Yahsi Beach Bodrum, una dintre cele mai populare plaje din peninsula

Plajele frumoase din aceasta regiune reprezinta unul dintre motivele principale pentru care turistii aleg Bodrum pentru concediile de vara, iar intre acestea, Yahsi Beach se face remarcata gratie lungimii sale generoase si a facilitatilor de care dispune. 

Yahsi Beach mai este cunoscuta si sub denumirea de Ortakent Beach si este una dintre cele mai lungi plaje din zona, dupa plaja Bitez. 

Mai jos, gasesti o serie de detalii utile despre vizita la Yahsi Beach Bodrum si pentru ca ne place sa ne ocupam de vacante in adevaratul sens al cuvantului, la noi pe site gasesti si o multime de oferte vacante Bodrum, cu peste 45 de hoteluri din care sa poti alege ce ti se potriveste mai bine.

Sigur, daca te numeri printre cei care vor sa se bucure de cat mai multe plaje interesante in zona in care se cazeaza, la noi pe blog te asteapta si un articol mai cuprinzator cu o selectie a acestora: Ghid plaje Bodrum. Tipuri de plaje din aceasta destinatie si din apropiere, clasificate in functie de necesitatile tale

Localizare Yahsi Beach Bodrum 

Pe Google Maps, gasesti aceasta plaja sub denumirea de Yahși Plaji, la o distanta de circa 10,7 kilometri de orasul vechi Bodrum. Daca te vei deplasa cu masina sau cu taxi, intre aceste doua locatii nu ar trebui sa faci mai mult de 20-25 minute pe drum, intr-o zi fara trafic intens. 

Daca esti cazat in zona Gumbet, pana la Yahsi Beach vei avea de parcurs o distanta de 7,5 kilometri, iar din zona orasului Turgutreis si pana aici sunt in jur de 11,5 kilometri. 

Poti alege si varianta transportului cu dolmus, micile autobuze locale, care au statia chiar in zona de mijloc a acestei plaje. In statie exista si un birou de informatii, unde este afisat programul actualizat al dolmusurilor. 

Daca ai optat din start pentru cazare chiar in zona Yahsi Beach, pentru ca in spatele plajei exista suficient de multe hoteluri si unitati de cazare, evident, accesul la aceasta plaja va fi unul mult mai rapid. 

Exista si cateva spatii cu parcari private in zona, unul dintre acestea sub numele de Zeytinpark Otopark (denumire cu care-l vei gasi pe Harti), unde turistii care au fost in 2022 spun ca si-au putut lasa masina in siguranta. Totusi, in varf de sezon, Yahsi Beach devine o plaja aglomerata, motiv pentru care este posibil sa te invarti ceva pana gasesti un loc de parcare. 

Cum arata Yahsi Beach Bodrum si ce facilitati ai in zona 

Plaja Yahsi nu este o plaja foarte lata (in general, sezlongurile sunt asezate pe 4-5 randuri pana la malul marii), insa acest dezavantaj se compenseaza prin lungimea plajei. 

Yahsi Beach este o plaja formata din nisip amestecat cu pietricele in unele zone, iar la intrarea in mare, pe anumite portiuni, exista pietre, motiv pentru care e bine sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. Plaja este frecventata si de catre familiile cu copii, pentru ca are multe facilitati pe portiunea din spate, dar si o intrare in apa destul de lina, dupa cum o descriu cei care au fost aici in ultima vreme. 

Apa marii este limpede, iar cei pasionati de viata subacvatica au sansa ca aici sa poata observa pestisori care se apropie de mal, asadar, ia cu tine si ochelarii sau masca pentru snorkeling. 

Plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrele, a fost premiata in trecut cu distinctia Blue Flag, iar in zona din spatele fasiei de nisip exista foarte multe variante de restaurante, terase si baruri, ceea ce implica mai multa comoditate pentru cei care vor sa stea la plaja si sa poata lua masa in imediata vecinatate. 

Pe unele portiuni din extremitati, plaja este inlocuita de un ponton pe care sunt asezate sezlonguri, iar accesul in apa se face de pe scari. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Yahsi Beach Bodrum

Desi are o lungime generoasa, plaja Yahsi devine foarte aglomerata in intervalul iulie-august. Plaja este vizitata atat de catre localnici, cat si de catre turisti si poate deveni neincapatoare la orele pranzului, pentru ca este unul dintre cele mai populare locuri de la malul marii in Bodrum. 

De aceea, cea mai buna perioada pentru o vizita la Yahsi Beach poate fi in mai, eventual la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie sau chiar si la inceput de octombrie. 

Temperaturile sunt mai blande in aceste perioade, iar sansele sa dai peste aglomeratie sunt mai mici. 

In mai, temperatura apei marii in Bodrum atinge valori de circa 20 grade, in timp ce in septembrie si octombrie, marea se pastreaza chiar mai calda de atat, cu valori cuprinse intre 22-24 grade. 

Daca totusi esti conditionat sa-ti faci vacanta in varf de sezon, si vrei sa faci plaja la Yahsi, iti recomandam sa vii aici la primele ore ale diminetii, pentru a prinde sezlong acolo unde-ti place. 

Alte plaje in apropiere de Yahsi 

Daca ajungi la Yahsi Beach si constati ca nu e pentru tine sau vrei sa incerci cat mai multe plaje din aceasta zona, te mai poti indrepta relativ usor catre una dintre urmatoarele:

Camel Beach este localizata la doar 1,8 kilometri distanta de centrul plajei Yahsi. Plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrele, exista toalete, dusuri, restaurant si cafenea, insa devine de asemenea aglomerata in varf de sezon, mai ales ca este un punct de oprire destul de popular si pentru acei turisti care fac excursii de o zi pe mare. 

Plaja Bitez se afla la 4,1 kilometri departare de Yahsi, cum mergi catre orasul vechi Bodrum. Golful Bitez este un loc cu peisaje frumoase, iar in zona exista, de asemenea, foarte multe restaurante si terase unde te poti opri pentru o gustare, pentru masa de pranz sau pentru o racoritoare. Plaja este frecventata si de catre familiile cu copii, iar doritorii au la indemana si cateva centre cu sporturi acvatice. 

Plaja Gumbet, pe care o vei gasi in golful urmator dupa Bitez cum mergi catre orasul Bodrum, mai poate fi o alta varianta de plaja apropiata de Yahsi. Intre cele doua este o distanta de 7,2 kilometri, iar Gumbet este o plaja destul de generoasa, amenajata corespunzator, cu palmieri si multe terase in apropiere, cu zona de plaja libera in care-ti poti aseza linistit prosopul si cu o apa a marii in general linistita. 

In loc de concluzie

Yahsi Beach ramane una dintre plajele populare din peninsula Bodrum, cu toate facilitatile la indemana si cu o apa a marii curata. Cu toate acestea, devine aglomerata in varf de sezon, lucru de care e bine sa tii cont daca vii aici in intervalul iulie-august. 

Daca ajungi pe la Yahsi Beach Bodrum in perioada urmatoare sau ai fost deja aici si simti ca mai pot fi aduse completari detaliilor de mai sus, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau.

Nu uita ca la noi pe site te asteapta multe oferte bune pentru vacantele in Bodrum, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?