Cele mai frumoase plaje (accesibile) din Grecia

plaja Porto Katsiki

Știm că mai sunt nenumărate articole cu plaje frumoase sau chiar spectaculoase din Grecia, însa multe sunt în zone greu accesibile fără automobil propriu.

Azi îți dezvăluim plajele remarcabile din locurile populare din Grecia, unde găsești cu ușurință oferte de cazare. Gasesti mai jos cateva dintre preferatele noastre.

Iar daca ai nevoie de sugestii si la capitolul cazare, pe site ti-am pregatit o multime de variante hoteluri pentru vacante Grecia, astfel incat sa poti selecta fix ce ti se potriveste mai bine!

Plaje în Kassandra

Plaja Kallithea este una dintre cele mai cunoscute din această zona. O găsești ușor, pe malul estic al brațului, lângă satul Afitos. Numele ei inseamnă „priveliște frumoasă” și i se potrivește de minune. Apele cristaline și vegetația mediteraneană abundentă creează un tablou în care culorile se îmbină armonios. Ia cu tine numai prosoape; șezlongurile și umbrelele sunt deja acolo. Dacă te pasionează, poți chiar închiria echipamente pentru sporturi nautice.

O altă plajă de vis este Afithos, care se află în sătucul cu același nume, cu iz de vremuri de demult. Plaja este micuță și ascunsă după stânci și copaci. E numai bună pentru romanticii incurabili. În general, e formată din pietre șlefuite de mare, însă sunt și zone nisipoase. Se ajunge pe jos până la ea, pe niște scări și podețe, deci mai bine vii fără copii aici. Nu exista nici umbrele sau șezlonguri. Este, mai degrabă, o plajă pentru aventurieri.

Te asteptam la noi pe site cu oferte tentante de cazare in Kassandra! Ai de ales din peste 90 de variante de hoteluri.

Alte plaje frumoase în Kassandra sunt Kriopigi (premiată cu Steag Albastru), Nea Skioni, Sani (premiată cu Steag Albastru), Nea Fokea, Pefkohori, Hanioti și Possidi.

Vrei sa afli mai multe despre plajele de pe acest brat? Iti recomandam articolul: Ghid plaje Kassandra. Plaje premiate Blue Flag si alte plaje frumoase din peninsula

Plaje în Sithonia

Plaja Lagomandra este situată la 15 km de stațiunea Nikiti și e preferata noastră de pe acest braț. Ea cuprinde, de fapt, două plaje, ambele premiate cu Steag Albastru pentru nisipul fin și vegetația care le înconjoară. Poți să inoți cât poftești aici, dar și să te ascunzi sub umbra pinilor. Sunt și zone cu șezlonguri și umbrele, deci tu alegi cât de aproape vrei să simți nisipul.

Una dintre cele mai încântătoare plaje din Sithonia este Kryaritsi de unde poți admira Muntele Athos, scaldându-te în același timp în apele lipezi sau lenevind pe nisipul său fin. Se ajunge mai greu până la ea, numai cu un vehicul (eventual închiriat), însă merită efortul. Dacă vrei să stai la cort și să faci nudism, plaja Kryaritsi e perfecta pentru tine. Gasesti la noi pe site si o multime de oferte de cazare in Sithonia!

Merită să îți spunem două cuvinte și despre pitoreasca plajă Tristinika, pe care o găsești în partea sud-vestică a brațului. Nu are cine știe ce facilități, dar are nisip fin, un bar ca-n Vama Veche, muzică grecească și mâncare bună.

Dacă ajungi în zonă, îți mai recomandăm și plajele Armenistis si Karydi.

Gasesti mai multe informatii despre plajele din Sithonia in articolul: Ghid plaje Sithonia. Plaje premiate blue flag si alte plaje frumoase din Sithonia

Plaje în Riviera Olimpului

Riviera Olimpului e plină de plaje fine și complet amenajate, așa că ne rezumăm la o scurta selecție subiectivă.

