Bodrum Beach. Unde se afla plaja orasului Bodrum si ce servicii ai la indemana aici

Bodrum este una dintre cele mai atractive destinatii pentru vacanta de vara in Turcia, iar majoritatea celor care aleg sa-si petreaca timpul liber aici sunt interesati in primul rand de plajele din intreaga peninsula, si in mod particular de variantele pe care le au la indemana aproape, daca se cazeaza chiar in Bodrum City. 

Orasul Bodrum este un loc care imbina perfect o multitudine de detalii ce alcatuiesc vacanta perfecta: foarte multe unitati de cazare, pentru toate buzunarele si pentru toate preferintele, obiective istorice, restaurante si cafenele, o viata de noapte vibranta si, nu in ultimul rand, distractie in zona de plaja. 

Bodrum Beach este plaja la care vei putea ajunge rapid daca ti-ai rezervat cazare in orasul Bodrum, iar in cele ce urmeaza gasesti o serie de detalii care-ti pot fi utile daca vrei sa te bucuri de mare si de soare aici. 

Totodata, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Bodrum, cu peste 45 hoteluri din intreaga peninsula din care sa-l poti selecta simplu pe cel potrivit cerintelor tale!

HINT: Daca vrei sa vezi cat mai multe plaje din aceasta zona in timpul vacantei, eventual chiar si cate un loc diferit in fiecare zi, ti-ar putea fi utile informatiile din articolul: Ghid plaje Bodrum. Tipuri de plaje din aceasta destinatie si din apropiere, clasificate in functie de necesitatile tale

Unde este localizata Bodrum Beach

Plaja centrala din Bodrum se intinde in partea de est a orasului, catre debarcaderul de la Castelul Sf. Petru, considerat a fi poate cel mai important obiectiv istoric din Bodrum City. Practic, o vei gasi in golful urmator dupa castel, in partea stanga cum te uiti la mare. 

Cea mai populara varianta de plaja din Bodrum City si cea pe care o vei gasi pe Harti cu denumirea de Bodrum Plaji sau Kumbahce Sahili se afla si mai la est, in relativa apropiere a Muzeului de Arte Zeki Muren. 

De la Bodrum Castle si pana la aceasta plaja sunt 2,7 kilometri de parcurs cu taxi/masina, iar pe jos distanta este de 1,4 kilometri, adica o plimbare de circa 18-20 minute. 

Cum arata Bodrum Beach si ce facilitati si servicii gasesti la plaja 

Plaja centrala si mai apropiata de castel este o plaja ingusta, cu o multime de terase si restaurante in zona din spate. Unele terase ofera sezlonguri si umbrele de inchiriat, in timp ce altele au mesele cu scaune asezate chiar la malul marii. 

Aceasta plaja iti ofera o vedere deosebita catre castel, poate fi un loc ideal pentru a privi apusul, iar pe timp de seara, in plin sezon, locul devine si mai animat. 

Totusi, pentru ceva mai mult spatiu la plaja, te poti indrepta spre Kumbahce Beach sau Bodrum Beach, asa cum o vei mai gasi pe Harti. Nici in acest caz, nu vorbim despre o plaja foarte lata, insa este descrisa ca fiind un loc bun pentru balaceala. 

In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare sunt barcutele folosite pentru croaziere, iar in partea din spatele plajei exista, de asemenea, restaurante si terase. 

Bodrum Beach este o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, este administrata de consiliul local si are atat sezlonguri si umbrele de inchiriat, cat si umbrelute gratuite, pentru cei care se aseaza pe prosop. Ia cu tine si incaltarile speciale atunci cand intri in apa. 

Plaja este dotata si cu toaleta, cabine de schimb si dusuri pentru vizitatori. 

Aceasta plaja este vizitata atat de catre localnici, cat si de catre turisti, iar in plin sezon poate deveni destul de aglomerata. 

Practic, cea mai buna perioada pentru o vizita la Bodrum Beach poate fi la sfarsit de mai, la inceput de iunie sau in a doua jumatate a lunii septembrie, cand apa se pastreaza destul de calda. 

Alte plaje in apropiere de Bodrum Beach 

Asa cum spuneam inca de la inceput, zona Bodrum este deosebit de apreciata pentru plajele sale, care se intind de-a lungul tarmului, in multe dintre ministatiunile invecinate orasului. 

Daca vrei sa mergi la una dintre plajele localizate la o distanta acceptabila fata de Bodrum City, te poti orienta relativ rapid catre una dintre urmatoarele: 

Plaja Gumbet se afla la 6,3 kilometri de Bodrum Beach si este formata din nisip auriu, pe o lungime de aproximativ 1 kilometru. Aici ai posibilitatea sa practici diferite sporturi acvatice, plimbari cu banana, etc. Plaja Gumbet este o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Bitez este urmatoarea dupa Gumbet, la 9,6 kilometri distanta de Bodrum Beach. Si aici gasesti restaurante, terase si amenajare cu sezlonguri si umbrele de inchiriat. 

Plaja Yahsi este localizata la 13,3 kilometri de Bodrum Beach si este una dintre cele mai cunoscute din peninsula. O gasesti pe Harti si cu denumirea de Ortakent Beach, nu este foarte lata, insa acest lucru se compenseaza prin lungime. Plaja este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, iar pe anumite portiuni, exista pietre la intrarea in mare, ceea ce inseamna ca e bine sa ai la indemana si incaltarile speciale pentru apa. 

In loc de concluzie

Bodrum Beach este doar una dintre plajele intens vizitate din aceasta zona. Poate fi un loc bun in care sa te bucuri de soare si de balaceala, insa in varf de sezon (iulie-august) poate deveni destul de aglomerata, mai ales ca nu este o plaja de dimensiuni foarte mari. 

Speram ca experienta ta la Bodrum Beach sa fie pe masura asteptarilor, iar daca nu ai gasit inca locul potrivit de cazare, te asteptam la noi pe site cu multe propuneri tentante pentru vacantele in Bodrum!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?