Astrakeri Beach Corfu, plaja ascunsa intre Sidari si Acharavi, perfecta pentru relaxare

Pornind intr-o calatorie pe coasta de nord a insulei Corfu, cam pe la jumatatea distantei dintre statiunile populare Sidari si Acharavi, intalnim Astrakeri, o plaja mai putin cunoscuta, deosebit de apreciata de catre cei care cauta sa se relaxeze in liniste la malul marii. 

Astrakeri este formata din doua segmente de plaja, despartite printr-un debarcader si are avantajul de a fi mai libera chiar si in mijlocul sezonului. 

Descopera caracteristicile acestei plaje in cele ce urmeaza si arunca o privire si pe unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, disponibile la noi pe site.

Localizare Astrakeri Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Astrakeri Beach se afla in nordul insulei, la 35,5 kilometri departare de Corfu Town

Din capitala si pana aici ar trebui sa faci in jur de o ora cu masina (traseu simulat in plina vara, la mijlocul lunii iulie). 

Daca se intampla sa fii cazat in Sidari, pana la Astrakeri ai de parcurs 7,6 kilometri (14-15 minute cu masina), iar pornind din Acharavi, statiune localizata in vestul acestei plajei, vei avea de strabatut o distanta similara, de circa 8 kilometri. 

Exista locuri de parcare gratuite in spatele plajei. 

Distante catre Astrakeri Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Kassiopi – Astrakeri Beach: 20 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Astrakeri Beach: 24, 6 kilometri  
  • distanta Agios Gordios – Astrakeri Beach: 44 kilometri
  • distanta Kavos – Astrakeri Beach: 81 kilometri 
  • distanta Lefkimmi – Astrakeri Beach: 75 kilometri
  • distanta Benitses – Astrakeri Beach: 49 kilometri
  • distanta Dassia – Astrakeri Beach: 26,9 kilometri

Cum arata Astrakeri Beach si ce servicii sunt disponibile in apropiere

Astrakeri este o plaja formata din nisip, cu o panta lina spre medie de intrare in mare, alcatuita din doua segmente despartite de un debarcader. 

Partea din stanga a plajei cum te uiti la mare poate fi reperata pe Google Maps chiar cu denumirea de “Astrakeri Beach”, fiind mai lata si mai nisipoasa in apropierea malului. 

Partea din dreapta a plajei se mai numeste si “Acquasanta Beach”, poate avea amenajare cu sezlonguri si umbrele in sezon, insa are o portiune cu placi de stanca in zona mai apropiata de debarcader. 

In linii generale, Astrakeri Beach este evaluata ca fiind o plaja linistita, fara prea multa organizare, cu mult spatiu liber pentru cei care prefera sa stea pe prosop. 

In zona din spatele plajei exista 2 taverne cu specific pescaresc (Gregory’s Fish Taverna si The Three Brothers Fish Tavern), dar si cateva unitati de cazare (vile cu apartamente de inchiriat). 

La Astrakeri intalnim si serviciu de inchirieri ambarcatiuni. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Astrakeri Beach

Spre deosebire de plajele din Sidari sau de cele din zona Acharavi sau chiar Kassopi, Astrakeri este o plaja mai putin cunoscuta si, prin urmare, destul de libera, chiar si in miez de vara. 

Daca vii in Corfu in iulie-august, e bine de stiut ca in aceasta perioada vei intalni cele mai ridicate temperaturi (cu o medie a maximelor de 31-32 de grade la umbra) si cea mai calda apa a marii (cu valori medii de 25 grade). 

In cazul in care preferi sa vii intr-un interval cu temperaturi mai blande, cu siguranta vei intalni Astrakeri si mai libera de atat, iar in plus, te vei putea bucura de preturi mai bune la cazare. 

HINT: La inceput de toamna (sfarsit de septembrie – inceput de octombrie), apa marii are sanse bune sa fie mai calda decat la inceputul verii (sfarsit de mai – inceput de iunie). 

Alte plaje apropiate de Astrakeri Beach 

Vrei sa bifezi si alte plaje din aceasta zona si ai prefera sa te orientezi catre locuri cat mai apropiate de Astrakeri? Mai jos ti-am pregatit cateva sugestii:

Plaja Acharavi este cea mai lunga plaja din Corfu si te asteapta la o distanta de doar 6-7 kilometri pornind de la Astrakeri. 

Aceasta se uneste cu plaja statiunii invecinate Roda si formeaza impreuna cea mai lunga fasie de nisip a insulei. 

Acharavi este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, are un aspect relativ ingust si o buna amenajare cu sezlonguri si umbrele. Desigur, gasesti de-a lungul sau si segmente neorganizate. 

In zona din spate exista taverne, baruri, centre de sporturi acvatice si unitati de cazare. 

Plaja centrala din Sidari se afla la 7 kilometri distanta de Astrakeri Beach. Si in acest caz vei intalni o buna amenajare, aceasta fiind una dintre plajele premiate cu distinctia Blue Flag. 

Vei avea acces facil la tavernele din spate, la supermarket si la paleta larga de unitati de cazare. 

Canal D’Amour este localizat la 8 kilometri departare de Astrakeri Beach, aproape de centrul statiunii Sidari, si reprezinta una dintre cele mai populare, frumoase si intens vizitate atractii naturale ale insulei. 

Exista aici si o micuta plaja, care devine neincapatoare in mijlocul verii. 

In loc de concluzie

Astrakeri poate fi o varianta buna de plaja pentru acei turisti cazati in partea de nord a statiunii Corfu, atata vreme cat prefera locurile mai putin atinse de turismul in masa si mai putin organizate. 

In incheiere, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu, pe care le poti accesa rapid, apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?