Agni Beach, farmecul Greciei la malul marii. Ce sa stii despre aceasta plaja din Corfu si despre tavernele sale

Unul dintre cele mai linistite si aspectuoase golfuri din nord-estul insulei Corfu poarta numele de Agni si isi intampina vizitatorii cu o inlantuire de taverne traditionale, dar si cu ape cristaline si conditii numai bune pentru snorkeling. 

Agni Beach nu se numara printre cele mai aglomerate plaje ale insulei si poate fi unul dintre locurile potrivite in care sa te opresti pentru masa de pranz, admirand in zare zona Parcului National Butrint de pe coasta Albaniei. 

Vino cu noi intr-o scurta calatorie virtuala pana la Agni Beach si acceseaza site-ul nostru pentru unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Unde este Agni Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni 

Plaja Agni este localizata intre statiunile Kalami si Katavolos, pe coasta de nord-est a insulei Corfu, la 27 kilometri departare de Corfu Town

Plecand din capitala insulei cu masina, ar trebui sa faci pe drum in jur de 40-45 minute, intr-o zi de vara cu trafic moderat. 

Este usor sa ajungi aici si daca esti cazat in statiuni precum Dassia sau Kassiopi. Se gasesc locuri de parcare in zona tavernelor din spatele plajei, insa in plin sezon se ocupa destul de repede. 

Distante catre Agni Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Kassiopi – Agni Beach: 11 kilometri
  • distanta Dassia – Agni Beach: 15,4 kilometri
  • distanta Sidari – Agni Beach: 34 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Agni Beach: 29 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Agni Beach: 37 kilometri
  • distanta Kavos – Agni Beach: 74 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Agni Beach: 68 kilometri
  • distanta Moraitika – Agni Beach: 49,5 kilometri
  • distanta Benitses – Agni Beach: 42 kilometri

Cum arata Agni Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Plaja golfului Agni are dimensiuni medii si un aspect relativ ingust, fiind formata din pietris. 

Intrarea in mare are o panta destul de abrupta, ceea ce inseamna ca Agni Beach nu este neaparat cea mai buna optiune pentru familiile cu copii si pentru cei care nu stapanesc bine inotul. 

In apa exista pietre, astfel ca e bine sa ai la tine acea incaltaminte speciala. 

Agni Beach este amenajata cu sezlonguri si umbrele, care in vara lui 2023 puteau fi inchiriate cu 10 euro/setul. 

Plaja este un bun punct de oprire si pentru cei care calatoresc cu mici ambarcatiuni pe mare. 

In miez de vara, se pot observa destul de multe barcute ancorate la mal, tavernele din zona Agni Beach fiind foarte apreciate. 

De la stanga la dreapta cum privesti marea, enumeram Taverna Agni, Toula’s Seaside, Korina’s Kitchen & Cocktailbar si Nikolas Traditional Taverna Corfu. 

Tot aici vei intalni si un centru de inchirieri ambarcatiuni/sporturi acvatice. 

Cand sa vii la Agni Beach

Spre deosebire de alte plaje din imprejurimi, Agni Beach nu este o plaja tocmai populara. Pana in prezent (iulie 2024) a strans in jur de 160 de recenzii pe Google, insa cu toate acestea, sunt turisti care spun ca in miez de vara au intampinat mici dificultati cu locurile de parcare. 

De aceea, daca se intampla sa-ti faci vacanta in zona in intervalul iulie-august, ar fi mai bine sa ajungi la plaja Agni pana in ora 10.00. 

Altfel, unele dintre cele mai placute perioade pentru o vacanta aici pot fi sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie (apa marii poate fi cam rece, cu valori intre 19-22 grade) sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie (cand apa marii inregistreaza intre 23-25 grade). 

Bineinteles, in extrasezon te bucuri de mai multe avantaje, pe langa atmosfera mai degajata de la plaja: temperaturi mai blande, dar si preturi mai bune la cazare. 

Alte plaje apropiate de Agni Beach 

Agni Beach este doar una dintre plajele frumoase localizate pe coasta de nord-est a insulei Corfu. La distante acceptabile pornind de aici, te asteapta si alte locuri deosebite care merita sa fie explorate:

Plaja Gialiskari se afla in golful din stanga plajei Agni cum privesti marea. Poti ajunge aici pe jos, pornind de la Agni, pe o poteca de pamant. Plimbarea dureaza in jur de 10-15 minute, iar Gialiskari este neamenajata.

Atentie! In Corfu exista si o a doua plaja Gialiskari, in nord, intre statiunile statiunile Acharavi si Kassiopi. Nu le confunda. 

Plaja Kalami este localizata in aceeasi directie, la circa 4,5 kilometri departare de Agni. Poti ajunge cu masina (gasesti parcare cu plata langa Taverna Kalami Beach – 3 euro/zi sau gratuita, in celalalt capat al plajei). 

Este formata din pietris si are amenajare cu sezlonguri si umbrele. In zona din spate gasesti centru de sporturi acvatice, restaurante si taverne, centru de inchirieri ambarcatiuni. 

Plaja Kerasia se afla la nord de Kalami si la aproximativ 12 kilometri de Agni Beach. 

Este mai lunga, formata tot din pietris si cu un aspect ceva mai ingust. Pe plaja intalnesti o taverna (Kerasia Tavern) si un beach bar/cafe. Si aici exista sezlonguri si umbrele de inchiriat, cu preturi cuprinse intre 10-15 euro/setul. 

In loc de concluzie

Agni Beach ramane una dintre plajele linistite, ferite de agitatie, de pe coasta de nord-est a insulei Corfu, ideala pentru experiente relaxante. Este apreciata pentru tavernele sale si pentru apa marii limpede, care ofera un cadru potrivit pentru snorkeling. 

Ti-am facut chef de o escapada in aceasta insula greceasca? Arunca o privire la noi pe site, caci ti-am pregatit unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?