Totul despre Gocek, Turcia. Mica statiune cocheta preferata de vedete internationale si detalii despre o vacanta aici

Daca nu ai auzit pana in prezent de micutul orasel turcesc Gocek, trebuie sa stii ca acesta este asezat intre statiunile Marmaris si Fethiye si este unul dintre cele mai linistite locuri de la malul Marii Egee din Turcia, fiind inzestrat cu o frumusete aparte a naturii. 

In cazul in care cauti un loc de vacanta potrivit pentru relaxare si in care sa poti totodata sa te bucuri de peisaje inedite, dar si de locuri noi pe care sa le poti explora usor, este posibil ca Gocek sa fie perfect pentru tine. 

Cu toate acestea, in Gocek nu se remarca o viata de noapte activa sau foarta multa animatie, insa daca esti interesat de o vacanta care sa includa si aceste activitati, te poti orienta catre statiunile invecinate Fethiye sau Obzor, cu mai multe optiuni de cazare in zona Fethiye, iar ulterior sa te indrepti in zile diferite catre atractiile din imprejurimi. 

Gocek este una dintre zonele preferate de cei care calatoresc cu iahtul, iar vedete internationale precum Bruce Willis, Demi Moore, Rod Stewart sau Roman Abramovich se numara printre cei care au ales sa-si faca vacantele aici. 

HINT: Daca ai nevoie de mai multa inspiratie si vrei sa arunci o privire pe descrierea mai multor orase si statiuni din aceasta zona turistica a Turciei, iti recomandam articolul: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta

Gocek se afla la 100 de kilometri de statiunea Marmaris, la aproximativ 20 de kilometri de Aeroportul Dalaman, la 27 de kilometri de statiunea Fethiye si la 40 de kilometri de Oludeniz. Gasesti la noi pe site o multime de oferte vacante Turcia, inclusiv in zona Gocek.

Despre Gocek, Turcia. Ce gasesti aici si prin ce se diferentiaza de celelalte statiuni turcesti de la Marea Egee

Gocek Turcia are o populație de aproximativ 5000 de locuitori, care cunoaște o creștere destul de mare pe timp de vară. Nefiind una dintre stațiunile turcești populare, Gocek are un vibe relaxant si romantic. Este descris de unii turiști ca fiind un mic paradis ascuns, cu plaje ascunse si paduri de pin, dar si cu un numar de 12 insule localizate in imediata apropiere si care pot fi vizitate relativ usor. 

In antichitate, pe acest taram era asezat orasul Kallimache, iar conform legendelor, Gocek Turcia este locul in care Icar s-ar fi prabusit in mare dupa ce ar fi incercat sa evadeze din labirintul în care era închis. 

In perioada otomana, Gocek era folosit in mod deosebit pentru portul sau, in care navele incarcau minereu de crom colectat din minele muntilor din apropiere. 

Desi este o statiune mica, Gocek se mandreste cu 6 porturi (Belediye  Marina, Skopia Marina, Port Gocek, Club Marina, Marina Turk, Marina Turk 2 (din golful Ayten Koy), avand un potential fantastic pentru turismul de iahturi. 

Centrul statiunii Gocek este in general linistit, usor aglomerat in varful sezonului de vara (lunile iulie, august), cochet, cu terase, restaurante si mici magazine care-si asteapta vizitatorii. Se remarca mai multe magazine de profil pentru turistii care detin iahturi, caci asa cum spuneam mai sus, Gocek este una dintre destinatiile preferate ale turistilor care calatoresc in acest mod. 

Cum poti sa ajungi in Gocek Turcia

Gocek primește foarte multi turisti care calatoresc pe iaht, insa in aceasta statiune se poate ajunge si cu avionul, dar si cu masina. Cel mai apropiat aeroport de Gocek este Dalaman, la 18,5 kilometri distanta, iar aeroporturile Milas Bodrum si Antalya sunt la 173, respectiv 229 kilometri. 

