Despre Ozdere, mica statiune de pe coasta Marii Egee, din apropiere de Kusadasi

Ozdere este un mic oras pescaresc pe coasta turceasca a Marii Egee, asezat in apropierea orasului antic Efes si a orasului-statiune Kusadasi. Locul a cunoscut in ultima perioada o dezvoltare turistica destul de importanta, gratie frumusetii naturale a zonei. 

Ozdere este o statiune potrivita in mod special familiilor cu copii, asadar daca te bate gandul sa-ti rezervi o vacanta la unul dintre resorturile de aici, cu siguranta iti vor prinde bine informatiile pe care le vei regasi in acest articol. 

Micuta statiune Ozdere are in apropierea sa multe situri arheologice care pot fi vizitate si faptul ca este destul de apropiata de Kusadasi permite turistilor care se cazeaza aici sa viziteze usor acest oras-statiune emblematic al Turciei. Nu uita ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte cazare Kusadasi si Ozdere!

Ozdere se afla in provincia Izmir, la 40 de kilometri de Kusadasi, la 66 de kilometri de orasul Izmir si la 430 de kilometri de Canakkale. 

Motive pentru o vacanta in Ozdere. De ce ai alege aceasta statiune

Chiar daca este o statiune mica, fara prea multa animatie, Ozdere este potrivita unui anumit tip de vacanta. Daca te afli in cautarea unui loc mai retras de agitatia specifica marilor statiuni (precum Kusadasi) si totodata un loc optim pentru un concediu alaturi de cei mici, este posibil ca Ozdere sa fie ceea ce cauti. Iata de ce:

  • este o statiune potrivita pentru familiile cu copii, mai ales pentru ca majoritatea resorturilor ofera multe facilitati pentru acestia, iar aerul din imprejurimi este mai curat, gratie zonei impadurite  
  • In Ozdere Turcia, apa marii este cristalina, curata, iar plajele sunt mai putin aglomerate decat in Kusadasi 
  • sunt restaurante bune in centrul statiunii, unde poti testa preparate din bucataria locala 
  • gasesti un raport calitate/pret mai bun la unele dintre resorturile de aici, in comparatie cu invecinatul Kusadasi 
  • poti vizita oricand Kusadasi, respectiv atractiile din apropierea acestui oras-statiune, pentru ca te vei afla la o distanta rezonabila

Cum ajungi in Ozdere, Turcia. Distanta Bucuresti-Ozdere si traseul pe la Istanbul

Daca vii cu masina personala in Ozdere, din Bucuresti si pana in aceasta statiune ai de condus aproximativ 14 ore si jumatate, motiv pentru care se recomanda sa faci o pauza de o noapte in zona Canakkale. Cel mai scurt traseu din Bucuresti catre Ozdere este cel pe la Giurgiu – Ruse – traversarea Bulgariei – Eceabat – Canakkale – Izmir – Ozdere. In total, ai de parcurs 1059 kilometri. 

In cazul in care vrei sa vezi orasul Istanbul in drumul tau catre Ozdere si eventual sa ramai o noapte acolo, vei merge pe traseul Gurgiu-Ruse-traversare Bulgaria – Edirne – Istanbul – Bursa – Izmir- Ozdere (1183 kilometri). 

Daca vrei sa stii mai multe despre drumul catre statiunile turcesti de la malul Marii Egee, poti citi si articolul Cele mai bune rute spre statiunile turcesti de la Marea Egee.

Turcia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Turcia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Despre statiunea Ozdere, Turcia. Prin ce se caracterizeaza si ce gasesti aici 

Ozdere are o populatie de aproximativ 15000 de locuitori, insa in perioada vacantelor de vara, locul devine destul de frecventat de turisti, mai ales de aceia care cauta relaxare si zone potrivite pentru o vacanta cu copiii. 

Mica statiune se bucura de un climat prietenos si o pozitie geografica avantajoasa, fiind inconjurat de multa vegetatie, respectiv zone impadurite si fiind apreciat pentru claritatea apei si a culorii sale in nuante de turcoaz. Tot aici vei remarca si mai multe plantatii de maslini si de mandarini. 

Pe vremea Imperiului Otoman, localitatea purta denumirea de Kesri si abia din anul 1960, cand satul a cunoscut o crestere importanta a populatiei, a capatat denumirea de Ozdere. 

In prezent, gazduieste o serie de hoteluri si resorturi de mai multe categorii, iar majoritatea resorturilor sunt asezate in sudul statiunii, intr-o zona cu vegetatie abundenta. 

Centrul statiunii Ozdere este micut in comparatie cu faimosul Kusadasi, insa cunoaste o continua dezvoltare si include o serie de mici magazine si mai multe restaurante si terase. 

Vremea Ozdere Turcia si cele mai bune luni pentru o vacanta in acest loc

Verile in Ozdere sunt uscate si calduroase, iar iernile sunt, in general, destul de prietenoase. 

Intre lunile mai si octombrie se inregistreaza temperaturi optime pentru o vacanta aici, iar daca vrei sa-ti faci vacanta in Ozdere in cea mai calda perioada, trebuie sa stii ca in lunile iulie si august, media temperaturilor maxime este in jurul a 30-31 de grade. Tot atunci sunt si cele mai putine sanse sa ploua. 

