Ipsos Corfu si ce sa stii daca mergi in aceasta statiune animata de pe coasta de est a insulei

Una dintre statiunile frecventate cu precadere de catre turistii tineri este Ipsos, localizata in estul insulei Corfu, intre Dassia si Barbati. 

Ipsos isi intampina vizitatorii cu o plaja lunga, bine amenajata, dar si cu animatie pe timp de seara, totul intr-un cadru natural fermecator, cu vedere catre coasta albaneza.

Descopera, in cele ce urmeaza, o serie de amanunte utile despre statiunea Ipsos si nu uita sa verifici si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, disponibile la noi pe site.

Ce sa stii despre Ipsos Corfu

La origini sat pescaresc, Ipsos este considerat a fi, in prezent, o alegere foarte potrivita pentru acei turisti care vor sa se bucure de distractie, de animatie pe timp de seara, in timpul vacantei in insula Corfu. 

Se intinde de-a lungul unui golf cu deschidere ampla catre mare, cu un mic port in partea dreapta a statiunii si cu o plaja lunga de aproape 1 kilometru, premiata cu distinctia Blue Flag. 

Este una dintre statiunile dezvoltate, atat la capitolul unitati de cazare, cat si in ceea ce priveste serviciile si facilitatile pe care le ofera vizitatorilor sai. In Ipsos exista statii de autobuz, servicii de inchirieri masini, biciclete si ambarcatiuni, restaurante, cafenele si baruri in imediata apropiere a liniei de plaja, supermarket, agentii de turism, farmacie – asadar, mai toate serviciile de care ai putea avea nevoie pentru o experienta confortabila in concediu. 

Ipsos are totodata avantajul de a fi localizat la o distanta rezonabila fata de Corfu Town, cel mai mare oras si capitala insulei Corfu.

Ofera conditii bune pentru schi nautic, snorkeling, windsurfing si poate fi un bun punct de plecare in diferite croaziere pe mare. Din Ipsos se poate porni usor si catre unele dintre cele mai frumoase sate traditionale ale insulei, dar si catre diferite statiuni invecinate de pe coasta, precum Dassia, Gouvia sau Barbati. 

Unde este Ipsos Corfu, cum ajungi si distante din alte statiuni

Ipsos se afla la doar 15 kilometri nord departare de Corfu Town, iar drumul intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ 30 de minute cu masina, intr-o zi de vara cu trafic moderat. 

Aeroportul International Corfu este localizat la 14,7 kilometri distanta de centrul statiunii Ipsos. 

Ipsos este conectat de Corfu Town si prin sistemul public de transport (autobuzele Green Bus), respectiv prin liniile A4 si A5, iar pretul unei calatorii este de aproximativ 2 euro/persoana. 

Distante catre Ipsos Corfu din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Gouvia – Ipsos: 6 kilometri
  • distanta Dassia – Ipsos: 8 kilometri
  • distanta Kassiopi – Ipsos: 22 kilometri
  • distanta Sidari – Ipsos: 26,5 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Ipsos: 15,4 kilometri
  • distanta Ermones – Ipsos: 17 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Ipsos: 24,5 kilometri
  • distanta Kavos – Ipsos: 61,5 kilometri
  • distanta Moraitika – Ipsos: 32 kilometri

Vremea Ipsos Corfu si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Lunile iulie si august vin cu cele mai ridicate temperaturi inregistrate in zona statiunii Ipsos, valorile atingand o medie a maximelor de circa 31-32 de grade la umbra. 

Pe timp de noapte, in aceasta perioada, temperaturile ajung undeva la 26-27 de grade. In luna iulie, te bucuri de 12 ore de soare pe zi in zona Ipsos, iar apa marii atinge valori medii de 25 de grade. 

Daca preferi animatia mai puternica si temperaturile ridicate, e limpede ca trebuie sa vizitezi Ipsos in intervalul mai sus mentionat, respectiv in varf de sezon. Asteapta-te insa la aglomeratie. 

In cazul in care intentionezi sa vii aici intr-o perioada cu preturi mai avantajoase la cazare, dar si cu temperaturi mai placute si cu o atmosfera mai degajata, poti alege sa-ti faci vacanta fie la final de mai – inceput de iunie (apa marii poate avea intre 21-23 de grade), fie la final de septembrie – inceput de octombrie (apa marii poate avea intre 22-25 grade). 

Cum este plaja in Ipsos Corfu si ce alte plaje sunt in apropiere

Considerata atractia principala a statiunii, plaja Ipsos se intinde pe aproximativ 1 kilometru, de-a lungul unui golf cu deschidere larga catre mare. 

Este premiata cu distinctia Blue Flag si in general bine organizata cu sezlonguri si umbrele. Catre extremitati, capata un aspect mai ingust. 

