Komitsa Beach, plaja lunga de 4 kilometri de la granita cu Muntele Athos

Considerata a fi una dintre cele mai frumoase plaje ale celui de-al treilea brat din peninsula Halkidiki, Komitsa Beach se remarca printr-o intindere generoasa, printr-o apa a marii in nuante de albastru electric si printr-o atmosfera cat se poate de linistita. 

Localizata nu departe de cunoscuta statiune Nea Roda, plaja Komitsa este divizata de o portiune mai stancoasa care strapunge marea, la capatul din dreapta al plajei aflandu-se si zidul care desparte partea turistica a bratului Athos de Sfantul Munte Athos. 

In cele ce urmeaza gasesti mai multe amanunte utile despre vizita la Komitsa Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos Halkidiki.

Unde se afla Komitsa Beach si distante din principalele statiuni

Paja Komitsa este localizata pe coasta de est a bratului Athos, la doar 5 kilometri departare de statiunea Nea Roda. 

De la intrarea pe bratul Athos, adica din micuta statiune Develiki, pana la Komitsa Beach ai de parcurs in jur de 17 kilometri, iar din cunoscuta statiune Ierissos si pana aici sunt 11 kilometri (in jur de 15 minute cu masina). 

Din Ouranoupolis (aflat pe cealalta parte a bratului) ai doua variante de drum pana la Komitsa. Prima are 14 kilometri (se poate parcurge in aproximativ 22 minute), iar a doua are 9,5 kilometri (insa drumul este mai dificil si se parcurge in circa 30 minute).  

Alte distante catre Komitsa Beach din statiunile peninsulei Halkidiki

  • distanta Nea Moudania – Komitsa Beach: 85 kilometri
  • distanta Kallithea – Komitsa Beach: 110 kilometri
  • distanta Nikiti – Komitsa Beach: 60 kilometri
  • distanta Vourvourou – Komitsa Beach: 64 kilometri 

Din Salonic si pana la aceasta plaja ar trebui sa faci intr-o zi cu trafic normal in jur de 2 ore (distanta intre cele doua este de 135 kilometri). 

Se poate parca pe marginea drumului care trece prin spatele plajei. 

Plaja poate fi reperata pe Harti cu doua denumiri: Koumitsa Beach (partea din stanga a fasiei de nisip) si Komitsa Beach (partea din dreapta, mai apropiata de granita cu Muntele Sfant). 

Cum arata Komitsa Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Komitsa Beach este o plaja lunga, ce se intinde pe aproximativ 4 kilometri, segmentata de o portiune stancoasa care strapunge marea. 

Prima portiune a plajei Komitsa (cea din stanga, cum te uiti la mare) este mai micuta si are in zona din spate o serie de unitati de cazare (unele vile cu apartamente de lux) si cateva zone organizate cu sezlonguri si umbrele, iar a doua portiune se opreste chiar la granita cu Sfantul Munte, unde poate fi remarcat si zidul care desparte zona turistica de zona sfanta. 

Pe a doua portiune a plajei Komitsa gasesti si o cantina (o zona de restaurant), care are si segment cu umbrele si sezlonguri, toalete si dusuri. 

Komitsa Beach este formata dintr-un nisip cu aspect grosier, are o panta de intrare lina spre medie in mare si o apa limpede, in nuante de turcoaz. 

Cea mai mare parte a plajei Komitsa este neamenajata, asadar vei gasi fara probleme loc in care sa te asezi pe prosop. 

Plaja este suficient de incapatoare pentru a nu fi aglomerata, nici macar in plin sezon, insa daca vii aici in perioade precum sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, ai sansa sa o descoperi in toata splendoarea sa, cat se poate de linistita 🙂 

https://www.youtube.com/watch?v=UjovRxSpR48

Alte plaje apropiate de Komitsa Beach 

Daca ti-ai propus sa explorezi cat mai multe plaje ale bratului Athos cat te vei afla in vacanta aici, e bine de stiut ca in apropiere de Komitsa Beach se mai afla si urmatoarele:

Plaja Nea Roda este cea mai apropiata plaja de Komitsa. Este amenajata pe cele mai multe dintre segmentele sale cu sezlonguri si umbrele, are beach baruri, taverne si terase in zona din spate, si vreo 3 mici pontoane care segmenteaza plaja, alaturi de un ponton mai lung pe care te poti plimba pentru a admira peisajul. 

Plaja Ierissos este formata din nisip grosier, destul de lunga si premiata cu mai multe distinctii Blue Flag. Desi are un aspect ceva mai ingust, Ierissos Beach este bine organizata, iar in partea dreapta a acestei plaje se afla si micul port Ierissos. 

In zona din spate sunt terase, taverne si unitati de cazare. Intre Ierissos Beach si Komitsa sunt in jur de 12,5 kilometri. 

Plaja Kakoudia este localizata la 16 kilometri departare de Komitsa si este o plaja cat se poate de potrivita pentru cei care vor sa se bucure de mare si de soare intr-un cadru ceva mai lipsit de amenajare. 

Kakoudia se remarca prin stancile sale de culoare alba, care strapung marea in apropiere de mijlocul fasiei de nisip. 

In loc de concluzie

Komitsa Beach ramane una dintre plajele frumoase ale bratului Athos, cu un vibe aparte gratie apropierii fata de granita cu Muntele Athos, cu o apa excelenta si o liniste ideala pentru cei care vor sa se bucure de odihna si de relaxare in vacanta. 

Daca ai ajuns deja la aceasta plaja, asteptam cu interes si feedback-ul tau, iar daca planuiesti sa vii, insa nu ai gasit pentru moment locul potrivit in care sa te cazezi, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o serie de oferte tentante pentru vacantele in Athos Halkidiki.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?