Despre satul Astris Thassos. Ce sa ai in vedere daca vrei sa-l vizitezi sau sa te cazezi aici

Satul Astris, cunoscut si sub numele de Astrida, se afla in partea de sud a insulei Thassos, la o distanta destul de mica de animatul Potos, dar si de al doilea oras ca marime al insulei, Limenaria.

Zona satului Astris isi bucura vizitatorii cu peisaje foarte frumoase, cu plaje bune, dar si plaje in zone mai stancoase, cu livezi de maslini, livezi de pomi fructiferi, mici zone de pasune si, in cele mai multe dintre seri, un cer instelat absolut fermecator. 

Daca nu ai ghicit inca, si numele Astris are o semnificatie aparte: satul stelelor. 

Gasesti in continuare o serie de detalii care se pot dovedi utile in cazul in care vrei sa faci o vizita in satul Astris sau chiar si in cazul in care vrei sa te cazezi in aceasta zona, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu zeci de hoteluri pentru toate buzunarele, din toate statiunile cunoscute ale insulei.

HINT: Si pentru ca satul Astris este doar una dintre atat de multele atractii ale acestei insule grecesti, daca te numeri printre cei mai exploratori, iti recomandam sa arunci un ochi si pe articolul: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca

Localizare Astris Thassos si cum ajungi aici

Satul Astris se afla in sudul insulei, relativ aproape de malul marii, la 8,7 kilometri distanta de statiunea Potos si la 12,3 kilometri de Limenaria. 

Din Limenas, capitala insulei Thassos, si pana in Astris, ai de parcurs 43,4 kilometri daca vii pe coasta de est, iar asta inseamna un drum de circa o ora cu masina. 

Daca se intampla sa fii cazat in zona celebrei plaje Golden Beach, pana la Astris ai de mers in jur de 45 de minute intr-o zi fara prea multa aglomeratie (33 km distanta), iar daca vii din Skala Marion, pana aici ai de parcurs aproximativ 20 de kilometri. 

Cert este ca indiferent din ce zona a insulei te-ai duce catre Astris, nu ar trebui sa faci mai mult de o ora, o ora si jumatate, iar drumul care inconjoara insula este considerat un obiectiv in sine si-ti ofera acces la cele mai multe dintre atractii. 

Daca esti interesat sa ajungi in Astris altfel decat cu masina personala, s-ar putea sa-ti fie de ajutor si informatiile de aici: Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

Ce sa stii despre satul Astris Thassos

Satul Astris este unul dintre satele traditionale ale insulei Thassos, iar numele sau se pare ca a fost dat de catre locuitorii din Theologos, care coborau pe jos si calare pe magari, pe potecile luminate pe timp de seara doar de stele, pentru a-si strange recoltele. 

Satul Astris este inconjurat de plaje bune, cum ar fi Psili Ammos pe care o vom aborda punctual putin mai jos, insa si de alte atractii incantatoare ale insulei, cum ar fi Giola Thassos, piscina sirenelor, formata natural intr-o stanca de la malul marii. 

Sigur ca zona in sine are o istorie impresionanta, mai ales ca in acest perimetru exista multe ruine si au fost gasite diferite artefacte antice, insa pentru a adauga si mai mult mister locului, iti putem spune si ca Astris este invaluit in farmecul mai multor legende cu sirene. 

Mai mult, la o distanta de doar cativa kilometri de Astris, localizate sub apa, s-ar afla ruinele unui oras antic, descoperite recent. Bineinteles, au aparut si speculatiile ca aici s-ar putea ascunde chiar vechiul oras pierdut Atlantida. 

Animatia lipseste din zona satului Astris, fiind potrivit mai degraba celor care vor sa se relaxeze intr-un mediu pitoresc, departe de freamat si de agitatie. Nu vei gasi foarte multe magazine si nici prea multe taverne, insa pe masura ce te apropii de malul marii, acestea incep sa-ti iasa mai des in cale. 

Cazare in satul Astris Thassos 

Cele mai multe unitati de cazare din zona satului Astris Thassos sunt vile care ofera apartamente dotate cu chicineta. Regimul de cazare este self service, asadar in aceasta zona vei gasi mai rar hoteluri/vile care sa ofere mic dejun inclus, insa pe masura ce te departezi de centrul satului si te indrepti catre mare, vei avea optiuni mai multe si mai diverse la indemana. 