O plajă deosebită este cea din sătucul Paralia Skotinis, situat la doar cațiva km de Muntele Olimp. E o plajă foarte întinsă, cu nisip fin și ape prietenoase și puțin adânci.

Plaja Katerini din Paralia Katerini se laudă cu Steagul Albastru pentru nisipul fin și apa deloc adâncă, potrivită familiilor cu copii. Găsești acolo chiar și un parc acvatic.

Îți mai recomandăm și plaja Olympiaki Akti, tot cu Steag Albastru, tot cu nisip fin și ape putin adânci, ca la greci …

Nu uita si de ofertele noastre de cazare pe Riviera Olimpului. Le gasesti pe toate la noi pe site!

Plaje în Thassos

Îți poți imagina o plajă unde se intersectează un nisip de-a dreptul alb, maslini, pini și cariere de marmură? Nici noi, până n-am văzut cu ochii noștri plaja Aliki. Plaja e compusă de fapt din două plaje, în două golfuri. Pe oricare ai alege-o, apele sunt clare și puțin adânci, așa că poți lua și copiii cu tine. Plaja vestică e mai aglomerată si mai amenajată, cealaltă fiind ceva mai retrasă.

Plaja Marble e acoperită de pietricele de marmură, care i-au dat și numele. Nu poți rata această plajă cu totul altfel decât tot ce ai văzut până acum, dacă ajungi în Thassos. Apa de culoarea smaraldului în combinație cu albul perfect al marmurei compun un peisaj fascinant și exotic. Nu vei găsi umbrele sau șezlonguri pentru că o viitură a afectat-o atât pe ea, cat și drumul până acolo acum 4 ani. Poți însă ajunge până la ea, deși drumul nu e tocmai bun.

Ne facem datoria de a menționa și Golden Beach, care e cea mai populară de pe insulă și se și laudă cu un Steag Albastru pentru nisipul fin, apa liniștită, clară și puțin adâncă, ideală pentru familii. Desigur, aici găsești de toate, plaja fiind complet amenajată.

Iți mai recomandăm o vizită la plaja Metalia, poziționată aproape de o veche fabrică de fier, ceea ce dă pământului din zonă o nuanță roșiatică, dar și la plaja Livadi, care e izolată și are un aer sălbatic.

Daca vrei sa afli mai multe despre plajele din Thassos, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
plaja metalia

Plaje în Lefkada

Lefkada are o colecție spectaculoasă de plaje exotice, așa că ne-a fost dificil să alegem dintre ele. Iată-le pe cele care ne-au impresionat cel mai mult:

Plaja Porto Katsiki e emblema insulei și pe bună dreptate. E străjuită de stânci cu pereți perfect verticali ce coboară direct în mare. În plus, apa e de un albastru intens, iar stâncile-s roșiatice. Îți poți imagina așa un spectacol de culoare?

Partea mai neplacută e că e mică și foarte aglomerată, așa că du-te devreme, dacă nu vrei să faci plajă într-un picior.  

plaja Porto Katsiki

Plaja Kathisma e preferată de tineri. Și ea e aglomerată, dar e mare, deci nu te vei simți înghesuit. E plină de terase de unde se aude muzica specifică celor ce-o vizitează cu precădere.

Dacă ajungi în zonă, nu rata nici plajele din Kalamitsi, trei la număr, toate spectaculoase, cu stânci mari și curenți puternici (atenție!), dar nici plaja Milos, mai sălbatică și greu accesibilă, însă liniștită și cu nisip foarte fin.

Poti citi mai multe despre plajele acestei insule grecesti in articolul: Ghid plaje Lefkada. Totul despre cele mai frumoase plaje din insula si alte plaje care merita atentia ta daca planuiesti o vacanta aici

Sperăm că am reușit să te îmbiem înspre țărmurile Greciei, care, deși sunt mai îndepărtate decât ale noastre, sunt mai exotice, au ape mai clare și mai frumos colorate. Unde mai pui că grecii sunt mereu primitori și darnici cu bucate alese și ouzo? Ce zici, te-am convins să îți faci bagajele?

Alte articole care te pot interesa 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?