Exista turisti romani care vin aici si cu masina personala, pe traseul cel mai scurt cu trecere pe la Cannakale. Traseul Bucuresti Gocek se parcurge de regula in doua etape si arata cam asa: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – traversarea Bulgariei – Eceabat – Canakkale – Izmir – Aydin – Gocek. Distanta Bucuresti – Gocek pe acest traseu este de 1282 kilometri. 

Se poate ajunge in Gocek Turcia si cu trecere feribot pe la Gelibolu-Cardak, dar si pe la Istanbul, timpul petrecut pe drum fiind relativ similar, insa in toate cazurile se recomanda o noapte de odihna la mijlocul traseului. 

Daca vrei sa citesti mai multe despre drumul catre majoritatea statiunilor turcesti de la Marea Egee, iti recomandam articolul: Cum ajung in Kusadasi, Bodrum sau Marmaris. Totul despre drumul catre statiunile de la Marea Egee.

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cum este vremea in Gocek si cand se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi

Cu un climat mediteranean, statiunea Gocek isi bucura turistii cu veri lungi si calduroase si cu ierni blande. Poti prinde vreme buna in Gocek chiar si la sfarsitul lui aprilie sau sfarsitul lui octombrie, prin urmare nu este neaparat nevoie sa vii aici in plin sezon, decat daca esti fan temperaturi ridicate. 

In lunile iulie si august se inregistreaza in Gocek cele mai mari temperaturi, cu o medie a maximelor de 33 de grade, insa nici luna septembrie nu este lipsita de temperaturi ridicate. 

In aceasta zona, apa marii inregistreaza de regula temperaturi destul de mari, astfel ca se poate intampla sa te bucuri chiar si de 27 de grade in apa in luna august, 25 de grade in lunile iulie si septembrie, sau 23 de grade in luna octombrie.

Plaja din Gocek si alte plaje frumoase din apropiere 

Statiunea Gocek este atractiva si din punct de vedere al plajelor  pe care le are in imprejurimi. Ti-am facut o selectie a celor mai apreciate zone de plaja din si de langa aceasta statiune:

Cea mai cunoscuta plaja din Gocek apartine de D-Resort Gocek si poate fi accesata daca platesti o taxa zilnica (aprox 20 euro/persoana in timpul saptamanii si 23 euro/persoana in weekend). Plaja este premiata cu Blue Flag si are 250 de metri lungime. Desi nu este foarte lata, este organizata exemplar cu sezlonguri si umbrele, iar nisipul adus pe aceasta plaja provine din Sahara, Egipt. Este considerata a fi una dintre cele mai bune alternative de plaja in Gocek. 

Inlice Public Beach se afla la 10 minunte de mers cu masina din centrul statiunii (in jur de 6 km distanta). Este o plaja lunga de 800 de metri, cu nisip inchis la culoare si cu o apa in general linistita. Gasesti pe plaja un bar, sezlonguri si umbrele de inchiriat, Inlice fiind unul dintre locurile de plaja mai putin costisitoare din aceasta zona. 

Golful Gunluklu si a sa plaja de nisip lunga de 500 de metri se afla la 10 kilometri de centrul statiunii Gocek si este inconjurata de vegetatie. Gasesti si aici sezlonguri si umbrele de inchiriat, fiind una dintre plajele mai degajate ale zonei. Tot aici exista si cateva zone de camping. 

Gocek Island Beach sau plaja de pe insula Gocek se distinge printr-o apa foarte curata si padurea de pini din spate. Este dotata cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, iar in apropiere gasesti si toalete, cabine de schimbat si dusuri. Pe Gocek Island Beach se poate ajunge insa numai cu barca. 

Blue Lagoon din Oludeniz este una dintre zonele de plaja mai indepartate, care insa merita vizita ta. Este considerata a fi cea mai frumoasa plaja din aceasta parte a Turciei, la aproximativ 45 de kilometri distanta de centrul Gocek.   

Alte plaje din imprejurimi: tot in zona statiunilor Fethiye si Oludeniz mai sunt si plajele Kumburnu Beach, Kabak Beach, Kidrak Beach, Calis Beach, Butterfly Valley Beach, Belcekiz Beach – asadar, mai ales daca esti cu masina personala, vei avea mai multa libertate in a le explora. 

