Farmecul aparte al satului traditional Sokraki, din apropiere de Ipsos Corfu

Sokraki este numele unui sat pitoresc situat in centrul partii de nord a insulei Corfu, la o altitudine de peste 400 de metri, cu privelisti superbe catre linia de coasta si Corfu Town. 

Este un loc mai putin popular, nu atat de intens vizitat de catre turisti, cu acces relativ greoi, pe un drum ingust cu multe serpentine. 

Te invitam sa-i descoperi magia in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai tari oferte vacante Corfu.

Localizare Sokraki, cum ajungi si distante din alte statiuni

Sokraki se afla la 23 kilometri distanta de Corfu Town si la 11 kilometri departare de statiunea Ipsos. Pornind din capitala insulei, pana in acest sat ar trebui sa faci in jur de 50 de minute cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Satul poate fi vizitat relativ usor de catre cei cazati pe coasta de est, in zona statiunilor Dassia, Ipsos, Barbati. 

Exista doua drumuri principale pe care poti ajunge in Sokraki: cel dinspre Corfu Town (venind de pe coasta de est) si cel dinspre satul Troumpeta (venind de pe coasta de vest). 

Drumurile de acces sunt foarte interesante din punct de vedere al peisajului, insa in egala masura de dificile, mai ales in ceea ce priveste drumul din directia Corfu Town. Pe ultima portiune trebuie sa parcurgi o serie de serpentine, iar soseaua este ingusta (pe unele segmente nu au loc sa treaca doua masini una pe langa alta). Te sfatuim sa conduci incet, cu prudenta si sa nu te aventurezi prea adanc in inima satului cu masina, caci stradutele pietruite sunt foarte stramtorate si poti ramane blocat. Parcheaza in zonele marginale ale satului. 

HINT: Pe acest drum cu multe serpentine au fost filmate scene cu Roger Moore in rolul lui James Bond, pe acelasi traseu fiind organizate, in reperate randuri, tururi cu masini de epoca. 

Distante catre Sokraki din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Paleokastritsa – Sokraki: 17 kilometri
  • distanta Sidari – Sokraki: 20 kilometri
  • distanta Kassiopi – Sokraki: 26 kilometri
  • distanta Benitses – Sokraki: 41 kilometri
  • distanta Moraitika – Sokraki: 49 kilometri
  • distanta Kavos – Sokraki: 73 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Sokraki: 36 kilometri 
  • distanta Ermones – Sokraki: 26 kilometri
  • distanta Dassia – Sokraki: 12 kilometri

Ce sa stii despre Sokraki si principalele atractii ale satului

Locatia este sursa de inspiratie folosita pentru numele satului. Fiind adapostit in imediata apropiere a Muntelui Korakio, satul a primit o denumire derivata, ce semnifica si il plaseaza “in interiorul muntelui Korakio”. 

Desi exista documente istorice din 1347 in cadrul carora satul este mentionat cu denumirea actuala de “Sokraki”, se presupune ca zona ar fi fost locuita din vremuri cu mult mai vechi. 

In prezent, in Sokraki pot fi observate case traditionale construite in stil venetian, alaturi de cateva bisericute vechi (Panagia Perivoliotissa, Agia Varvara, Agios Nikolaos, Agios Spyridon), stradute pavate cu piatra, doua mici piatete, cafenele traditionale (Cafe Cherry, Varzas Cafe, Emily’s Cafe), dar si cateva unitati de cazare. 

Poti lua masa la Taverna Kapilio, de unde te vei putea bucura si de o priveliste frumoasa catre serpentinele Sokraki, iar in sat sunt deschise si cateva mici magazine cu suveniruri autentice, hand made, dar si un muzeu cu presa pentru ulei de masline (Lithari Olive Oil Museum). 

Chiar daca nu este atat de cunoscut in sfera turistica, Sokraki a deveni in ultimii ani o zona foarte apreciata de catre amatorii de drumetii. Plantatiile dese de maslini si de chiparosi, traseul catre satul invecinat Ano Korakiana si in general locatia sa de-o frumusete extraordinara ii ofera statutul unei destinatii unice, fie si pentru o scurta excursie de cateva ore. 

Alte atractii situate la distante rezonabile fata de Sokraki 

Daca vrei ca in aceeasi zi cu vizita la Sokraki sa bifezi si alte obiective importante din zona, trebuie sa stii ca la distante acceptabile fata de acest sat traditional te mai asteapta si:

Satul Ano Korakiana se afla la doar 5 kilometri sud de Sokraki si poate fi un alt loc numai bun pentru relaxare si experiente autentice. Are stradute inguste, case vechi, plantatii de maslini si cateva taverne (afaceri de familie) cu preparate traditionale. 

Satul Skripero este localizat la 10 kilometri departare de Sokraki (drumul cu masina intre cele doua dureaza in jur de 16-17 minute).

A fost ridicat intr-o zona semi-muntoasa, la o altitudine de 130 metri si se remarca printr-o serie de traditii si evenimente aparte, precum “Festivalul Broastelor”, care este organizat in luna august. 

Plajele din zona statiunilor Ipsos, Dassia si Barbati vor fi, de asemenea, la indemana ta.

Toate sunt formate dintr-un amestec de nisip cu pietris, bine organizate cu sezlonguri si umbrele de inchiriat, avand restaurante si baruri in zona din spate. 

Dintre acestea, plaja Ipsos este in general mai intens vizitata de catre turistii tineri, pentru ca ofera o viata de noapte ceva mai activa. 

Plajele Dassia si Barbati au, de asemenea, o intindere generoasa, multe taverne si restaurante pe fundal si o priveliste frumoasa catre coasta albaneza. 

Plaja statiunii Barbati

In loc de concluzie

Satul Sokraki poate face obiectul unei experiente relaxante intr-un cadru cat se poate de pitoresc, mai ales daca iti place sa admiri arhitectura veche si privelisti panoramice superbe catre linia de coasta.

Daca simti ca e momentul sa-ti rezervi cazare intr-una dintre statiunile acestei insule grecesti, iti aducem aminte ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?