Daca vrei sa te bucuri de concediu in extrasezon, spre exemplu in mai se inregistreaza o medie a maximelor de 24 de grade, iar in septembrie si octombrie intre 22-27 de grade. 

Vei gasi cea mai calda apa a marii in luna august, cu o medie a temperaturilor de 24 de grade. 

Cum este plaja in Ozdere si ce alte zone de plaja mai ai in vecinatatea statiunii 

In Ozdere exista o portiune de plaja la nord de oras (Ozdere Beach), iar incepand cu Paloma Pasha, fiecare resort are o portiune de plaja amenajata.

La Ozdere Beach poti inchiria sezlonguri si umbrele si poti practica diferite sporturi acvatice, precum plimbarea cu jetski-ul sau cu catamaranul. In plin sezon, aceasta plaja devine destul de aglomerata. Intrarea in apa este pe alocuri mai abrupta, insa apa este foarte cristalina si de culoare turcoaz. In apropierea acestei plaje exista si o zona de camping. 

Pentru ca se afla la mai putin de o ora de mers cu masina, poti testa in unele zile si plajele din zona Kusadasi, mai ales daca simti nevoia de mai multa animatie. Vei gasi aici plaje precum Ladies Beach, Long Beach sau Pamucak Beach. 

Despre hoteluri in Ozdere. Unde sunt localizate majoritatea resorturilor

Fiind o destinatie potrivita in mod special familiilor cu copii sau celor care vor sa stea mai departe de agitatia specifica statiunii Kusadasi, Ozdere gazduieste majoritatea resorturilor la sud de oras, intr-o zona impadurita. Prin urmare, aerul de aici este mai curat comparativ cu alte statiuni din zone mai intens vizitate. 

Cele mai multe dintre resorturile din Ozdere au foarte multe facilitati pentru familiile cu copii, ceea ce reprezinta un plus pentru cei care cauta un loc potrivit pentru vacanta alaturi de cei mici. 

Mai mult, unele dintre aceste resorturi au un raport calitate/pret mai bun decat alte resorturi din Kusadasi. 

Daca te gandesti sa rezervi o vacanta in Ozdere, iti poti indrepta atentia catre resorturi precum  Paloma Pasha Resort, Grand Efe, Maxima Paradise Resort, Sunis Efes, Club Marvy sau Notion Kesre. Le gasesti pe toate la noi pe site

Ce poti sa faci in Ozdere si atractii din imprejurimile statiunii 

Fiind o statiune destul de restransa, Ozdere nu are foarte multe atractii si posibilitati de activitati pe teritoriul propriu, insa exista in centrul micului orasel un bazaar, o piata de legume-fructe si mai multe tarabe cu condimente locale. 

Tot in centrul statiunii exista si mai multe magazine mici, dar si terase si restaurante, unde poti incerca o serie de preparate traditionale turcesti. 

Daca vrei sa renunti pentru cateva ore la confortul resortului, e posibil ca o plimbare prin centrul statiunii Ozdere sa te surprinda. 

In apropierea statiunii Ozdere exista mai multe ruine ale unor vechi asezari antice precum Claros, Teos, Colophon sau Myonnessos, insa de departe, cele mai vestite sunt ruinele de la Efes, localizat la aproximativ 30 de kilometri distanta. 

Turul de o zi Selcuk – Sirince, care include vizita in orasul antic Efes, Bazilica Sfantului Ioan, Casa Fecioarei Maria si Satul Sirince este unul dintre cele mai cunoscute tururi de acest tip si include unele dintre cele mai emblematice obiective istorice din apropiere de Ozdere. 

Dat fiind faptul ca este localizata in apropiere de Kusadasi, in cazul in care vrei sa iesi din resort si sa explorezi imprejurimile, iti recomandam sa te indrepti catre una sau mai multe dintre urmatoarele atractii:

  • vizita la unul dintre aquapark-urile din apropiere de Kusadasi (Adaland sau Aqua Fantasy)
  • plimbare in centrul vechi din Kusadasi, in bazaarul din Kusadasi si in portul orasului-statiune
  • restaurantele si chioscurile cu street food din Kusadasi – o experienta culinara autentica 
  • croaziere pe Marea Egee
  • vizita pe insula Samos a Greciei
  • tur de tip safari prin Parcul National Dilek
  • ruinele antice de la Milet, Priene si Didim

Te-ar putea interesa si informatiile din: Statiuni si orase in regiunea Marea Egee din Turcia. Cele mai cunoscute si apreciate zone de vacanta

Didim, Turcia

Te poti indrepta catre aceste locuri fie pe cont propriu, fie cu tururi organizate la care te poti inscrie cel mai probabil chiar la receptia resortului tau. 

Daca vrei sa stii mai multe despre tot ce poti sa faci in zona Kusadasi, poti citi articolul: Atractii turistice si excursii optionale din Kusadasi. Unde sa mergi daca vrei sa explorezi locuri noi 

In concluzie, vacanta in Ozdere este potrivita pentru tine daca vrei sa stai departe de freamatul statiunilor aglomerate si cunoscute si mai ales daca planuiesti o vacanta in familie, alaturi de copii. Vei gasi aici resorturi care sa corespunda cerintelor si nevoilor tale, iar in cazul in care iti vei dori sa explorezi toate atractiile din zona Kusadasi, vei fi suficient de aproape cat sa faci acest lucru fara probleme.

Alte articole care te mai pot interesa

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?