plaja din statiune are nisip fin, se intinde pe o lungime de 3,5 kilometri, este inconjurata de copaci si verdeata si are, pe alocuri, izvoare geotermale care se varsa direct in mare.

Posibilitatea de a combina beneficiile ascestor izvoare geotermale cu baile in apa marii reprezinta unul dintre avantajele-cheie ale acestei statiuni si este o caracteristica destul de rar intalnita in comparatie cu alte locuri de pe litoralul bulgaresc. 

Plaja din statiune este bine amenajata, impartita pe mai multe sectiuni (Sahara 1, Sahara 2, plaja mare din Constantin si Elena, plaja cu izvoare geotermale din nord, plaja cu izvoare geotermale din sud), iar turistii au posibilitatea sa practice sporturi acvatice si sa inchirieze sezlonguri si umbrele. 

plaja constantin si elena

Este bine de stiut ca in unele zone din statiune, intrarea in apa marii este una destul de abrupta.  

Totodata, este important sa stii ca statiunea Nisipurile de Aur (cu o plaja premiata  “Blue Flag” ce atinge in unele portiuni o latime de pana la 100 de metri), se afla la doar 8,5 kilometri de statiunea Constantin si Elena, adica la doar 10 minute de mers cu masina. Asadar, si acesta poate fi un loc ideal pentru plaja, daca te afli cazat in Constantin si Elena si simti nevoia sa schimbi peisajul de la plaja.

Cazare in Constantin si Elena. Hoteluri de 3,4 si 5 stele. Pachete all inclusive si centre SPA

In ceea ce priveste cazarea din statiunea Constantin si Elena, Bulgaria, vei gasi aici hoteluri de 3,4 si 5 stele, majoritatea situate in imediata apropiere a plajei. 

Hoteluri situate direct pe plaja sau la o distanta foarte mica:

  • Hotel Azalia (situat direct pe plaja din Constantin si Elena, intr-o zona linistita)
  • Hotel Sirius Beach (situat chiar pe plaja)
  • Hotel Dolphin (70 m de plaja)
  • Hotel Astor Garden (100 m de plaja)
  • Hotel Lebed (150 m de plaja)
  • Hotel Aqua Azur (150 m de plaja)
  • Hotel Estreya Residence (350 m de plaja)

Majoritatea hotelurilor ofera cazare in regim all inclusive si sunt dotate cu centre SPA unde poti testa terapiile cu apa termala si alte servicii. vezi ofertele all inclusive din Constantin si Elena

hotel constantin si elena bulgaria

Obiective  Constantin si Elena. Tratamente SPA si sporturi de vara pe care le poti face aici

Desi nu este o statiune mare care sa abunde in obiective turistice sau destinata distractiilor de noapte, Constantin si Elena are, la randul sau, o serie de obiective ce merita vizitate. Printre acestea se numara:

  • Manastirea Sf. Constantin si Elena, obiectivul care a dat numele statiunii. In altarul bisericii, in spatele tronului, se afla un izvor. 
  • Resedinta de vara Euxinograd, locuita de-a lungul timpului de mai multi regi ai Bulgariei. Pe domeniu se afla in prezent un hotel si mai multe vile.
  • Gradina Botanica din Constantin si Elena, unde poti admira o multitudine de arbori, arbusti si alte plante. 

Tot in statiunea Constantin si Elena poti practica si cateva sporturi de vara precum schi nautic, tir cu arcul, plimbari cu bicicleta, echitatie sau minigolf. 

ski jet constantin si elena

Bai termale Constantin si Elena Bulgaria la Аquahouse Thermal & Beach

Daca te numeri printre cei care vin in Constantin si Elena doar pentru o zi sau vrei sa incerci o gama mai variata de terapii cu apa termala si proceduri SPA pe parcursul sederii tale aici, poti vizita centrul Аquahouse Thermal & Beach din statiune. Centrul este impartit pe mai multe zone, inclusiv cu o zona dedicata copiilor si are o plaja foarte bine organizata. 

Tarifele de acces variaza in functie de zona pe care o alegi, dar si de tipul de tratamente de care ai nevoie. Spre exemplu, o vizita de o zi in zona aqua costa 33 leva/persoana, in timp ce o vizita de 3 ore costa 22 leva/persoana. 

aquahouse thermal and beach

Unde si ce poti manca in statiunea Constantin si Elena

Daca nu ai o cazare in regim all inclusive in Constantin si Elena sau vrei sa incerci si alte locuri din statiune la capitolul mancare, in statiune vei gasi unele restaurante unde te poti rasfata cu feluri traditionale bulgaresti, mancare mediteraneana, pizza sau alte preparate. Iti prezentam cateva locuri din Constantin si Elena unde poti manca bine: 

  • Kopitoto, in stil traditional, cu mancare specific bulgareasca
  • Shabby Chic, in apropiere de Aquahouse Thermal&Beach
  • Villa Mare Varna
  • Snack Bar Paradise
salata bulgareasca

Avand in vedere ca statiunea Constantin si Elena se afla in imediata apropiere a orasului Varna si a statiunii Nisipurile de Aur, poti lua in considerare si una sau mai multe iesiri pentru masa aici, pentru ca vorbim de un drum de doar 10 minute de mers cu masina. 

In Nisipurile de Aur ai o gama mai larga de restaurante din care poti alege ( printre care si Old Oak, Old Lighthouse, Gerana, Chiflika sau Steak House Krivata Lipa), iar Varna abunda, la randul sau, in locatii de acest gen (Gostilnitza Chuchura, El Kapan, The Martini Food & Cocktails) 

Cum ar fi sa mergi la mare in Bulgaria chiar zilele urmatoare? Profita de cele mai bune oferte last minute pentru vacantele in Bulgaria! Prinzi reduceri de pana la 30% si poti rezerva in maxim 2 minute!!

Locuri de vizitat in apropierea statiunii Constantin si Elena din Bulgaria

Constantin si Elena este aproape de Nisipurile de Aur si la fel de aproape de orasul Varna, asadar merita sa faci o excursie in fiecare dintre cele doua locatii. Tot foarte aproape de statiunea Constantin si Elena se afla si Manastirea Aladzha, iar daca vrei sa faci un drum pana la Balcic, vei parcurge aproximativ 30 de kilometri. 

  • In Varna poti vizita Catedrală memorial “Adormirea Maicii Domnului”, Muzeul Arheologic, Baile romane, Parcul Litoral sau poti face o plimbare prin zona principala pietonala. Sa nu uitam nici de o vizita la Delfinariu sau chiar o sesiune serioasa de shopping in Varna.
  • In Nisipurile de Aur poti face o plimbare in Parcul Natural Nisipurile de Aur, te poti da in roata din centrul statiunii sau poti petrece o zi la Aquapolis Aquapark
  • Mănăstirea Aladzha este la 7 kilometri de statiunea Constantin si Elena si este cea mai cunoscuta manastire sapata in stanca de pe teritoriul bulgaresc. 
  • Balcic, o adevarata atractie a Bulgariei, unde poti vizita Castelul Reginei Maria, Gradina Botanica, mai multe muzee sau portul de iahturi. 
balchik bulgaria

In loc de concluzie

Daca te afli in cautarea unui loc in care sa te poti relaxa sau sa te bucuri de beneficiile apelor termale, statiunea Constantin si Elena poate fi exact ce ai nevoie. Este aproape de Romania, poti alege dintr-o gama variata de hoteluri, multe dintre ele cu regim all inclusive, iar toate obiectivele din jurul statiunii, dar si activitatile pe care le poti face aici, pot face impreuna obiectul unei vacante reusite.

Alte articole care te pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?