Karadere Beach Bulgaria, un loc unic la malul marii, in apropiere de Obzor

Pentru cei satui de plajele foarte aglomerate, de muzica tare care acopera sunetul valurilor si de vanzatorii ambulanti care-si vand produsele in cele mai vocale moduri cu putinta, litoralul bulgaresc ramane una dintre destinatiile care inca se mandresc si cu altfel de plaje: cele salbatice, lipsite de organizare. 

Karadere Beach este doar una dintre acestea si poate fi la indemana celor care-si fac vacantele in Obzor, Varna, Sveti Vlas sau Nessebar. 

O plaja mai putin populara, fara serviciu de supraveghere si practic, fara servicii de orice fel, Karadere Beach este descrisa de catre romanii care au vizitat-o ca fiind localizata intr-o zona unica, foarte linistita, cu un cadru natural de exceptie. Drumul pana aici, insa, poate fi un dezavantaj, mai ales daca te vei afla in aceasta vacanta cu o masina cu garda joasa. 

Despre toate plusurile si minusurile pe care le vei intampina la Karadere Beach discutam, punctual, in cele ce urmeaza, iar daca ai in plan sa-ti rezervi cazare in zona, noi iti recomandam statiunea Obzor, pentru ca este potrivita aceluiasi tip de vacanta – cea axata pe relaxare. La noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Obzor, cu o serie de hoteluri extrem de apreciate de catre romani.

Localizare Karadere Beach si drumul pana la aceasta plaja

Plaja se afla intre micul sat Skorpilovti si statiunea Byala, in zona Varna, iar din Obzor si pana la Karadere sunt 12,5 kilometri, ceea ce o face sa fie destul de aproape de cei cazati aici.

Drumul cu masina din Obzor si pana la Karadere Beach ar trebui sa dureze in jur de 30 de minute, pentru ca desi distanta intre cele doua este mica, drumul secundar de acces la aceasta plaja este din pamant si in conditii destul de vitrege. 

Din Varna si pana la Karadere Beach sunt 53 de kilometri, iar daca vii din Nessebar pentru a te bucura de aceasta plaja, ai de parcurs fix aceeasi distanta. 

Unul dintre principalele dezavantaje ale acestui loc este accesul greoi. E bine sa vii aici cu o masina cu garda inalta, pentru ca pe anumite portiuni, se formeaza santuri de pamant, mai ales daca a plouat in respectiva perioada. 

Gasesti mai jos si un video realizat in 2020, care te poate pregati pentru drumul pana la Karadere Beach. 

Cum arata Karadere Beach si cand e mai bine sa vii aici

La Karadere vei putea sa descoperi o plaja foarte lunga formata din nisip fin, flancata de o padure de stejari, iar zona in sine este cunoscuta pentru ale sale podgorii si pentru productia de vin. 

Karadere Beach este o plaja lipsita de amenajare si de supraveghere, asadar, daca decizi ca vrei sa te bucuri aici de mare si de soare, asigura-te ca iei cu tine toate cele necesare: umbrela, prosoape, bauturi racoritoare, crema cu factor ridicat de protectie, caci nu le vei gasi de cumparat nicaieri in apropiere. 

O parte dintre turistii care au fost aici in ultimii ani spun ca pe anumite portiuni de la Karadere se practica si nudismul, lucru pe care e bine sa-l ai in vedere inainte sa ajungi. 

Tot in zona plajei exista si un camping, asadar se poate intampla sa intalnesti si corturi instalate la Karadere Beach. 

Plaja este destul de lata, asadar, nu ar trebui sa-ti pui probleme ca nu vei gasi loc unde sa te asezi, iar spre capatul din stanga al plajei, cum te uiti la mare, se afla si gura de varsare in Marea Neagra a raului cu acelasi nume. 

Intrarea in mare nu este foarte lina, asadar atentie la cei mici sau chiar si la tine, daca nu esti un bun inotator, mai ales ca serviciul de salvamari este absent. 

Cea mai potrivita perioada pentru o vizita aici poate fi la inceput de iunie sau in prima jumatate a lui septembrie. Desi Karadere este o plaja mai putin populara, turistii care fac camping au inceput sa apara in numar ceva mai mare in ultimii ani.

Te vei putea bucura de cea mai calda apa a marii in iulie-august, insa sansele sa prinzi vreme buna si la inceput de septembrie sunt mari. 

Alte plaje frumoase in apropiere de Karadere Beach

In cazul in care constati ca aceasta plaja nu este pentru tine, ca intampini dificultati la capitolul acces sau daca vrei sa bifezi cat mai multe locuri frumoase la malul marii, din aceasta zona, te mai poti indrepta relativ rapid catre urmatoarele plaje: 

Plaja din Byala se afla la 7,6 kilometri distanta de Karadere si este tot o plaja de nisip, lunga si lipsita de animatie. La intrarea in mare au fost observate pietre pe multe dintre portiuni, asadar iti recomandam sa iei cu tine si incaltarile speciale pentru apa. 

Plaja Skorpilovti este in directia opusa, la 10 kilometri departare de Karadere, este formata din nisip si gazduieste, de asemenea, gura de varsare a unui rau in Marea Neagra. Pe anumite segmente, are organizare cu sezlonguri si umbrele, in timp ce alte zone sunt libere pentru a-ti aseza prosopul oriunde simti ca dorești. Exista si mai multe beach baruri si restaurante in vecinatatea plajei, asadar vei avea oportunitatea de a lua masa sau de a-ti procura ceva de baut. 

Plaja din Obzor este o alta plaja buna a vecinilor bulgari, tot cu nisip fin si amenajata pe mai multe dintre portiuni cu sezlonguri si umbrele. Intrarea in apa este pe alocuri ceva mai abrupta. 

Plaja Irakli este localizata la 24 kilometri de Karadere si are tot un aspect salbatic. Este amenajata doar in extremitatea stanga cum te uiti la mare, unde exista si un resort de lux. Si aici, intrarea in apa este mai abrupta. 

In loc de concluzie

Speram ca toate detaliile de mai sus iti vor fi utile daca alegi sa faci o oprire la Karadere Beach, iar daca se intampla sa fi vizitat deja aceasta plaja sau sa o vezi in viitorul apropiat, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau. 

Intre timp, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o multime de oferte pentru vacantele in statiunea invecinata Obzor!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?