Despre Konyaalti Beach, una dintre cele mai populare plaje din apropierea orasului Antalya City

Zona Antalya este renumita pentru plajele si atractiile sale, iar cei care aleg sa se cazeze in apropierea Antalya City au la indemana o plaja cat se poate de generoasa, la doar cativa kilometri departare de centru. Konyaalti Beach, asa cum o vei gasi pe Google Maps, dispune de o gama larga de facilitati, este premiata cu distinctia Blue Flag si totodata foarte incapatoare – aspect destul de important pentru acei turisti care vin aici in plin sezon. 

Mai multe amanunte utile despre vizita la plaja Konyaalti gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu propuneri de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Localizare Konyaalti Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja

Konyaalti se afla la aproximativ 6 kilometri vest departare de centrul Antalya City. 

Din centrul vechi al orasului si pana in capatul de est al plajei Konyaalti sunt in jur de 3 kilometri, distanta care poate fi parcursa si pe jos intr-o plimbare de aproximativ 30-35 minute. 

Konyaalti Beach are avantajul de a fi usor accesibila, fie ca vorbim despre transportul cu masina, cu taxiul sau chiar si cu tramvaiul, pe care-l poti lua din zona orasului vechi. 

Exista locuri de parcare in spatele plajei, insa pentru mai putin stres, mai ales daca vii aici intr-o perioada aglomerata, poti lua si un taxi, caci preturile ar trebui sa fie rezonabile. 

Asigura-te ca te intelegi cu soferul asupra tarifului inainte sa pornesti la drum. 

Distante intre Konyaalti Beach si alte statiuni din zona Antalya:

  • distanta Kemer – Konyaalti Beach:  41 kilometri
  • distanta Lara – Konyaalti Beach: 23 kilometri
  • distanta Side – Konyaalti Beach: 81 kilometri
  • distanta Belek – Konyaalti Beach: 48 kilometri 

Cum arata Konyaalti si ce servicii intalnesti aici 

Plaja Konyaalti are o lungime de aproximativ 8 kilometri, iar in zona din spatele sau sunt parcuri, hoteluri, restaurante, baruri, cafenele – practic, cam tot confortul de care ai putea avea nevoie atunci cand vrei sa te relaxezi la malul marii. 

Unul dintre lucrurile importante pe care trebuie sa le stii despre Konyaalti Beach e faptul ca plaja este formata din pietris, nu din nisip, asa cum este notat pe anumite site-uri. 

Exista si portiuni mai nisipoase sau zone cu un amestec de nisip cu pietris, insa daca vrei sa te orientezi catre o plaja de nisip, e posibil sa rezonezi mai bine cu Lara Beach. 

Konyaalti este, in cea mai mare parte a sa, alcatuita din segmente de plaja publica, unde gasesti cabine de schimb si dusuri, puse la indemana vizitatorilor de catre administratia locala. 

Cei care vor sa se aseze pe prosop si sa vina cu propria umbrela vor avea suficient spatiu de desfasurare, iar cei care prefera mai multa organizare vor putea inchiria sezlonguri si umbrele in zonele amenajate, in general administrate de catre cluburile/barurile de pe plaja. 

Acestea pot purta diferite denumiri (ca de exemplu Roxy Beach, Lavanta Beach, Kalypso Beach si multe altele), insa ele apartin de plaja Konyaalti. 

Tot in zona din spate a acestei plaje a fost redeschis in 2019 si Beach Park Konyaalti, o zona verde, cu promenada, restaurante, baruri si cafenele. Aproape de Beach Park se afla si Waterhill (fostul Aqualand), un parc acvatic cu numeroase atractii, ideal pentru distractia alaturi de cei dragi. 

Pasionatii de sporturi acvatice pot practica la Konyaalti parasailing, scuba diving, pot face plimbari cu jet ski-ul si alte activitati de genul. 

In zilele senine, la Konyaalti Beach te poti bucura de o priveliste incantatoare catre Muntii Taurus. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Konyaalti Beach

Konyaalti este una dintre cele mai populare plaje din Antalya, iar apropierea fata de Antalya City o face sa fie destul de aglomerata in miez de vara. 

Trebuie sa tii cont si de faptul ca la Konyaalti Beach vin atat turistii cazati in zona Antalya City, cat si localnicii. 

Totusi, gratie lungimii sale, nu se va pune problema sa nu gasesti un loc in care sa stai. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in aceasta zona in intervalul iulie-august (cu o medie a maximelor de 34-35 grade la umbra), iar apa marii poate avea valori de circa 28-29 grade. 

Daca nu esti prietenos totusi cu aglomeratia si nici nu suporti prea bine caldura de afara, perioade mai bune pentru o vacanta aici pot fi luna mai sau chiar si inceputul lunii octombrie. 

Spre exemplu, in mai, apa marii atinge valori de circa 21 de grade, in timp ce in iunie acestea urca pana pe la 25 grade. 

In septembrie, apa marii are in jur de 27 de grade, iar in octombrie poti prinde in apa chiar si 25 grade. 

In plus, daca eviti varful de sezon, te bucuri si de preturi mai avantajoase la cazare. 

Alte plaje relativ apropiate fata de Konyaalti Beach

Daca urmeaza sa te cazezi in aceasta zona si vrei sa incerci si alte plaje din apropiere, mai jos gasesti cateva exemple de locuri catre care te poti indrepta usor: 

Plaja Lara este a doua cea mai populara plaja din apropierea orasului Antalya. Este premiata cu distinctia Blue Flag, are o intindere de circa 12 kilometri si este formata din nisip. 

Lara Beach este foarte apreciata si de catre familiile cu copii, caci este bine organizata si are o intrare lina in apa. 

De la plaja Konyaalti si pana la plaja Lara sunt in jur de 20 kilometri de parcurs. 

Plaja Mermerli este localizata foarte aproape de centrul vechi din Antalya City. O gasesti in zona portului vechi, insa nu are un aspect clasic. Sezlongurile sunt amplasate pe niste platforme de lemn, iar pentru a ajunge la plaja e nevoie sa cobori o serie de trepte. 

Este administrata de restaurantul cu acelasi nume, localizat in partea de sus a plajei si poate deveni foarte aglomerata in plin sezon. 

Intre Mermerli si Konyaalti sunt in jur de 4,4 kilometri. 

In loc de concluzie

Konyaalti Beach este una dintre cele mai apreciate, incapatoare si bine organizate plaje din apropierea Antalya City. Fie ca faci parte din randul celor care vor sa se relaxeze, fie ca vrei sa te bucuri de o experienta mai activa la malul marii si sa practici sporturi acvatice sau sa iei la pas restaurantele din zona, Konyaalti pare sa le includa pe toate. 

Totusi, e bine sa tii cont ca daca vii aici in miez de vara, sunt sanse sa o gasesti destul de aglomerata. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, pe care te invitam sa le explorezi mai jos!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?