Kalamaki Beach, plaja din nordul insulei Corfu ideala pentru familiile cu copii

Ai hotarat sa explorezi partea de nord a insulei Corfu, insa ii ai pe cei mici alaturi si ai prefera sa te orientezi catre o plaja mai potrivita pentru familiile cu copii? E posibil ca plaja Kalamaki sa fie exact ce-ti trebuie, pentru ca are o buna organizare, dar si o intrare foarte lina in mare. 

In plus, se afla la o distanta rezonabila fata de cunoscutele statiuni Kassiopi, Acharavi si Sidari. 

Te invitam sa o descoperi intr-o scurta calatorie virtuala, iar daca nu ai gasit inca o varianta de cazare potrivita nevoilor tale, te intampinam la noi pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Unde este Kalamaki Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni 

Plaja Kalamaki poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Kalamaki” si se afla la doar 5 kilometri vest de statiunea Kassiopi, in nordul insulei Corfu, in zona Apraos. 

Apropiate de aceasta plaja sunt si statiunile Acharavi si Roda, localizate la circa 7-8 kilometri departare. 

Practic, in oricare dintre acestea ai alege sa te cazezi, vei putea ajunge usor la Kalamaki Beach.

Exista locuri de parcare gratuite in zona din spatele plajei.  

ATENTIE: Exista nenumarate plaje cu exact aceeasi denumire in Grecia (inclusiv in zona capitalei Atena, in insulele Creta si Zakynthos, etc.). Daca vrei sa vizualizezi mai multe imagini surprinse la plaja abordata in acest articol, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul “Corfu”. 

Distante catre Kalamaki Beach din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Sidari – Kalamaki Beach: 19,5 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Kalamaki Beach: 34 kilometri
  • distanta Ermones – Kalamaki Beach: 43 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Kalamaki Beach: 53 kilometri
  • distanta Kavos – Kalamaki Beach: 88 kilometri
  • distanta Moraitika – Kalamaki Beach: 66 kilometri
  • distanta Benitses – Kalamaki Beach: 59 kilometri
  • distanta Dassia – Kalamaki Beach: 27 kilometri 

Cum arata Kalamaki Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Kalamaki este considerata una dintre cele mai potrivite plaje din Corfu pentru familiile cu copii din trei motive: este formata dintr-un nisip fin (ceea ce inseamna ca nu prea sunt sanse sa existe disconfort pentru talpi), are o intrare foarte lina in apa (o mai buna supraveghere a micutilor in zona malului) si este organizata cu sezlonguri si umbrele (+ alte servicii). 

In iulie 2024, doua sezlonguri + o umbrela puteau fi inchiriate la Kalamaki Beach cu 10 euro. Unii dintre turistii care au vizitat recent aceasta plaja relateaza ca persoanele care se ocupa cu inchirierea sezlongurilor sunt deosebit de amabile si pot oferi chiar si o umbrela extra sau un scaun pliant, in caz de nevoie. 

In zona din spatele plajei exista bar, cateva restaurante, centru de inchiriere echipament pentru sporturi acvatice, dar si mai multe unitati de cazare. 

In unele veri, aici poate fi amenajat la malul marii si un mic parculet acvatic cu atractii gonflabile, amplasate direct pe apa. 

Fiind o plaja apropiata de coasta Albaniei, se atrage atentia asupra opririi datelor mobile la telefon, caci este posibil sa te conectezi in roaming la una dintre retelele de telefonie albaneze,  ce pot genera costuri suplimentare. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kalamaki Beach

Desi o parte dintre publicatiile de specialitate nu includ Kalamaki in topul celor mai populare plaje din nordul insulei, realitatea este ca aceasta locatie a strans pe Google Maps mai bine de 1000 de recenzii, semn ca este destul de intens vizitata, mai ales in mijlocul verii. 

Din aceste considerente, daca ai ales sa-ti petreci concediul in Corfu in intervalul iulie-august, te sfatuim sa ajungi la Kalamaki dimineata, mai devreme, pentru a te asigura ca prinzi loc de parcare si loc pe sezlong acolo unde-ti este mai confortabil. 

In miez de vara, apa marii atinge o medie de 25-26 de grade in nordul insulei, dar pentru ca plaja Kalamaki are o intrare foarte lina in apa, e posibil sa te bucuri de temperaturi chiar mai ridicate decat media. 

Cele mai bune perioade pentru o vizita in Corfu si implicit la Kalamaki Beach, mai ales daca vii in vacanta alaturi de copii, raman inceputul lunii iunie, dar si sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. Soarele nu este atat de puternic, plajele sunt mai degajate, iar preturile la cazare sunt mai mici. 

Alte plaje apropiate de Kalamaki Beach 

La distante rezonabile fata de aceasta plaja mai poti sa descoperi si alte locuri interesante in care sa te bucuri de mare si de soare. Mai jos gasesti cateva dintre propunerile noastre: 

Syki Beach este o plaja de dimensiuni micute, mai putin cunoscuta, formata din pietris. Golfuletul care gazduieste aceasta plaja este deosebit de frumos, apa marii are nuante fermecatoare, insa imprejurimile sunt mai stancoase, ceea ce inseamna ca locul nu reprezinta neaparat cea mai buna alegere pentru familiile cu copii. 

Intre Syki Beach si Kalamaki Beach sunt doar 1,4 kilometri. 

Plajele din Kassiopi mai pot fi o varianta la indemana. Plaja Bataria este poate cea mai estetica dintre toate, are o buna amenajare, insa devine destul de aglomerata in plin sezon. In apropiere se mai afla si plaja Kanoni, plaja Pipitos (cu sezlonguri), Engagement Bay (stancos, de dimensiuni micute, foarte intim) dar si plaja Kalamionas (considerata plaja centrala a statiunii Kassiopi, mai putin estetica, insa mai degajata). 

Plaja Bataria Kassiopi

Plaja Avlaki este localizata la 6,9 kilometri departare de Kalamaki Beach, este premiata Blue Flag si are atat zona amenajata cu sezlonguri si umbrele (plus alte servicii – inchirieri ambarcatiuni, taverne), cat si zona libera (in partea dreapta cum te uiti la mare, in fata lacului Savoura). 

In loc de concluzie

Kalamaki Beach ramane una dintre cele mai bune plaje din Corfu pentru familiile cu micuti care aleg sa-si petreaca vacantele in partea de nord a insulei. 

Daca ai ajuns deja la aceasta plaja, asteptam sa ne impartasesti experienta ta, iar daca ti-am starnit interesul pentru escapadele in aceasta destinatie greceasca, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?