5 hoteluri ale lantului international RIU din Bulgaria care ridica nivelul calitatii serviciilor pe intreg litoralul bulgaresc

hoteluri riu bulgaria

Riu Hotels este unul dintre cele mai cunoscute si exclusiviste lanturi hoteliere din lume. Infiintat in 1953, in Mallorca, de catre familia Riu, grupul are hoteluri de 4 si 5 stele de tip family club ce se adreseaza atat familiilor cu copii, cat si cuplurilor sau grupurilor de prieteni. 

În 2005, lanțul hotelier Riu număra 110 hoteluri aflate în 18 țări, cu precadere in zonele insulare din Marea Caraibilor sau cele din Oceanul Indian (Maldive, Sri Lanka, Mauritius, Zanzibar). În prezent, 50% din acțiunile acestuia sunt deținute de către o companie germană de turism, de aceea foarte mulți turiști din Germania aleg să petreacă vacanțele în hotelurile Riu.

Conform unui clasament realizat de revista Hotels în 2014, RIU este al treizecelea cel mai mare lanț hotelier din lume.

Bulgaria este una dintre țările care se poate mândri cu cinci hoteluri din lanțul Riu: Riu Helios Paradise, Riu Palace și Riu Helios – situate în stațiunea Sunny Beach, Riu Astoria este situat în stațiunea Nisipurile de Aur și Riu Helios Bay este situat în stațiunea Obzor.

Hotelurile Riu din Bulgaria sunt variante premium de vacanta, fiind preferate de foarte multi turisti, atat pentru calitatea serviciilor, cat si pentru facilitatile multiple din fiecare hotel. Toate hotelurile sunt amplasate pe plajă, avand o zona amenajata cu sezlonguri si umbrelute. Turiștii se pot bucura de camere spatioase si confortabile, preparate din diverse bucatarii si programe de animatie adaptate, atat pentru copii, cat si pentru adulti. In general, hotelurile Riu se diferențiază prin profesionalismul și ospitalitatea personalului. 

Toate cele cinci hoteluri Riu din stațiunile Sunny Beach, Nisipurile de Aur și Obzor, de pe plajele fine din Bulgaria, oferă servicii în sistem all inclusive. Se adresează în principal familiilor cu copii, dar  există și varianta de Adults Only pentru cuplurile sau grupurile de prieteni.

Avantajele lanțului hotelier Riu din Bulgaria

Primul avantaj al unei vacanțe în hotelurile lanțului Riu din Bulgaria este amplasarea lor pe plajă. Astfel vă veți bucura de privelisti spectaculoase la Marea Neagra si veti avea o vacanta confortabila.

Un al doilea avantaj se referă la complexitatea sistemului all inclusive, ce cuprinde aproape toate serviciile și facilitățile importante incluse în tariful final. Turiștii se pot bucura de plaja privată amenajată cu șezlonguri si umbrețute, bar pe plajă, acces la zona de SPA din fiecare hotel, un program și o echipă de animație dedicată copiilor, dar și spectacole pentru părinți.

Un alt important avantaj este calitatea bufetului suedez, lanțul de hoteluri Riu având una dintre cele mai bune echipe de bucătari, care reușesc să satisfacă gusturile și celor mai pretențioși turiști. Meniul este foarte diversificat, având posibilitatea de a alege mâncare din mai multe bucătării internaționale.

1. Hotel Riu Helios Paradise, Sunny Beach, Bulgaria

Riu Helios Paradise are 4 stele si este unul din cele mai apreciate hoteluri Riu din Bulgaria. Il gasim in extremitatea nordica a Sunny Beach intr-o zona foarte linistita. 

Asemanator resorturilor din Antalya, hotelul numara aproximativ 600 de camere distribuite pe 10 etaje. Construcția grandioasă este nouă si  a fost dată în folosință la începutul sezonului 2015. Oferă turiștilor servicii all inclusve de calitate, spații de cazare moderne și confortabile. Mai mult, oferă un centru SPA cu multe facilități de relaxare. 

Punctele forte ale acestui resort sunt curtea interioara foarte generoasa cu piscine mari, serviciile de animatie si masa, restaurante a la carte (cu specific italian, asiatic, bulgăresc și pescăresc), snack bar la piscina, bar în lobby cu terasă, lounge bar cu terasă și karaoke bar.

Este locul ideal pentru turiștii în căutarea unei vacanțe relaxante și distractive în același timp, un  hotel perfect pentru familiile cu copii. Turistii Travel Planner apreciază hotelul Riu Helios Paradise în proporție de 96%, rating-ul hotelului de 9.3 fiind obținut din peste 260 de impresii. Este unul din cele mai apreciate hoteluri de pe litoralul bulgaresc.

De reținut: Nu ratați karaoke night și o cina la restaurantul cu specific pescăresc. Nu uitați să vă faceți rezervare din timp! 

2. Hotel Riu Palace, Sunny Beach, Bulgaria

Cel mai nou hotel din lantul Riu este hotelul Riu Palace, aflat in imediata apropiere de Riu Helios Paradise. Deschis in 2019, este una dintre recomandarile premium pentru vacante adults only, hotelul adresandu-se exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Hotelul se bucură de un concept inovator, oferind servicii la un raport calitate pret foarte bun în imediata apropiere a plajei Mării Negre și la mica distanță de cea mai mare stațiune din Bulgaria, Sunny Beach.

