Cape Drastis, una dintre cele mai spectaculoase atractii naturale din nord-vestul insulei Corfu

Cape Drastis (sau Capul Drastis, in traducere) este un promontoriu stancos, cu aspect fragmentat, care strapunge marea in nord-vestul insulei Corfu, intre statiunile Agios Stefanos Avliotes si Sidari. 

Peisajele pe care le ofera acest loc sunt rapitoare, la fel si nuanta apei marii, care contrasteaza perfect cu stancile deschise la culoare din imprejurimi. 

In cele ce urmeaza regasesti mai multe amanunte utile despre vizita la Cape Drastis, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu.

Localizare Cape Drastis, cum ajungi si distante din alte statiuni

Capul Drastis se afla in imediata apropiere a satului Peroulades (la doar 1,3 kilometri) si la 41,5 kilometri distanta de centrul marelui oras Corfu Town

Din Corfu Town si pana in zona Capului Drastis ar trebui sa faci in jur de o ora si 20 de minute cu masina, intr-o zi de vara cu trafic normal. 

In general, Cape Drastis este o atractie la indemana acelor turisti cazati pe coasta de nord-vest, in statiuni precum Sidari, Agios Stefanos Avliotes, Arillas, Agios Georgios Pagon, chiar si Paleokastritsa. 

Sunt doua modalitati prin care poti vizita Cape Drastis: 

  • Prin intermediul unei excursii cu barca, caz in care vei avea posibilitatea sa vezi stancile impozante, alaturi de micile golfulete si plajele ascunse. Calatoriile pe mare in aceasta zona pot fi organizate numai daca prognoza meteo este favorabila. In zilele cu vant puternic/mare agitata, exista riscul ca ambarcatiunile sa se loveasca de stanci.

HINT: intre Cape Drastis si Sidari gasesti un golf retras de unde poti inchiria barca pentru a explora imprejurimile. 

  • De pe uscat, vizitand partea superioara a promontoriului. Poti ajunge cu masina pana in zona satului Peroulades si chiar putin mai sus de atat, unde vei parca, urmand ca mai apoi sa pornesti intr-o drumetie. Locul nu este potrivit pentru familiile cu copii mici. 

Nu te apropia de marginile stancilor si nu pleca pe trasee de drumetie fara sa fii echipat corespunzator (incaltaminte de trekking, imbracaminte sport, palarie, apa). 

Distante catre Cape Drastis din alte statiuni ale insulei:

Ce sa stii despre Cape Drastis si ce poti vedea aici

In vremea Imperiului Bizantin, Capul Drastis era cunoscut pentru locatia sa strategica, fiind considerat un punct ideal de observare pentru controlul rutelor comerciale. Importanta promontoriului a fost recunoscuta si mai tarziu, in timpul dominatiei venetiene.

In prezent, Capul Drastis este perceput drept una dintre cele mai frumoase atractii naturale ale insulei, atragand mii de vizitatori in fiecare an, gratie aspectului geologic aparte. 

Stancile din zona malului au fost sculptate de vantul puternic si de valurile marii, capatand forme unice, terasate, cu un aspect similar formatiunilor intalnite la Canal D’Amour (Sidari). Din loc in loc, exista mici plaje de nisip cu ape cristaline, accesibile de pe mare. 

La Cape Drastis exista si cateva view points marcate pe Harti (le gasesti in captura de mai jos), unde te poti opri pentru a admira intreg ansamblul de stanci in adevarata sa splendoare. 

Zona in care se afla Cape Drastis este expusa vantului puternic. Totodata, este recomandat sa nu te aventurezi sa cobori din partea superioara pana la malul marii. Traseul poate fi foarte dificil pe alocuri, iar zona in sine nu este potrivita persoanelor cu mobilitate redusa si nici familiilor cu copii. 

Daca ajungi cu barca in zona stancilor de la Cape Drastis, vei avea cadrul perfect pentru snorkeling (nu uita sa iei cu tine si echipamentul). Se recomanda precautie atunci cand pasesti pe stancile din apropierea malului (sunt foarte alunecoase, exista risc de accidentare). 

Plaje frumoase aflate in apropiere de Cape Drastis 

Daca ai in plan ca in aceeasi zi cu vizita la Cape Drastis sa explorezi si o serie de plaje interesante din aceasta zona, trebuie sa stii ca te poti indrepta usor catre urmatoarele variante:

Plaja Loggas este cea mai apropiata de Cape Drastis, fiind localizata la o distanta de doar 1,7 kilometri. Se afla la poalele unei stanci verticale si este formata din nisip. In zilele cu valuri mari, plaja poate sa dispara complet sub apa. 

Se poate ajunge pe plaja coborand pe jos o panta si ulterior o serie de trepte din beton. Nu este potrivita pentru familiile cu copii si nu are niciun fel de amenajare sau alte servicii. 

In varful stancii din dreptul plajei Loggas a fost ridicat restaurantul 7th Heaven, cu o platforma de sticla de unde poti admira o priveliste fantastica. 

Canal D’Amour este, fara doar si poate, cea mai faimoasa atractie naturala din aceasta parte a insulei. Se afla in Sidari si este format dintr-un grup de roci stancoase, similare ca si aspect cu fenomenul intalnit la Cape Drastis. Tot aici vei intalni si o mica plaja de nisip, care devine insa foarte aglomerata in plin sezon. 

Plaja centrala din Sidari poate fi o varianta mai comoda daca preferi sa te bucuri de organizare si servicii cata vreme te relaxezi la malul marii.

Se afla la 5,2 kilometri de Cape Drastis, are distinctia Blue Flag si o amenajare riguroasa cu sezlonguri si umbrele, alaturi de restaurante, baruri si centre de sporturi acvatice deschise in zona din spate. 

Plaja Agios Stefanos Avliotes este localizata in directia opusa, la sud de Cape Drastis (sunt 7 kilometri intre cele doua). Este formata dintr-un nisip fin de culoare aurie si are un aspect mult mai lat. 

Portiunea din stanga cum privesti marea este amenajata cu sezlonguri si umbrele si are tot felul de servicii si facilitati in zona din spate, iar portiunea din dreapta are aspect salbatic. 

In loc de concluzie

Cape Drastis este un loc ideal de explorat de catre cei care sunt pasionati de atractii naturale si de drumetii. Ofera peisaje magnifice si oportunitati deosebite pentru plimbarile cu barca, insa nu este potrivit persoanelor cu mobilitate redusa si familiilor cu copii micuti. 

In incheiere, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?