Agios Stefanos Beach Corfu si ce sa ai in vedere daca vrei sa te bucuri de mare si de soare la aceasta plaja

Facem o plimbare virtuala pe coasta de nord-vest a insulei Corfu, unde intalnim o serie de plaje nisipoase, de dimensiuni mai generoase, printre care se remarca si Agios Stefanos Beach. 

Este atribuita statiunii Agios Stefanos Avliotes, fiind formata dintr-un nisip fin auriu si bine organizata cu sezlonguri si umbrele. In plus, are si un segment important cu aspect salbatic. 

Te invitam sa descoperi mai jos principalele puncte forte ale acestei plaje, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Agios Stefanos Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Agios Stefanos se afla in partea de nord-vest a insulei Corfu, intre statiunile Sidari si Arillas. Poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Agios Stefanos” si mai este cunoscuta si cu denumirea de Agios Stefanos Avliotes. 

ATENTIE: Nu trebuie confundata cu plaja statiunii Agios Stefanos Kassiopi, care se afla pe coasta de nord-est a insulei Corfu si care are un aspect mai ingust. 

Din Corfu Town si pana la plaja Agios Stefanos Avliotes sunt 38,8 kilometri, drum care se poate parcurge cu masina in aproximativ o ora si 5 minute. 

Poti sa calatoresti intre cele doua si cu autobuzele locale Green Bus (linia A1), iar costurile biletelor sunt semnificativ mai avantajoase comparativ cu preturile transportului cu taxi. 

Distante catre Agios Stefanos Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Paleokastritsa – Agios Stefanos Beach: 27 kilometri
  • distanta Ermones – Agios Stefanos Beach: 36,6 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Agios Stefanos Beach: 46 kilometri
  • distanta Kavos – Agios Stefanos Beach: 82 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Agios Stefanos Beach: 79 kilometri
  • distanta Moraitika – Agios Stefanos Beach: 55 kilometri
  • distanta Benitses – Agios Stefanos Beach: 48 kilometri
  • distanta Dassia – Agios Stefanos Beach: 31 kilometri 

Cum arata Agios Stefanos Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Plaja acestei statiuni este formata dintr-un nisip fin auriu si are o intrare lina spre medie in apa, ceea ce o face sa fie frecventata si de catre familiile cu copii. 

Are o deschidere larga catre mare si o latime generoasa, mai ales pe segmentul central. 

In partea de mijloc este amenajata cu sezonguri si umbrele, ce pot fi inchiriate (iulie 2024) cu preturi de aproximativ 10 euro/setul. 

In partea stanga a plajei Agios Stefanos se afla portul statiunii, in timp ce in partea dreapta cum privesti marea, fasia de nisip capata aspect salbatic, cu stanci inalte pe fundal si zero amenajare. Nu foarte departe se afla si plaja Katevasidi (cu drum de acces diferit).

In acest caz, vei intalni un aspect salbatic, cu stanci inalte pe fundal si zero amenajare. 

Revenind in partea mai apropiata de centrul statiunii si de port, se remarca o serie de restaurante, baruri si centre de sporturi acvatice. 

In plus, din portul Agios Stefanos Avliotes ai posibilitatea sa pleci in excursii pe mare catre Insulele Diapontia, aflate la distante rezonabile fata de tarm. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Agios Stefanos Beach 

In linii generale, nu putem spune ca Agios Stefanos Beach face parte din randul plajelor foarte populare de pe coasta de nord-vest a insulei. 

La distante mici exista plaje care atrag si mai multi turisti (zona Sidari, zona Paleokastritsa), prin urmare, Agios Stefanos are tendinta sa se pastreze mai libera, chiar si in miez de vara. 

In intervalul iulie-august, apa marii inregistreaza o medie de circa 24-25 de grade in zona acestei plajei. 

Daca preferi sa vii intr-o perioada cu temperaturi mai blande si preturi mai bune la cazare, poti opta pentru o vacanta in zona fie la final de mai – inceput de iunie (apa marii are intre 19-21 grade), fie la final de septembrie – inceput de octombrie (apa marii are intre 23-25 grade). 

Alte plaje apropiate de Agios Stefanos Beach

Ai in plan sa vizitezi mai multe plaje frumoase din zona? Iata ce mai poti vedea in aceasta parte a insulei: 

Plaja Arillas este poate cea mai la indemana ta daca vrei sa pleci din Agios Stefanos pentru a explora malurile din vecinatate. 

Se afla la doar 2,5 kilometri distanta, este lunga, formata din nisip si amenajata cu sezlonguri pe segmentul central.  Nu sta la fel de bine la capitolul latime.

Plaja Porto Timoni este una dintre cele mai aspectuoase de pe insula, are dubla deschidere la mare si se afla la 6,8 kilometri sud departare de Agios Stefanos Beach. 

Poti ajunge aici fie cu barca, fie pe jos, pornind din satul Afionas. Traseul este relativ solicitant, dureaza in jur de 20 minute, insa iti va oferi o priveliste exceptionala catre mare. 

Plaja Sidari este localizata la 8 kilometri departare de Agios Stefanos, fiind considerata plaja centrala din celebra statiune Sidari. Are distinctia Blue Flag, o buna organizare, si multe taverne, baruri, centre de sporturi acvatice in zona din spate.

In imediata apropiere se afla si Canal D’Amour, unde intalnesti o serie de stanci impozante, despartite de o micuta plaja nisipoasa. Locul poate deveni foarte aglomerat in plin sezon. 

In loc de concluzie

Agios Stefanos Beach din Corfu este una dintre plajele comode, potrivite pentru familiile cu copii si pentru cei care au nevoie de relaxare cat cuprinde in vacanta.

Nu uita sa intri la noi pe site pentru a explora unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?