Spre exemplu, daca te afli in cautarea unui hotel cu conditii foarte bune de cazare, iti poti indrepta atentia catre Royal Paradise Beach Resort Spa de 5 stele, care este localizat la aproximativ 5 kilometri distanta de satul Astris. Aici ai optiunea sa te cazezi in regim demipensiune, insa poti opta si doar pentru mic dejun inclus. Hotelul se afla la doar cateva zeci de metri distanta fata de plaja, in golful Rosso Gremos. 

Optiuni mai variate de cazare ai si in animatul Potos, dar si in zona Limenaria, ambele apropiate de Astris. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, caci vei gasi unele dintre cele mai tentante oferte vacanta Thassos!

Plaja Astris Thassos si alte plaje din imediata apropiere 

Plaja care poarta exact numele satului (plaja Astris) este localizata la circa 3,4 kilometri de centru, este o plaja organizata cu sezlonguri si umbrele, cu un amestec de pietris cu nisip, insa cunoscuta pentru curentii ceva mai puternici din mare, in aceasta zona. 

Plaja Marley se afla in imediata apropiere, organizata de asemenea cu sezlonguri si umbrele, cu o intrare lina in apa, administrata de un lounge bar care poarta acelasi nume. 

Astrida Beach este o a treia plaja care apartine de satul Astris, este marginita de stanci, amenajata cu sezlonguri si umbrele si cu o intrare lina in apa. La circa 20 metri distanta de tarm exista pietre, asadar nu uita si de incaltamintea speciala pentru apa daca vrei sa te balacesti aici. 

In video-ul de mai jos ai posibilitatea sa vezi cum arata fiecare dintre aceste trei plaje care apartin de satul Astris. 

Psili Ammos Beach se afla la 4,4 kilometri distanta de centrul satului Astris si este una dintre plajele foarte bine organizate ale insulei Thassos. Totusi, ia in considerare ca in varf de sezon, e bine sa vii mai devreme aici daca vrei sa prinzi sezlong la malul marii. Psili Ammos este destul de cunoscuta. 

Salonikios Beach este localizata la 3,2 kilometri de centrul satului Astris si este o alta plaja apreciata din zona. Vei gasi de inchiriat sezlonguri si umbrele, insa la intrarea in apa sunt pietre si stanci. 

Agia Anna Beach este o plaja micuta, marginita de stanci, unde ai posibilitatea de a inchiria sezlonguri (in numar limitat). Apa are o culoare turcoaz aici de cele mai multe ori, iar la extremitati vei gasi stanci. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Alte atractii localizate langa Astris Thassos 

In cazul in care te cazezi in aceasta zona, insa vrei sa explorezi si alte locuri frumoase din apropiere de Astris Thassos, te-ai putea deplasa relativ usor catre: 

Giola Thassos, cunoscuta si sub denumirea de piscina sirenelor, formata natural in stanca, la malul marii. O vei gasi la o distanta de doar 3,2 kilometri de Astris, intr-o zona stancoasa, destul de nepotrivita pentru cei mici. Peisajul de aici este totusi unul de exceptie, iar in varf de sezon, Giola devine foarte aglomerata in mijlocul zilei. 

Potos este cea mai vibranta statiune a insulei Thassos si poate fi locul potrivit pentru tine daca te afli in cautare de distractie, muzica si voie buna. Bineinteles, nu lipsesc nici tavernele cu mancare delicioasa. Printre acestea, si cunoscuta taverna Irene. 

Limenaria este al doilea oras ca marime din Thassos, se afla la randu-i destul de aproape de Astris, si s-ar putea sa-ti placa daca vrei sa iei masa intr-un loc mai boem sau sa te plimbi uitandu-te dupa suveniruri. 

In loc de concluzie 

Astris Thassos este doar unul dintre locurile frumoase care merita bifate intr-o vacanta pe insula Thassos, alaturi de plajele frumoase care-l inconjoara, dar si cu eventuale mici opriri in statiunile de langa sau chiar si la Giola. 

Iti reamintim ca la noi pe site gasesti oferte foarte bune pentru vacantele in Thassos, cu multe hoteluri din toate statiunile cunoscute, astfel incat sa-l poti selecta simplu si rapid pe cel care ti se potriveste cel mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?