Plaja Ipsos este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, iar la intrarea in mare exista pietre (ia cu tine acea incaltaminte speciala). La circa 3 metri departare de mal, fundul marii devine mai nisipos. 

Prin spatele plajei trece drumul principal care traverseaza statiunea, iar pe cealalta margine a drumului gasesti o paleta larga de restaurante, baruri si unitati de cazare. 

Plaja din Ipsos poate fi un loc potrivit si pentru practicantii de sporturi acvatice (exista mai multe centre cu inchirieri echipamente, cursuri, etc), dar si pentru cei care vor sa plece in diferite excursii pe mare (in partea dreapta se afla portul din Ipsos). 

Informatii mai detaliate despre plaja acestei statiuni poti accesa aici: Ipsos Beach Corfu, una dintre plajele cu distinctie Blue Flag de pe coasta de est a insulei

Printre plajele apropiate de Ipsos se numara si plaja Dassia (cu acelasi aspect usor mai ingust, bine organizata), plaja Barbati (la circa 4 kilometri departare), dar si plaja Nissaki

Plaja Barbati

Unde te cazezi in Ipsos Corfu

Cei care doresc sa se cazeze chiar in Ipsos au la indemana variante pentru toate preferintele si toate buzunarele, incepand cu hoteluri si apartamente economy, mai slab cotate, si pana la variante de 4 stele, cu piscina, segment de plaja privata si alte facilitati si servicii mai pretentioase. 

Majoritatea unitatilor ofera cazare in regim self catering, cu doar cateva situatii in care intalnim micul dejun inclus. Desigur, acest lucru nu ar trebui sa fie o problema, caci Ipsos ofera o paleta larga de taverne si restaurante, cele mai multe localizate in apropierea plajei. 

Fiind o statiune mai animata si destul de dezvoltata in plan turistic, Ipsos poate sa devina mai aglomerata in miez de vara, cu atat mai mult pentru ca este apropiata de Corfu Town. 

Ce poti sa faci in Ipsos Corfu si alte atractii din imprejurimi 

Din punct de vedere al activitatilor si al oportunitatilor de distractie, probabil ti-ai dat seama deja ca in Ipsos nu ai cum sa te plictisesti. 

Atractia centrala este plaja, in zona careia ai la indemana centre de sporturi acvatice, centre de inchirieri ambarcatiuni, posibilitatea de a pleca in diferite excursii pe mare. 

Restaurantele si barurile localizate de-a lungul drumului principal de coasta care leaga Ipsos de orasul Corfu sunt deosebit de apreciate si animate pe timp de seara. La capitolul mancare, te poti orienta catre locuri precum Squirrel, Phevos, Keken, Papagalos Fast Food, Moby Dick, Marea Seaside Restaurant si altele, iar in ceea ce priveste barurile, printre cele cu recenziii bune se numara Passoa Cocktail Bar, Dirty Nellie’s Irish Pub, Olea, Tartaya, etc. 

Satele traditionale Spartilas (la 8 kilometri), Ano Korakiana (la 6 kilometri), Sokraki (la 11 kilometri) se afla in apropiere de Ipsos si merita vizitata cata vreme iti doresti o scurta escapada intr-un loc pitoresc, binecuvantat cu o priveliste spectaculoasa catre zona de coasta.  

Ano Korakiana

Statiunile Barbati, Dassia si Gouvia mai pot face obiectul unei vizite, eventual pe seara, catre apus,  daca-ti doresti sa schimbi peisajul. Sunt localizate in apropiere si sunt conectate de Ipsos prin aceeasi linie de autobuze. 

Gouvia Marina

Obiectivele istorice din Corfu Town pot fii vizitate usor daca stai in Ipsos. Printre cele mai importante enumeram Fortareata Veche, Piata Spianada, Promenada Liston, Muzeul de Arta Asiatica, Muzeul de Arheologie, Biserica Sfantul Spiridon, Fortareata Noua.

E drept, ai nevoie de mai multe zile libere la dispozitie pentru a le bifa in majoritate, insa apropierea statiunii Ipsos de capitala insulei reprezinta un avantaj. 

Fortareata Veche din Corfu Town

In loc de concluzie

Ipsos poate fi o alegere buna pentru tine daca ai in plan sa te cazezi intr-o statiune mai animata, insa nu esti dispus sa mergi pana in Kavos. Vei fi aproape de Corfu Town, de portul principal, de aeroport, si te vei putea bucura de o plaja lunga, bine organizata si cu multe atractii in apropiere. 

Iti reamintim ca pe site-ul nostru te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu, pe care le poti accesa rapid, apasand butonul de mai jos!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?