Kakoudia Beach, plaja salbatica din apropierea statiunii Ierissos Halkidiki

Al treilea brat din peninsula Halkidiki gazduieste o serie de plaje cat se poate de aspectuoase si unul dintre avantajele principale ale acestor fasii de nisip este reprezentat de faptul ca nu sunt la fel de aglomerate precum cele din Kassandra sau Sithonia. 

Kakoudia Beach este una dintre plajele mai putin atinse de mana omului, cu un aspect mai salbatic si cat se poate de potrivita celor care vor sa se bucure de relaxare atunci cand merg la malul marii. 

Mai multe amanunte despre Kakoudia Beach gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site poti sa descoperi si unele dintre cele mai bune oferte vacante Athos, din care sa poti alege exact ce ti se potriveste mai bine.

Localizare Kakoudia Beach si distante din principalele statiuni Halkidiki

Kakoudia Beach se afla la intrarea pe bratul Athos cum vii din directia Stratoni, la aproximativ 3 kilometri departare de centrul statiunii Ierissos, in nordul acesteia si in continuarea Ierissos Beach. 

Din Nea Roda si pana la Kakoudia Beach sunt in jur de 9 kilometri, iar din Ouranoupolis si pana aici vorbim de o distanta de circa 19 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 25 minute petrecute pe drum cu masina. 

Din Salonic si pana la Kakoudia Beach sunt 121 kilometri, drum ce se poate parcurge in aproximativ 1 ora si 50 de minute. 

Exista locuri de parcare pe portiunea din spatele plajei. 

Distante pana la Kakoudia Beach din alte statiuni ale peninsulei Halkidiki:

  • distanta Nea Moudania – Kakoudia Beach: 80 kilometri
  • distanta Kallithea – Kakoudia Beach: 105 kilometri
  • distanta Nikiti – Kakoudia Beach: 55 kilometri
  • distanta Vourvourou – Kakoudia Beach: 60 kilometri
  • distanta Develiki – Kakoudia Beach: 12 kilometri

Cum arata Kakoudia Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Am ajuns si la partea cea mai importanta a acestui articol, respectiv aspectul plajei Kakoudia, despre care putem sa-ti spunem din start ca e ce trebuie atata vreme cat iubesti locurile cat mai putin amenajate. 

Este si cazul Kakoudia Beach, care este in cea mai mare parte a sa o plaja lipsita de organizare, exceptie facand cele 1-2 beach baruri care s-au deschis recent pe o mica portiune a plajei. 

Kakoudia Beach este o plaja lunga, formata din nisip in nuante albe-aurii si iese in evidenta printr-o particularitate: stancile sale albe care strapung marea. 

Kakoudia este considerata a fi una dintre plajele cu aspect exotic ale peninsulei Halkidiki si nu este aglomerata nici macar in miez de vara. 

Desi in plin sezon sunt sanse sa gasesti o zona amenajata cu sezlonguri si umbrele, frumusetea acestei plaje consta intocmai in intinderea sa lipsita de organizare. Vizitatorii vin aici cu propriile umbrele si se asaza, in cele mai multe dintre cazuri, direct cu prosopul pe nisip. 

Daca ai in plan sa stai intr-o zona neamenajata a plajei Kakoudia, ia cu tine si apa, bauturi racoritoare, gustari, o palarie si crema cu factor de protectie. Asigura-te ca lasi plaja in urma ta cel putin la fel de curata pe cat ai gasit-o. 

Pe unele portiuni, vei intalni pietre la intrarea in mare, iar daca ai in plan sa faci snorkeling in zonele mai stancoase sau sa faci poze cu stancile de aici, ia cu tine si incaltamintea speciala pentru apa. 

Unele dintre cele mai bune perioade pentru o vacanta in Halkidiki si implicit pentru o vizita la Kakoudia Beach pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, ai sansa sa descoperi aceasta plaja cu mult mai libera, iar temperaturile mai placute si preturile mai mici la cazare sunt alte avantaje 🙂 

Alte plaje apropiate de Kakoudia Beach 

Daca tot vei ajunge in zona plajei Kakoudia, e posibil sa vrei sa descoperi si alte plaje frumoase din vecinatate. 

Plaja Ierissos este cea mai apropiata de Kakoudia Beach (este practic o continuare a acesteia), iar in zonele sale centrale este foarte bine organizata.

Gasesti aici sezlonguri si umbrele care pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile din spate, restaurante, terase, chiar si un mic parc acvatic cu atractii gonflabile, amplasate direct pe apa marii. 

Plaja Nea Roda se afla la 11,3 kilometri departare de Kakoudia Beach, in partea dreapta a statiunii Ierissos cum te uiti la mare, si este o alta plaja bine amenajata a zonei.

Si aici exista organizare cu sezlonguri si umbrele, restaurante si cateva baruri, dar si destul de multe unitati de cazare in zona din spate. 

Asadar, inca o varianta de plaja care sa-ti asigure tot confortul cat te relaxezi la malul marii. 

Plaja Xiropotamos face parte din randul plajelor cu aspect mai salbatic, desi vei intalni si aici cateva zone amenajate cu sezlonguri si umbrele.

O gasesti la 11 kilometri departare de Kakoudia, pe partea cealalta a bratului Athos, cu o priveliste incantatoare catre Sithonia. 

In loc de concluzie

Kakoudia Beach este una dintre plajele deosebite ale bratului Athos, potrivita iubitorilor de natura si celor care simt nevoia sa se relaxeze intr-un spatiu mai putin organizat. 

Daca intentionezi sa vii pe cel de-al treilea brat al peninsulei Halkidiki, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Athos!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?