Hotelul Riu Palace este un hotel exclusivist, cu servicii all inclusive de 24 de ore/24 și o superbă vedere la mare din camere. Amplasat la capatul statiunii Sunny Beach, intr-o zona mai linistita, Riu Palace are 330 de camere moderne, piscină exterioară cu bar, piscină interioară cu jacuzzi alăturat, Wi-Fi, parcare, sală de fitness, 2 terenuri de tenis, 3 săli de conferințe. Hotelul oferă și servicii de SPA, program de divertisment pe timpul zilei, program de seara și sporturi nautice pe plaja. 

Vă puteți  bucura și de un restaurant principal cu terasa, restaurant “Crystal” Fusion, restaurant Steakhouse, lobby bar, lounge bar cu terasă, patiserie și bar la piscină.

Hotelul Riu Palace oferă tot ce aveți nevoie pentru a vă bucura de o vacanță memorabilă, dar și relaxantă. Fiind foarte recent deschis, hotelul are putine recenzii. Majoritatea turiștilor Travel Planner apreciază hotelul Riu Palace în proporție de 100%, rating-ul hotelului de 9.6, fiind obținut din peste 15 de impresii.

De reținut: Dacă vă place bucătăria mediteraneană, încercați preparate cu scoici și calamari de la restaurantul hotelului. Cafeaua de la bar este excelentă!

3. Hotel Riu Helios, Sunny Beach, Bulgaria

Hotelul Riu Helios are patru stele și este construit chiar lângă plaja, relativ aproape de centrul stațiunii Sunny Beach. Renovat in iarna 2012/2013, este una dintre cele mai bune optiuni de vacanta in centrul statiunii Sunny Beach. 

Complexul Riu Helios Hotel este format dintr-o clădire cu 5 etaje, deservită de 4 lifturi, cu o capacitate de cazare de 362 de camere duble moderne. 

Hotelul are 2 piscine exterioare, cu secțiune pentru copii, șezlonguri și umbrele la piscină, loc de joacă pentru copii, club pentru copii RiuLand, wireless, sală de calculatoare cu acces internet, parcare, salon de cosmetică, sala de fitness, saună, jacuzzi, masaj, teren de tenis, sală de conferințe, magazine, facilități pentru persoane cu mobilitate redusă.

În fiecare seară, se organizează spectacole de divertisment și muzică live. Puteți încerca preparatele bucătăriei locale, dar și pe cele cu tematică asiatică sau mediteraneană. Sistemul all inclusive vă oferă tot ce aveți nevoie pentru a vă putea bucura de relaxare completă.

Majoritatea turiștilor Travel Planner apreciază hotelul Riu Palace în proporție de 93%, rating-ul hotelului de 8.8, fiind obținut din peste 299 de impresii.

De reținut: Una din optiunile de luat in seama pentru un hotel pe plaja, aproape de centru si un raport calitate pret bun.

4. Hotel Riu Helios Bay, Obzor, Bulgaria

Hotelul Riu Helios Bay oferă servicii de patru stele și este situat pe plaja din nordul stațiunii Obzor. Acest hotel din lanțul Riu se bucură de o locație celebră, cunoscută în trecut sub numele de “Helio-polis” (Orașul Soarelui).

Cu o suprafață totală de 5.000 mp, complexul a fost construit în anul 2005 și renovat recent. Piscina cu apă dulce, jacuzzi, sala de gimnastica, o saună sau un masaj vă vor ajuta sa uitați de stresul de zi cu zi într-un mod cât mai placut. Iar seara vă puteți retrage pentru un somn odihnitor într-una din cele 286 de camere moderne și spațioase, repartizate în complexul cu 7 etaje. Serviciile sunt All Inclusive, oferind tot ce aveți nevoie la o calitate ireproșabilă. Este un loc ideal pentru familii care au copii, pentru că hotelul Riu Helios Bay dispune și de program de divertisment cu cei mici. 

Majoritatea turiștilor Travel Planner apreciază hotelul Riu Palace în proporție de 94%, rating-ul hotelului de 8.8, fiind obținut din peste 47 de impresii.

De reținut: Stațiunea Obzor este recunoscută de turiști drept stațiunea cu una din cele mai spectaculoase plaje, așa că nu ratați o plimbare relaxantă.

5. Hotel Riu Astoria, Nisipurile de Aur, Bulgaria

Hotelul Riu Astoria este ultimul hotel intrat in familia Riu. Oferă servicii All Inclusive de patru stele și se află la 10 metri de plaja cu nisip și la 1 km de centrul stațiunii Nisipurile de Aur.

Spațioase și elegante, camerele sunt moderne si dispun de toate facilitățile necesare pentru o vacanta confortabila. Pentru a servi masa în orice moment al zilei, hotelul pune la dispoziția turiștilor trei restaurante selecte. Mai mult, oaspeții se pot bucura și de piscina exterioara, baie turceasca, centru spa/wellness, saună, bibliotecă, tenis de masă și divertisment de seară.

Majoritatea turiștilor Travel Planner apreciază hotelul Riu Astoria în proporție de 88%, rating-ul hotelului de 8.6, fiind obținut din peste 26 de impresii.

De reținut: Nu are foarte multe facilitati, dar este perfect pentru cei care doresc un hotel all inclusive bun, confortabil, aproape de plaja si aproape de centrul stațiunii Nisipurile de Aur.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?