Skala Rachoni Beach,  plaja ingusta si linistita din nord-vestul insulei Thassos

Vacanta ta in Thassos se apropie cu pasi repezi, iar tu inca nu ai studiat toate variantele de plaje pe care le ai in apropierea statiunii in care urmeaza sa te cazezi? Daca hotelul tau se afla in partea de nord-vest a insulei sau daca pur si simplu vrei sa bifezi si plajele din aceasta zona, s-ar putea sa te intereseze mai multe informatii despre Skala Rachoni Beach, plaja statiunii linistite cu acelasi nume. 

Gasesti in continuare detalii utile despre aceasta plaja micuta localizata destul de aproape de Limenas, iar la noi pe site o multime de oferte vacante Thassos, cu peste 65 de hoteluri din care sa-l poti selecta rapid pe cel care ti se potriveste cel mai bine.

Ai in plan sa vezi cat mai multe dintre plajele acestei insule? Ti-ar putea fi de folos si informatiile din acest articol: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Unde se afla Skala Rachoni Beach

Skala Rachoni Beach se afla la 11,8 kilometri de Limenas, capitala Insulei Thassos, si poate fi gasita pe Google Maps si sub denumirea de “Skala Rachoniou beach”. Din Skala Potamia si pana la Skala Rachoni sunt 23,5 kilometri, iar din portul statiunii Skala Prinos (al doilea port de feriboturi din insula Thassos) si pana la aceasta plaja sunt doar 4,6 kilometri. 

Daca vii din zona Limenaria (al doilea oras ca marime din Thassos), pana la Skala Rachoni Beach ai de parcurs un drum de aproximativ 27 de kilometri, adica in jur de 30 de minute. Daca vii din Potos, distanta pana la Skala Rachoni Beach este de circa 31,3 kilometri. 

E important de stiut ca drumul care inconjoara insula Thassos este o atractie in sine si ca indiferent din ce parte a insulei ai veni catre aceasta plaja, nu ar trebui sa faci mai mult de o ora cu masina. 

HINT: Daca te pregatesti pentru o plecare in Thassos cu masina si nu ti-ai facut inca traseul, ti-ar putea fi de folos si informatiile de aici: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

Cum arata Skala Rachoni Beach si ce servicii gasesti la aceasta plaja 

Intai de toate, trebuie sa stii ca Skala Rachoni Beach nu se numara nici printre cele mai populare plaje din Thassos si nici printre cele mai frumoase, insa are un atuu care o face sa fie preferata de o anumita categorie de turisti: linistea. 

Plaja Skala Rachoni este o plaja relativ ingusta, fragmentata pe anumite segmente de diguri. Skala Rachoni Beach este o plaja de nisip, organizata cu sezlonguri si umbrele pe multe dintre segmentele sale (in mod special acolo unde exista si unitati de cazare chiar la malul marii). Nu vei gasi insa mai mult de 2-3 randuri de sezlonguri si umbrele, caci spatiul restrans nu permite o mai buna desfasurare, insa nefiind atat de populara, Skala Rachoni nu se aglomereaza foarte tare nici macar in plin sezon. 

Intrarea in apa este lina in aceasta zona, iar apa este descrisa de care turistii care si-au facut vacantele recent aici ca fiind curate. Skala Rachoni Beach este asadar o plaja potrivita si pentru familiile cu copii. Pe plaja exista, in unele zone, si pini destul de inalti, care ofera umbra naturala locului. 

Exista si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza prosopul si propria umbrela, cateva terase si taverne/restaurante in apropiere, insa animatia din statiune lipseste. Practic, putem spune ca plaja este atractia principala a acestei statiuni restranse. 

Alte plaje apropiate de Skala Rachoni Beach 

In cazul in care esti cazat in Skala Rachoni si vrei sa vezi si alte plaje apropiate sau ti-ai propus ca intr-o zi sa faci un tur al plajelor din zona de nord-vest a insulei Thassos, te-ai putea intrepta catre unul dintre urmatoarele locuri aflate la distante rezonabile de Skala Rachoni Beach: 

Arriba Beach este o plaja foarte apropiata de Skala Rachoni (cu masina ar trebui sa faci cam 2 minute intre cele doua, caci vorbim de o distanta de doar cateva sute de metri). Vei gasi aici o plaja bine organizata, micuta, cu un aspect cochet, potrivita tot celor care cauta locuri recreative la malul marii. 

Pachis Beach se afla la aproximativ 1,9 kilometri de Skala Rachoni, este o plaja foarte bine organizata si cu o intrare lina in apa. A fost premiata cu distinctia Blue Flag, exista un bar pe plaja care poarta acelasi nume, iar in varf de sezon devine putin cam aglomerata. 

Glyfoneri Beach este localizata la 2,9 kilometri de Skala Rachoni Beach, intr-un golf ferit si are dimensiuni foarte restranse. Nu se numara printre cele mai cunoscute din insula, dar poate deveni neincapatoare in plin sezon. Peisajul de aici este insa unul foarte frumos (plaja este imprejmuita de pini). 

La Scala Beach este o plaja amenajata intr-un stil mai elegant, mai pretentios, are preturi putin mai mari la servicii, iar aici sunt organizate si petreceri pe timp de zi. O vei gasi la 7,8 kilometri de Skala Rachoni Beach. 

Dasilio Beach este localizata dupa statiunea Skala Prinos, la aproximativ 6,4 kilometri distanta de Skala Rachoni Beach si este o plaja lunga, care se intinde pe cativa kilometri buni. Gasesti sezlonguri si umbrele in zonele mai late, organizate (in special in dreptul unitatilor de cazare precum Hotel Ilio Mare, Vegina, Eleani sau Artemis), dar si foarte multe zone de plaja libera. 

In loc de concluzie

Skala Rachoni Beach ti se poate potrivi de minune daca tot ce cauti este un loc la malul marii in care sa-ti poti supraveghea linistit copiii sau in care sa poti citi relaxat o carte. Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem ca exista si plaje mai frumoase in insula Thassos, insa acestea vin la pachet si cu mai multa aglomeratie in plin sezon sau cu acces ceva mai dificil in cazul locurilor cu aspect salbatic. 

Asteptam cu interes si parerea ta daca ajungi sa faci plaja la Skala Rachoni Beach si iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Thassos, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?