Vizita la 5 steps in the sand, taverna celebra din dreptul plajei Pigadaki, Sithonia

5 steps in the sand este un nume destul de cunoscut celor care au creat o rutina din a-si face vacantele pe bratul Sithonia Halkidiki. Ridicata chiar langa micuta plaja Pigadaki, aceasta taverna este genul de loc care pare sa le aiba pe toate la pachet: priveliste superba catre mare, acces rapid la plaja, mancare traditionala buna si lista poate continua. 

Mai jos gasesti cateva detalii utile despre vizita la 5 steps in the sand, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Sithonia, cu zeci de hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Unde se afla 5 steps in the sand si cum ajungi aici 

Taverna este localizata pe coasta de sud-est a bratului Sithonia, in imediata apropiere a plajei Sykia si la o distanta mai mult decat rezonabila fata de statiunea Sarti. 

Daca esti cazat in zona Paralia Sikias, pana la 5 steps in the sand ai de parcurs in jur de 1,8 kilometri, ceea ce inseamna cam 4-5 minute cu masina. 

In cazul in care stai in Sarti, distanta pana la aceasta taverna este de 11,3 kilometri. 

Nici cei cazati in Toroni nu ar trebui sa faca prea mult pana aici, pentru ca intre cele doua distanta este de 21 kilometri, ceea ce presupune un drum cu masina de aproximativ 28-30 minute. 

Mai indepartate sunt Neos Marmaras (42 kilometri), Nikiti (54 kilometri) si Vourvourou (40 kilometri). 

Exista parcare in imediata apropiere a tavernei, insa poate deveni ceva mai aglomerata in plin sezon. 

Ce poti sa mananci la 5 steps in the sand

Trecand la partea cea mai importanta a acestui articol, iti putem spune din start ca meniul celor de la 5 steps in the sand este destul de bogat. Bonus, este tradus si in limba romana 🙂  

5 steps in the sand a strans, pana in prezent (august 2023), mai bine de 3600 recenzii pe Google si o nota de 4.5 din 5. Numarul ridicat al impresiilor lasate de catre cei care i-au calcat pragul este o dovada in plus a faptului ca locul este foarte popular. 

In ceea ce priveste aperitivele, vei avea de ales intre salata de vinete, dovlecei pane, ardei prajiti, clasicele sarmalute reci in foi de vita, caracatita, platou de peste sarat, fasole uriasa boabe, masline, macrou si altele. 

Daca vrei sa te orientezi si catre o salata, este evident ca din meniu nu lipseste traditionala salata greceasca, alaturi de salata verde, tzatziki, salata de sfecla, salata de ton sau salata de cartofi. 

Mutand privirea catre sectiunea dedicata felurilor principale, te vei afla intr-o situatie relativ de cumpana, pentru ca nu vei stii ce sa alegi 🙂 

Daca preferi feluri de mancare cu carne, vei avea la dispozitie coaste de miel, snitel, souvlaki, coaste de porc, gyros, kebap, ficat, iar daca preferi sa mananci peste sau fructe de mare, vei gasi asa: peste spada la gratar, rechin gatit in stil saganaki, biban de mare, dorada, fagri, sardine, platica, calamari la gratar, calamari umpluti, caracatita, creveti, midii si multe altele. 

Din meniu nu lipsesc nici deserturile, asadar, daca vei mai avea loc, te vei putea rasfata fie cu un tort de nuci, fie cu iaurt cu miere,  cu panna cotta sau altele. 

Restaurantul este deschis zilnic in sezonul cald, in intervalul orar 09.00 – 23.00. 

Pentru rezervari si informatii suplimentare, poti suna la numarul de telefon: +302375041206

Cand e mai bine sa vii la 5 steps in the sand 

Turistii care au luat masa la aceasta taverna spun ca este ideal sa vii aici cat mai aproape de ora apusului. Vei avea astfel oportunitatea sa te bucuri de o priveliste cu adevarat exceptionala si sa faci poze wow. 

Totusi, fiind vorba despre un loc foarte popular, e bine sa ai in vedere faptul ca 5 steps in the sand este aglomerat in plin sezon. 

Daca-ti faci vacanta in Sithonia in intervalul iulie-august, te sfatuim sa suni si sa faci o rezervare, in mod special daca intentionezi sa iei masa aici alaturi de un grup mai mare. 

Prezentandu-te direct la taverna, risti sa nu gasesti loc sau sa fii nevoit sa astepti ceva pana se elibereaza o masa. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita in Sithonia si implicit pentru a lua masa la 5 steps in the sand sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. In acest caz, locul este mai degajat si mai linistit 🙂 

Plaje in apropiere de 5 steps in the sand 

Taverna 5 steps in the sand are avantajul de a fi localizata chiar langa plaja Pigadaki, care face de altfel parte dintr-o insiruire de plaje, pe care le vom descrie rapid si punctual, in cele ce urmeaza: 

Plaja Pigadaki este formata din nisip si organizata pe cea mai mare parte a sa cu sezlonguri si umbrele, care pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile si restaurantele din spate. In extremitatea dreapta a plajei se afla si micul port Pigadaki, unde mai poti observa ancorate barcute ale pescarilor sau mici ambarcatiuni inchiriate. 

Plaja Tourkolimnionas este urmatoarea dupa Pigadaki in partea dreapta cum te uiti la mare, este formata tot din nisip si are un aspect relativ similar. In zona din spate exista doua baruri, iar pe plaja gasesti amenajare cu sezlonguri. 

Poate deveni usor aglomerata in varf de sezon, motiv pentru care-ti recomandam sa vii la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare si loc pe sezlong acolo unde-ti convine 🙂 

Plaja Linaraki este localizata in partea stanga a plajei Pigadaki, la doar 450 metri de 5 steps in the sand. Este usor mai ingusta, are atat segmente libere, cat si segmente amenajate, iar in zona din spate gasesti restaurant, toalete si dus. 

In loc de concluzie

5 steps in the sand este una dintre cele mai cunoscute taverne din sud-estul bratului Sithonia, iar printre atuurile sale se numara atat faptul ca are mancare traditionala evaluata de catre clienti ca fiind foarte buna, cat si faptul ca este localizat intr-o zona cu peisaje superbe si mai multe plaje la indemana. 

Daca ai ajuns aici si simti ca informatiile de mai sus merg completate si cu alte detalii utile de la fata locului, asteptam cu interes si feedback-ul tau. 

Iar daca nu ai gasit inca hotelul perfect in care sa te cazezi, iti reamintim ca la noi pe site ti-am pregatit cateva zeci de oferte vacante Sithonia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?