Excursie de o zi la Canionul Sapadere, o atractie naturala de exceptie din zona Alanya

Urmeaza pleci in vacanta in Alanya Turcia si vrei sa te pui la curent din timp cu atractiile naturale incantatoare pe care ti le ofera aceasta zona? Canionul Sapadere este unul dintre locurile care pot fi vizitate relativ usor, fie ca alegi sa vii aici pe cont propriu, fie prin intermediul excursiilor optionale. 

Vei intalni un mic sat inconjurat de peisaje superbe si vei avea ocazia sa petreci timp relaxandu-te in natura. 

In cele ce urmeaza te asteapta mai multe amanunte utile despre vizita la Canionul Sapadere, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Alanya Turcia.

Unde se afla Canionul Sapadere, cum ajungi aici si distante din diferite statiuni

Canionul Sapadere se afla in imediata vecinatate a satului cu acelasi nume, la 40 kilometri departare de centrul statiunii Alanya. Plecand din Alanya, ar trebui sa faci, cu masina, in jur de o ora pana la Sapadere. Gasesti locuri de parcare in apropierea intrarii pe traseul canionului, iar atractia este destul de bine marcata si pe indicatoare. 

Nu se poate ajunge aici cu transportul public local, insa una dintre cele mai comode variante prin care poti vizita Canionul Sapadere ramane cea a excursiilor optionale. 

Acestea sunt organizate de catre operatori locali si au plecari din toate statiunile cunoscute ale Antalyei, insa le vei intalni cu precadere in Alanya, gratie apropierii canionului fata de aceasta statiune. 

Vei avea incluse preluarea de la hotel, returul, asistenta unui ghid turistic si, in multe dintre cazuri, masa de pranz. Exista atat varianta unui tur simplu full day pentru Canionul Sapadere, cat si varianta unui tur de tip jeep safari. 

Poti vizita locul zilnic, in intervalul orar 08.00 – 19.00, iar la intrare exista o taxa de acces modica. In cazul in care vei opta pentru o excursie optionala, taxa de acces la Sapadere ar trebui sa fie inclusa in pretul final al experientei. 

Distante catre Canionul Sapadere din alte statiuni ale Antalyei:

  • Distanta Kemer – Canionul Sapadere: 225 kilometri
  • Distanta Antalya City – Canionul Sapadere: 179 kilometri
  • Distanta Belek – Canionul Sapadere: 149 kilometri
  • Distanta Side – Canionul Sapadere: 109 kilometri 

Ce poti sa faci intr-o zi la Canionul Sapadere 

Sapadere este localizat in inima Muntilor Taurus si are o lungime de circa 750 metri si o inaltime de aproximativ 400 metri. 

De la parcare, vei face o plimbare de circa 30 minute pe jos pentru a strabate canionul. Exista poteci din lemn construite pe traseu, iar pe drum vei avea ocazia sa admiri o natura exceptionala: diferite mici bazine naturale create in albia raului, un peisaj stancos si, daca ai noroc, cateva pasari rare sau alte mici animale. 

Odata ajuns inspre capatul traseului, vei observa mai multe cascade, alaturi de piscinele lor naturale cu apa turcoaz. Cei mai curajosi pot face si o baie, insa trebuie sa stii ca apa este foarte rece, iar accesul poate fi destul de dificil si ingreunat de pietrele alunecoase. 

Satul Sapadere poate fi locul potrivit pentru a cumpara cateva produse locale si mirodenii, iar aici te asteapta si vechea fabrica de matase, dar si o moschee. 

Vei intalni si un restaurant la intrarea pe traseul canionului, iar daca esti suficient de norocos, ai putea sa prinzi o masa chiar langa malul raului. In meniu au preparate traditionale turcesti. 

Canionul Sapadere este o atractie destul de populara, ceea ce inseamna ca in plin sezon se poate aglomera, in mod special pe acele poteci din lemn care au fost construite langa albia raului. Daca iti faci vacanta aici in perioada iulie-august, te sfatuim sa faci in asa fel incat sa ajungi la canion dimineata.

Alte atractii apropiate de Canionul Sapadere

La distante rezonabile fata de Canionul Sapadere se mai afla si alte obiective interesante. Iti lasam mai jos cateva exemple in acest sens, in cazul in care simti ca trebuie sa explorezi aceasta zona mai pe indelete 🙂

Pestera Piticilor (Dwarf Cave) se afla la circa 8 kilometri departare de canion, fiind deschisa publicului in anul 2012. Are dimensiuni medii si o serie de stalactite si stalagmite similare cu cele regasite in pestera Damlatas din Alanya. Pestera are 6 galerii si o serie de pasaje inguste. 

O poti repera pe Google Maps cu denumirea de “Cüceler Mağarası”. 

Podul lui Hercule (Herkül Köprüsü pe Google Maps) si ruinele orasului antic Sydra se mai afla in apropiere. Podul este localizat la o distanta de 12 kilometri fata de canion, iar aici te poti opri rapid, pentru cateva poze, sau pentru masa de pranz la restaurantul din imediata apropiere. 

Ruinele orasului antic Syedra sunt marcate pe Harti cu denumirea de “Syedra Antik Kenti”. Inca sunt efectuate excavari in zona, insa situl arheologic poate fi vizitat, iar privelistea catre Mediterana este absolut superba. 

Accesul se face pe poarta de vest a orasului, iar in partea de est, asezarea are doua strazi principale pozitionate paralel. Poti vizita aici si ruinele bailor turcesti, iar la vest de bai exista o strada cu coloane, unde pot fi observate cateva inscriptii din cele mai vechi timpuri. 

In loc de concluzie

Canionul Sapadere merita vazut daca te numeri printre iubitorii plimbarilor in natura si mai ales daca esti cazat in Alanya sau in imediata apropiere, caci distanta pe care o vei avea de parcurs pana la aceasta atractie este una rezonabila. 

Daca ti-am starnit apetitul pentru un concediu in aceasta zona, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Alanya!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?