Paradise Beach Corfu (Chomi Beach), o atractie naturala de exceptie in apropiere de Paleokastritsa

Inzestrata cu o frumusete naturala aparte, zona Paleokastritsa Corfu isi asteapta turistii cu unele dintre cele mai aspectuoase plaje din intreaga insula.

Paradise Beach este, asa cum sugereaza chiar si numele, un mic colt de paradis care face obiectul unor excursii frecvente pe mare, iar peisajele de care te poti bucura aici sunt, fara doar si poate, uimitoare.

Totusi, Paradise Beach Corfu (cunoscuta si cu denumirea de Chomi Beach) nu este pentru toate tipurile de vizitatori, iar in ultimii ani prezinta un risc de accidentare pentru cei prezenti aici, din cauza pietrelor ce se pot desprinde din fundalul stancos.

Discutam mai amanuntit despre caracteristicile acestei plaje inedite in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteptam cu unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu.

Unde este Paradise Beach Corfu/Chomi Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Paradise sau Chomi Beach, asa cum o vei putea repera pe Google Maps, se afla intre statiunile Paleokastritsa si Ermones, asadar pe coasta de vest a insulei Corfu.

Accesul la aceasta plaja se face numai cu barca, ceea ce inseamna ca vei avea la indemana urmatoarele variante: fie inchiriezi o mica ambarcatiune/tur privat, fie vii aici prin intermediul unei excursii organizate (unii turisti recomanda firma Tsokas Exclusive). Cel mai la indemana port din care poti pleca spre Paradise Beach Corfu este cel din Paleokastritsa. 

Fiind una dintre plajele foarte populare, e aproape imposibil sa nu gasesti operatori locali care sa organizeze experiente aici.

Sunt sanse sa gasesti pe internet si variante de traseu de hiking pana la Paradise Beach Corfu. Sfatul nostru este sa nu-ti pui siguranta in pericol si sa nu te aventurezi in astfel de experiente, caci terenul este extrem de accidentat si de abrupt.

Paradise Beach nu este o plaja potrivita pentru familiile cu copii si nici pentru persoanele cu mobilitate redusa.

Distante catre Paradise Beach Corfu/Chomi Beach din alte statiuni si orase ale insulei:

  • distanta Corfu Town – Paradise Beach Corfu: 23 kilometri
  • distanta Dassia – Paradise Beach Corfu: 15,6 kilometri
  • distanta Sidari – Paradise Beach Corfu: 26,9 kilometri
  • distanta Moraitika – Paradise Beach Corfu: 37,1 kilometri
  • distanta Lefkimmi – Paradise Beach Corfu: 57 kilometri
  • distanta Kavos – Paradise Beach Corfu: 61 kilometri

Cum arata Paradise Beach Corfu si ce e important sa stii cand vii spre plaja

Paradise se distinge de alte plaje ale insulei printr-un fundal stancos masiv si prin aspectul aparte al acestuia. Roca este fragmentata si ofera un peisaj inedit, completand parca tabloul unei destinatii exotice. 

Evident, plaja nu este asociata cu un paradis degeaba, cu atat mai mult cu cat are o deschidere ampla la marea in nuante turcoaz. 

Paradise Beach nu este foarte lata si este formata dintr-un pietris deschis la culoare, prezent si la intrarea in apa. In partea dreapta a plajei cum te uiti la mare vei observa o grota de dimensiuni generoase, formata in stanca. 

In anii trecuti, exista pe timp de vara o oarecare amenajare cu sezlonguri si umbrele, alaturi de un mic beach bar improvizat de unde puteai sa-ti cumperi apa, alte bauturi racoritoare si bere. In prezent, e posibil ca accesul pe plaja sa fie interzis sau pe propria raspundere, caci exista riscul sa cada pietre. 

Unii dintre turisti spun si ca acostarea si stationarea pe plaja nu ar mai fi permise, conform acestei restrictii, iar vizitatorii pot admira Paradise Beach doar de pe mare. 

Noi te sfatuim sa respecti indicatiile si eventualele restrictii de la fata locului si sa te multumesti cu privelistea exceptionala, in cazul in care accesul pe fasia de plaja nu este permis. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Paradise Beach Corfu 

Multi dintre turistii care ajung in zona Paleokastritsa sunt tentati sa vada Paradise Beach, iar pe timp de vara, cand intreaga insula devine mai aglomerata, exista riscul ca si in imprejurimile acestei plaje sa apara multe ambarcatiuni. 

In intervalul iulie-august se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi, dar si cea mai calda apa a marii, cu valori medii de circa 25 grade. 

Perioade mai libere in care poti alege sa-ti faci vacanta aici si implicit sa vii la Paradise Beach Corfu pot fi sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Pentru ca nu e clar pentru moment daca accesul turistilor pe plaja este permis sau nu, vom reveni cu update-uri in perioada urmatoare. 

Alte plaje apropiate de Paradise Beach Corfu 

Asa cum spuneam inca de la inceput, imprejurimile statiunii Paleokastritsa sunt fermecatoare din punct de vedere al plajelor. Daca vrei sa vizitezi si alte plaje frumoase aflate la distante rezonabile fata de Paradise Beach Corfu, mai jos ti-am pregatit cateva propuneri:

Plaja Limni Glyko are o dubla deschidere la mare si este formata din pietricele. Se aseamana cu un istm care conecteaza insula Corfu de o alta insulita mai mica. Nu are amenajare cu sezlonguri si umbrele si nici alte servicii. 

Intre Limni Glyko si Paradise Beach sunt doar 2,2 kilometri. 

Plaja Rovinia este localizata la 2,9 kilometri de Paradise. Are un acces usor greoi (se parcheaza la circa 300 m de plaja si se merge ulterior pe jos) si nu are servicii. 

In zilele de vara, se poate intampla sa treaca pe aici o barcuta “The Canteen Boat”, de la care te poti aproviziona cu racoritoare si gustari. 

Plaja Liapades se afla mai aproape de centrul Paleokastritsa. In acest caz, gasesti amenajare cu sezlonguri si umbrele, serviciu de inchiriere hidrobiciclete si alte mici ambarcatiuni, dar si restaurante si baruri in zona din spate. 

Liapades este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, iar intrarea in apa are o panta relativ abrupta. 

In loc de concluzie

Paradise Beach Corfu/Chomi Beach ramane una dintre cele mai fermecatoare plaje de pe coasta de vest a insulei, chiar si doar privita de pe mare. Daca ai ajuns recent aici sau urmeaza sa mergi in perioada urmatoare, asteptam cu interes informatii actualizate de la fata locului. 

Iar daca ti-am starnit interesul pentru vacantele in aceasta insula greceasca, nu uita sa intri la noi pe site pentru unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?