Mermerli Beach Antalya, plaja micuta din imediata apropiere a centrului vechi

Antalya City este vestit pentru atractiile sale turistice, pentru centrul sau vechi de exceptie, pentru zona sa de port si este, fara doar si poate, cel mai dezvoltat si vizitat oras din intreaga provincie cu acelasi nume. In plus, cei care au in plan sa imbine obiectivele turistice ale orasului cu relaxarea la plaja trebuie sa stie ca exista o serie de astfel de locuri incantatoare unde se pot bucura de soare si de o baie in mare, locuri printre care se numara si Mermerli Beach. 

Mermerli Beach este o plaja localizata in imediata vecinatate a vechiului port, are dimensiuni reduse si un aspect inedit, iar mai multe amanunte despre caracteristicile acesteia poti sa descoperi in cele ce urmeaza. 

Bineinteles, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Antalya, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute.

Unde este Mermerli Beach si cum ajungi la aceasta plaja

Plaja Mermerli este situata la doar cateva sute de metri departare de portul vechi al orasului (marcat pe Google Maps cu denumirea de “Old City Marina”). O plimbare lejera pe jos, intre cele doua, ar trebui sa dureze maximum 5 minute. 

In imediata apropiere a plajei se mai afla si Muzeul Etnografic Antalya, Poarta lui Hadrian, Turnul Hidirlik, dar si Moscheea Sehzade Korkut, Mermerli fiind ideala pentru cei care vor sa exploreze centrul vechi Kaleici sau pentru cei care vor sa se plimbe prin Parcul Karaalioglu

Accesul la aceasta plaja se face de pe scari, ceea ce inseamna ca nu poti ajunge cu masina in imediata apropiere. Daca se intampla sa-ti faci vacanta in Antalya in miez de vara, e posibil sa intampini probleme cu locurile de parcare in zona centrului vechi. 

Se recomanda sa vii catre aceasta plaja cu dolmusurile (minibusurile care circula in oras si dinspre/catre statiunile invecinate), cu taxi sau pe jos, atata vreme cat vrei sa vizitezi centrul vechi. 

Distante catre Mermerli Beach din alte statiuni:

  • distanta Kemer – Mermerli Beach: 44 kilometri
  • distanta Lara – Mermerli Beach: 17 kilometri
  • distanta Belek – Mermerli Beach: 37 kilometri
  • distanta Side – Mermerli Beach: 73 kilometri

Cum arata Mermerli Beach, cui i se potriveste si ce servicii gasesti aici

In ceea ce priveste aspectul, putem spune din start ca Mermerli Beach este o plaja inedita. Totusi, pentru ca malul este stancos in zona de coasta a orasului Antalya, vei intalni si alte plaje sub aceasta forma, la est.

Mermerli Beach nu este o plaja de nisip, ci este o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele amplasate pe niste platforme de lemn. 

Accesul la aceasta plaja este contra cost, iar taxa de intrare este de 150 lire turcesti de persoana (aproximativ 5 euro), pret in care ai inclus sezlong, umbrela si folosirea dusurilor. 

Odata ajuns la plaja, un membru al personalului te va indruma catre zonele cu sezlonguri libere. 

Plaja Mermeli este administrata de restaurantul cu acelasi nume, pe care-l gasesti putin mai sus si care poate fi un loc grozav pentru cina. Totodata, poti comanda direct la sezlong bauturi sau anumite gustari. 

Turistii care au fost aici in ultimii ani spun ca preturile practicate nu sunt mici. 

Mermerli Beach poate fi un loc bun pentru snorkeling, caci zona este stancoasa, iar viata subacvatica are sanse sa fie mai bogata si mai usor de observat. Intrarea in apa se poate face si de pe nisip, este lina la mal, insa se adanceste mai apoi destul de repede. 

Iti readucem aminte ca exista destul de multe trepte de coborat pentru a ajunge la aceasta plaja. Mermerli Beach nu este asadar comoda sau potrivita pentru familiile cu copii mici si pentru persoanele care au probleme de mobilitate. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Mermerli Beach

Pentru ca vorbim despre o plaja cu spatiu redus, e bine sa ai in vedere ca in plin sezon, Mermerli Beach poate fi foarte aglomerata. 

Sigur, exista turisti care evita acest loc tocmai pentru ca exista o taxa de acces, asadar, o cheltuiala suplimentara, insa o parte dintre cei care au fost aici anii trecuti spun ca sezlongurile sunt destul de inghesuite si ca nu prea exista sentimentul acela de intimitate. 

Cea mai buna perioada pentru o oprire la Mermerli Beach este la sfarsit de primavara sau dupa sfarsitul lunii septembrie, cand de altfel intreaga zona Antalya devine mai aerisita. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Antalya in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor poate sa depaseasca 35 grade la umbra. Tot atunci ai sanse sa faci baie intr-o apa a marii care inregistreaza in jur de 28-29 grade. 

In mai si in iunie, apa marii in aceasta zona inregistreaza valori cuprinse intre 21-25 grade, iar in septembrie si octombrie, ai sanse sa faci baie in mare la o temperatura a apei situata intre 25-27 grade. 

Alte plaje aflate la distante rezonabile fata de Mermerli Beach 

Pentru ca Mermerli Beach nu este o plaja potrivita tuturor tipurilor de turisti, ne-am gandit sa-ti lasam aici si alte variante de plaje de care te mai poti bucura in apropiere. 

Plaja Konyaalti este una dintre cele mai cunoscute si generoase plaje din imediata apropiere a  Antalya City. Se afla la vest de oras si se intinde pe o lungime de aproximativ 8 kilometri, fiind formata din pietris si premiata cu distinctia Blue Flag. 

Este intens vizitata atat de catre turistii cazati in zona Antalya City, cat si de catre localnici si poate deveni aglomerata in plin sezon. 

Gasesti atat segmente de plaja libera, cat si segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, alaturi de o sumedenie de oportunitati de divertisment, sporturi acvatice, restaurante si cafenele. 

Pornind in directia opusa, spre est, vei intalni si alte plaje cu sezlonguri amplasate pe platforme de lemn. Printre acestea se numara BLM Beach, Muratpaşa Belediyesi Antalya, Inciralti Plaji Falezler, Konserve Halk Plaji si altele. 

Plaja Lara se afla la circa 15-16 kilometri departare de Mermerli si este considerata a fi una dintre cele mai bune plaje de nisip de pe coasta turceasca a Mediteranei. 

Este foarte lata si are o intrare lina in apa, fiind preferata de catre familiile cu copii. Aceasta plaja gazduieste si una dintre cele mai mari expozitii de sculpturi in nisip – Sandland

Intre plaja Lara si Antalya City gasesti si Selfie Park, o atractie noua, un soi de Muzeul al Selfie-urilor, pe care merita sa-l vizitezi daca vrei sa-ti faci poze amuzante alaturi de cei dragi.

In loc de concluzie

Mermerli Beach este o plaja apreciata de catre cei care vor sa se relaxeze la malul marii dupa ce au vizitat centrul vechi din Antalya City. Totusi, poate fi un loc destul de aglomerat in plin sezon si mai putin confortabil pentru anumite categorii de turisti. 

Daca pui la cale o vacanta in aceasta zona de litoral a Turciei, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tentate oferte vacante Antalya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?