Hoteluri in Gocek. Unde te poti caza in aceasta statiune

Fiind o statiune mica si in general vizitata de turistii care calatoresc pe mare cu iahtul, in Gocek nu vei gasi o paleta extrem de larga in ceea ce priveste hotelurile (precum in Kusadasi, Bodrum sau Marmaris), insa exista si aici o serie de unitati de cazare care merita atentia ta. 

Vei gasi in zona centrala a statiunii hoteluri mai micute, cu servicii mai putine si doar mic dejun inclus, insa nu foarte departe de centru exista si exceptii, care merita atentia ta daca planuiesti sa te cazezi intr-un resort cu o gama variata de facilitati si servicii. Unul dintre acestea poate fi Rixos Premium Gocek de 5 stele, inconjurat de paduri bogate de pini si pozitionat in imediata apropiere a portului Gocek. Rixos Premium Gocek se intinde pe o suprafata de 76 500 mp si include 20 de cladiri in sistem village port.

Daca vrei sa te orientezi spre o gama mai larga de hoteluri mari din aceasta zona, iti poti indrepta atentia si pe ofertele de cazare din zonele Fethiye si Oludeniz, pe care ti le-am pregatit la noi pe site.

Rixos Premium Gocek

Activitati turistice, obiective si excursii din Gocek. Ce poti face intr-o vacanta aici 

Chiar daca are dimensiuni reduse, centrul statiunii Gocek sta destul de bine la capitolul magazine, restaurante si terase. Multi dintre turistii care ajung aici se relaxeaza la o sesiune de shopping pe stradutele linistite din centru, iar in ceea ce priveste restaurantele, exista de asemenea multe optiuni. 

Incepand cu restaurantele cochete si cu priveliste superba din zonele de port, unde poti manca fructe de mare si diferite preparate din peste si pana la restaurantele de tip taverna cu mancaruri traditionale turcesti, vei gasi suficiente variante pentru toate gusturile si poftele. Cu toate acestea, preturile din Gocek sunt evaluate de catre turisti ca fiind usor mai ridicate comparativ cu alte statiuni turcesti de la malul Marii Egee. 

Plimbarile cu barca si vizitarea insulelor si golfurilor retrase din vecinatate reprezinta principalele activitati turistice in Gocek. Cei mai multi turisti aleg sa se inscrie la tururi de o zi/croaziere catre cele 12 insule din apropiere. Vei intalni chiar un tur care se cheama “Turul celor 12 insule”, una dintre cele mai populare excursii din aceasta zona. 

Mormintele de piatra din Fethiye (Amyntas Rock Tombs) reprezinta unul dintre obiectivele istorice importante din apropiere de Gocek si merita vizitate, mai ales ca se afla la doar 30 de kilometri distanta. 

Orasul Fantoma Kayakoy este un oras parasit, localizat la aproximativ 40 de kilometri de Gocek, care atrage anual mii de vizitatori gratie aspectului sau iesit din comun. 

Fethyie, Oludeniz si Hisaronu sunt statiunile din apropiere recomandate si pentru amatorii de distractie pe timp de noapte. In aceste zone vei gasi multe cluburi si pub-uri. 

In Oludeniz (40 km distanta de Gocek) poti face si paragliding, cu decolare de pe muntele Babadag, fiind una dintre cele mai apreciate zone din Turcia pentru practicarea acestui sport, gratie view-ului superb catre Laguna Albastra. 

Alee pietonala Gocek

Vei gasi in Gocek locuri interesante de explorat, plaje de toate felurile, restaurante si magazine intr-un centru cochet, iar daca te hotarasti sa experimentezi si senzatii mai tari, poti incerca saltul cu parapanta in Oludeniz sau viata de noapte din statiunile invecinate. 

In concluzie, daca te afli in cautarea unui loc de vacanta relaxant, care sa-ti permita sa te bucuri de peisajele naturale deosebit de frumoase, intr-o zona mai putin animata de pe litoralul turcesc, poti alege statiunea Gocek.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?