Platana Beach Thassos, plaja cu nisip fin dintre Skala Rachoni si Skala Prinos

Platana Beach este doar una dintre plajele potrivite in mod special familiilor cu copii care-si fac vacantele in zona de nord-vest a insulei Thassos, gratie organizarii bune, a nisipului fin si a intrarii line in apa. 

Gasesti toate detaliile de care ai nevoie pentru o vizita aici putin mai jos, iar la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu o multime de hoteluri din care sa-l poti selecta usor pe cel potrivit tie!

HINT: Daca vrei ca in timpul concediului in Thassos sa vezi cat mai multe plaje frumoase, te-ai putea folosi si de sfaturile din acest articol: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Unde se afla Platana Beach Thassos si cum ajungi usor la aceasta plaja

Plaja Platana se afla in partea de nord-vest a insulei Thassos, intre statiunile Skala Rachoni si Skala Prinos, destul de aproape de o alta plaja cunoscuta – Arriba Beach. 

Din capitala insulei Thassos (Limenas) si pana la aceasta plaja sunt 13,8 kilometri, iar daca vii din zona plajei Golden Beach, pana aici ai de parcurs in jur de 24,5 kilometri. 

Din Limenaria si pana la Platana Beach sunt 26,5 kilometri, iar din statiunea animata Potos ai de mers 30 kilometri. 

E important de stiut ca plaja Platana este diferita de plaja Platanes, care se afla tot in Thassos, la o distanta de 18,4 kilometri. Cea din urma este localizata in imediata vecinatate a statiunii Skala Marion si gazduieste si un mic waterpark amplasat direct pe apa marii, The Aquapark Maries

Indiferent din ce zona a insulei pleci catre Platana Beach, nu ar trebui sa faci mai mult de o ora, o ora si jumatate. In plus, daca ti-ai propus sa vezi plajele din aceasta parte, poate mai bifezi si alte atractii ale insulei. 

Pe acest subiect, te-ar putea interesa informatiile de aici: De vizitat in Thassos. Cele mai importante atractii din aceasta insula greceasca, iar daca nu vrei sa depinzi de masina personala, ci sa te folosesti de alte mijloace de transport, poti citi si: Transportul local in Thassos. Cum te poti deplasa pe insula daca nu vrei sa depinzi de masina personala

Cum arata Platana Beach Thassos si ce servicii gasesti aici 

Plaja Platana este descrisa de catre cei care au vizitat-o recent ca fiind o plaja potrivita turistilor care cauta liniste si relaxare, dar si familiilor cu copii. 

Plaja nu are dimensiuni prea generoase, insa este bine organizata, se pot inchiria sezlonguri si umbrele, are nisip fin si, cel mai important, o intrare lina in apa. 

Sezlongurile pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la beach bar, iar pe plaja exista chiar si un mic ponton amenajat, folositor in mod deosebit pentru cei care imping caruciorul de copii 🙂

In zona din spatele plajei exista locuri de parcare, unele chiar la umbra pinilor inalti, iar daca ti se face pofta de o gustare, la Platana Beach Thassos poti incerca un burger, un hotdog, o salata greceasca, o salata de fructe, o pizza, un gyros sau un sandwich toast. Le vei gasi pe toate in meniul barului de aici. 

In privinta racoritoarelor, poti alege dintre sucuri, ice tea, frappe, granita, cafele, dar si bauturi alcoolice. 

Turistii care au fost aici in ultimii ani spun si ca exista dusuri, toaleta si wifi. 

Sunt sanse ca printre pinii din spatele plajei sa gasesti atarnate hamace – ideale pentru relaxare la umbra, cu o muzica buna pe fundal. 

Poti gasi mai multe poze si informatii despre serviciile de la aceasta plaja pe pagina oficiala de Facebook Platana Beach. 

Te intereseaza si alte plaje cu nisip din Thassos? Ai putea sa arunci o privire pe selectia din acest articol: Top plaje cu nisip Thassos. Care sunt cele mai cunoscute astfel de plaje si unde le gasesti

Cand e mai bine sa vii la Platana Beach

Desi Platana Beach Thassos are dimensiuni relativ micute, plaja nu se numara printre cele mai populare de pe insula, motiv pentru care sunt sanse sa gasesti locuri bune aici si in plin sezon. 

Daca te afli in vacanta in Thassos in lunile iulie si august, iti recomandam totusi sa vii la Platana Beach la o ora rezonabila, pentru a prinde sezlong acolo unde-ti place. 

Pe de alta parte, daca ai in plan sa vii aici la inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, sunt toate sansele sa te bucuri de si mai multa liniste la aceasta plaja. 

HINT: Stiai ca in septembrie, apa marii in Thassos are o medie de 23 de grade? Daca nu ai luat inca o decizie asupra perioadei in care urmeaza sa-ti faci vacanta in Thassos si vrei sa te ghidezi si dupa o medie a temperaturilor din ultimii ani, ti-ar putea fi de folos si articolul: Vremea Thassos. Cea mai buna perioada pentru o vacanta si alte informatii utile despre prognoza meteo in aceasta insula greceasca

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Alte plaje in apropiere de Platana Beach Thassos 

In cazul in care vei fi cazat in aceasta zona sau daca vrei sa aloci o zi pentru a explora toate plajele cunoscute din aceasta parte a insulei, te-ar mai putea interesa si: 

Arriba Beach, localizata la doar 1,7 kilometri distanta de Platana Beach si la un drum cu masina de doar 5 minute. La fel ca in cazul plajei Platana, si Arriba este destul de ingusta, insa bine organizata. Pe alocuri, la intrarea in mare, e posibil sa intalnesti pietre.

Skala Rachoni Beach este o alta varianta de plaja in apropiere. Vorbim tot despre o plaja ingusta (tarmul marii are acelasi aspect in aceasta zona), foarte linistita si fragmentata pe unele segmente de diguri. Sunt si zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera, cateva terase/restaurante in apropiere.  O gasesti la circa 2,3 kilometri de Platana Beach Thassos. 

Glyfoneri Beach se afla la o distanta de 5,1 kilometri de Platana, este o plaja micuta, care se aglomereaza in plin sezon, insa cu o priveliste frumoasa si cu apa in nuante de turcoaz. Are o intrare lina in apa, cateva sezlonguri si umbrele de inchiriat si umbra naturala, oferita de pinii inalti din spate. 

La Scala Beach este o plaja ceva mai pretentioasa, cu un decor exotic, petreceri in plin sezon. O vei gasi la fix 10 kilometri distanta de Platana. Tot aici vei gasi si ponton amenajat, baldachine de inchiriat, palmieri, mult mobilier de lemn, insa si preturi usor mai ridicate comparativ cu alte plaje din zona. 

In loc de concluzie

Platana Beach Thassos este una dintre variantele bune de plaja din nord-vestul insulei, mai ales daca planuiesti o vacanta alaturi de cei mici si cauti un loc la malul marii in care sa-i poti supraveghea mai usor. 

Daca ai in plan sa faci o oprire la aceasta plaja, asteptam cu interes si feedback-ul tau!

Nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, iar procesul de rezervare este extrem de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?