Voulitsa Beach, plaja bine organizata din apropiere de Nea Roda Athos

Voulitsa este numele unui mic golf localizat in vecinatatea statiunii Nea Roda, pe al treilea brat al peninsulei Halkidiki. Golful gazduieste si o plaja bine amenajata, formata din nisip, care atrage an de an vizitatorii bratului Athos cu peisaje frumoase si cu toate conditiile potrivite unei experiente relaxante. 

Voulitsa Beach este situata practic intre Nea Roda si plaja Komitsa, are in zona din spate un beach bar devenit destul de popular in ultimii ani si o apa a marii in nuante de turcoaz. 

Mai multe amanunte despre Voulitsa Beach gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos, cu variante de vile si hoteluri din statiunile cunoscute ale bratului.

Localizare Voulitsa Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja

Voulitsa Beach se afla pe bratul Athos, in imediata apropiere a statiunii Nea Roda (asadar, norocul tau in cazul in care alegi sa te cazezi in aceasta zona), distanta intre cele doua fiind de doar 1,8 kilometri. 

Din Ouranoupoli si pana la aceasta plaja sunt 11 kilometri (adica in jur de 15 minute pe drum, cu masina), iar din Ierissos si pana la Voulitsa este iarasi o distanta cat se poate de acceptabila, de doar 7,7 kilometri. 

Venind din directia Nea Roda, va trebui sa urmezi drumul care iese din statiune in partea dreapta cum te uiti la mare, urmand sa cobori o portiune pe un drum de pamant. 

Drumul de acces la Voulitsa Beach se afla in conditii practicabile, dupa cum spun cei care au fost aici in sezonul cald 2023, insa daca ai o masina cu garda mai joasa, iti recomandam totusi sa reduci viteza pe cat posibil si sa conduci cu precautie. 

Exista locuri de parcare in zona din spatele plajei, iar daca vrei sa nu vii pana aici cu masina, poti parca si pe portiunea de sus a drumului, urmand sa mergi pe jos in jur de 1 kilometru pana la plaja. 

In varf de sezon, Voulitsa poate deveni ceva mai aglomerata, pentru ca nu vorbim despre o plaja prea generoasa in dimensiuni. 

Cum arata Voulitsa Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Voulitsa Beach este o plaja formata din nisip in nuante aurii, cu o panta medie de intrare in apa, marginita de stanci. 

Este amenajata aproape in totalitate cu sezlonguri si baldachine, fiind administrata de catre beach barul din spate, care poarta acelasi nume – Voulitsa Beach Bar. 

Voulitsa Beach Bar a strans pana la ora actuala (septembrie 2023) peste 1200 de recenzii pe Google si o nota de 4,6 din 5, ceea ce inseamna ca popularitatea sa a crescut destul de mult in ultimii ani. 

Unii dintre turistii romani care au vizitat Voulitsa recent spun ca amenajarea plajei este gandita astfel incat sa se potriveasca tuturor buzunarelor: sunt zonele cu umbrelute si sezlonguri, unde consumatia minima este modica, dar si zonele cu baldachine, unde, evident, consumatia/persoana creste. 

Nu se accepta consumul bauturilor si a mancarurilor aduse din exterior, iar o parte dintre vizitatori povestesc ca personalul de la bar le-a atras atentia din acest punct de vedere. 

La barul din spate gasesti cafea de diferite feluri, racoritoare, bere, cocktail-uri, dar si o serie de preparate rapide precum souvlaki cu cartofi prajiti, sandwich club, salata de verdeturi si de legume, salata de fructe, etc. 

In unele perioade (in general in miez de vara), pot fi organizate si diferite petreceri la Voulitsa Beach, asadar, e posibil ca muzica sa fie ascultata la un nivel mai ridicat. 

Fiind o plaja marginita de stanci, amatorii de snorkeling pot avea sansa sa observe diferite vietuitoare marine in apropiere de Voulitsa Beach. 

In partea dreapta a plajei, dupa golfuletul Voulitsa, mai exista alte cateva plaje mai micute, neamenajate, la care se poate ajunge cu masina, insa tot pe un drum de pamant, asadar, cu precautie 🙂 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Voulitsa Beach 

Desi bratul Athos nu este, in general, la fel de intens vizitat in partea sa turistica precum bratele Kassandra si Sithonia, se poate intampla ca in plin sezon, Voulitsa sa fie ceva mai aglomerata. 

Acest lucru nu se intampla neaparat pentru ca numarul de turisti ar fi coplesitor de mare, ci pentru ca Voulitsa Beach are dimensiuni destul de reduse. Prin urmare, exista sansa ca sezlongurile sa se ocupe mai devreme decat te astepti, motiv pentru care iti recomandam sa vii aici la primele ore ale diminetii atata vreme cat te vei afla pe bratul Athos in intervalul iulie-august. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade in care poti vizita Voulitsa Beach si, de altfel, intreaga peninsula Halkidiki, pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, te vei putea bucura de o atmosfera mai degajata, de spatiu cat cuprinde pe plaja, dar si de preturi mai bune la cazarile din zona. 

foto Facebook Voulitsa Beach Bar

Alte plaje apropiate de Voulitsa Beach 

Ceva ne spune ca daca tot ti-ai propus sa ajungi la Voulitsa Beach, ai vrea sa vezi si alte plaje frumoase din aceasta zona, mai ales daca esti cazat in statiuni apropiate precum Nea Roda sau Ierissos. De aceea, mai jos ti-am pregatit cateva locuri pe care ai putea sa le bifezi usor: 

Plaja Nea Roda este cea mai apropiata plaja bine amenajata, la o distanta de doar 1,5 kilometri fata de Voulitsa Beach. 

Este formata tot din nisip, are mai multe beach baruri si taverne in zona din spate, dar si un mic port in partea dreapta a fasiei de nisip cum te uiti la mare. 

Plaja Komitsa este localizata in dreapta plajei Voulitsa, este foarte lunga, iar capatul sau se opreste la granita cu Muntele Athos si la zidul care desparte partea turistica a bratului Athos de partea sfanta. 

Komitsa este formata din doua segmente principale. Primul este mai scurt si are o amenajare mai buna si cateva unitati de cazare (pe Google Maps figureaza drept “Koumisa Beach”), in timp ce al doilea (pe care-l vei putea repera pe Google Maps cu denumirea de “Komitsa Beach”) este mai lung, cu mai putine segmente amenajate, dar si cu o cantina. 

Plaja Ierissos este una dintre cele mai cunoscute si bine organizate plaje din Athos. O gasesti mai aproape de intrarea pe brat, la 7,5 kilometri de Voulitsa, are un aspect mai ingust pe unele portiuni, insa si foarte multe restaurante si terase in zona din spate, unde se afla si o alee pietonala. 

In loc de concluzie

Desi este micuta si poate deveni aglomerata in plin sezon, Voulitsa Beach are locul sau in topul plajelor de pe bratul Athos, gratie frumusetii sale si a peisajului incantator pe care ti-l ofera. 

Daca ai fost la Voulitsa Beach recent si simti ca ai mai multe amanunte despre aceasta plaja, asteptam cu drag impresiile tale din vacanta, iar daca planuiesti sa mergi in aceasta zona, insa nu ai gasit pentru moment cazarea potrivita, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta mai multe oferte vacante Athos Halkidiki!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?