Kabak Beach, plaja apropiata de Oludeniz Turcia potrivita pentru iubitorii de natura

Zonele Fethiye si Oludeniz sunt deosebit de apreciate de catre acei turisti care aleg Turcia pentru vacanta de vara, mai ales gratie peisajelor deosebite, a multiplelor atractii si oportunitati de distractie si, in primul rand, gratie plajelor. Kabak Beach este unul dintre aceste locuri, iar frumusetea imprejurimilor de aici s-ar putea sa fie pe placul tau. 

Golful Kabak (Kabak Koyu) care gazduieste si plaja cu acelasi nume, se intinde de la poalele muntilor si pana la intalnirea cu apele Mediteranei, peisajul in sine fiind considerat mai degraba unul pitoresc, potrivit celor care vor sa se bucure de mare si de soare intr-un cadru cat mai apropiat de natura.

Descopera, in cele ce urmeaza, cateva detalii importante despre Kabak Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Fethiye si Oludeniz!

Localizare Kabak Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja

Golful Kabak si implicit plaja de aici se afla la o distanta de 20,9 kilometri de centrul statiunii Oludeniz si la o distanta de 33 kilometri de Fethiye. Din Oludeniz si pana aici ar trebui sa faci cu masina in jur de 35-40 minute, iar daca pleci din Fethiye, e bine sa iei in calcul un drum de circa o ora. 

Din ambele statiuni se poate ajunge la aceasta plaja cu taxi, dolmus sau cu masina, insa locul in care iti vei lasa masina nu este tocmai aproape de plaja, dupa cum relateaza cei care au fost aici in ultima perioada. Exista sus o parcare cu plata (40 lire turcesti/masina), urmand ca mai apoi sa cobori fie pe jos pana la plaja, fie cu un shuttle. 

Poti sa vii si cu dolmusul aici, pe care-l vei lua din Fethiye de la statia centrala de autobuze si care circula pe timp de vara din ora in ora, incepand cu 07.00 AM si pana la 18.00 PM, exceptand ora 08.00 AM. Aici poti sa gasesti programul actualizat al dolmusurilor catre Kabak. 

Zona este frecventata si de catre amatorii de drumetii, motiv pentru care vei putea observa cu usurinta turisti cu rucsacul in spate care apar fie pe aceasta plaja, fie fac diferite trasee prin imprejurimi, in general de-a lungul a ceea ce este cunoscut drept Calea Lyciana. 

Cum arata Kabak Beach, facilitati si ce sa iei cu tine cand vii aici

Plaja Kabak este o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. Desi in majoritatea descrierilor de pe internet, vei vedea ca aceasta figureaza drept o plaja de nisip, realitatea e ca incaltarile speciale pentru apa sunt mai mult decat binevenite aici, pentru ca exista pietre ceva mai multe si in imediata apropiere a malului, dar si la intrarea in apa. 

Kabak Beach nu este o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele, ceea ce inseamna ca daca vrei sa petreci mai mult timp aici, eventual intr-o maniera mai confortabila, e bine sa vii pregatit cu umbrela, salteluta sau prosop mai gros, crema cu factor de protectie ridicat, apa sau alte bauturi racoritoare, etc. 

In zona acestei plaje, in partea superioara a golfului, exista cateva unitati de cazare, unele potrivite amatorilor de yoga (se organizeaza tabere de yoga), altele cu mici constructii de tip bungalow. In spatele plajei exista si un mic bar-restaurant, iar cei care l-au vizitat lunile trecute spun ca au putut inchiria si umbrela de acolo. 

Intrarea in apa nu este lina, de aceea se recomanda prudenta in cazul in care nu esti un bun inotator sau vii aici alaturi de cei mici. 

Unii dintre romanii care au vizitat Kabak Beach in ultimii ani descriu plaja ca fiind un loc zen, un fel de “Vama Veche” de altadata a turcilor. 

Totusi, alti turisti care au nimerit aici chiar in mijlocul verii, spun ca plaja a devenit relativ populara si ca sunt destul de multe barcute cu turisti care ancoreaza la mal.  

Daca vizionezi video-ul de mai jos, incepand cu minutul 07.00 iti poti face o idee despre cum arata aceasta plaja, e drept, intr-o perioada din extrasezon, fara pic de aglomeratie. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kabak Beach 

Asa cum spuneam si mai sus, Kabak Beach este considerata o nestemata a plajelor din Turcia din aceasta zona, insa aceasta descriere pare sa se potriveasca mai degraba perioadelor de extrasezon. 

Pe timp de vara, mai exact in perioada iunie – sfarsit de august, locul devine destul de intens vizitat, iar daca nu esti foarte prietenos cu aglomeratia, dar si cu temperaturile destul de sufocante, e posibil ca experienta in sine sa nu fie cum te-ai asteptat. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kabak Beach este in luna mai sau incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie. In mai, apa marii poate fi ceva mai racoroasa (18-20 grade), insa in septembrie, valorile medii inregistreaza in jur de 25 de grade. 

Daca se nimereste sa-ti faci vacanta pe aceste meleaguri chiar si in octombrie, e posibil sa gasesti in continuare o apa a marii buna pentru baie, cu valori de circa 22 grade. 

Alte plaje frumoase in apropiere de Kabak Beach 

In cazul in care ai luat decizia de a-ti face vacanta in aceasta zona si faci parte din randul turistilor mai exploratori, e posibil sa vrei sa bifezi si alte plaje interesante din apropiere de Kabak Beach si de zona Oludeniz. 

Una sau mai multe dintre propunerile de mai jos pot fi pe placul tau: 

Plaja din Butterfly Valley este localizata la 10 kilometri departare de Golful Kabak si este asezata la poalele muntelui Babadag. Se poate ajunge cu masina in partea de sus a vaii, insa traseul de coborare este unul dificil si solicitant. Cel mai comod mod de a ajunge la aceasta plaja este cu barca, pe care o poti luat din Oludeniz sau din Fethiye. 

Mai multe informatii despre acest loc gasesti in articolul: Butterfly Valley Oludeniz. Cum arata si cum poate fi vizitata una dintre cele mai fascinante plaje din Turcia

Oludeniz Beach, una dintre cele mai incantatoare plaje din Turcia, se afla la o distanta de 18,3 kilometri de Kabak. Aici te asteapta celebra Laguna Albastra, deasupra careia poti face zboruri cu parapanta, alaturi de plaja sa Kumburnu Beach si Belcekiz Beach, plaja principala a statiunii. 

Si in acest caz, ti-am pregatit la noi pe blog un articol mai cuprinzator: Oludeniz Beach, plaja cu o laguna albastra de care te vei indragosti iremediabil in Turcia

Kidrak Beach este o alta varianta de plaja, localizata la 14,6 kilometri de Kabak, formata din nisip si pietris destul de marunt. Aici exista si zone amenajate cu sezlonguri si umbrele (in jur de 120 lire turcesti costa 2 sezlonguri + o umbrela), dar si parcare amenajata (39 lire turcesti/autoturism). 

In loc de concluzie 

Kabak Beach este o plaja potrivita pentru iubitorii de natura, in mod special in perioadele de extrasezon cand este libera si cand poti sa te bucuri de toata linistea de care ai nevoie. Daca ai ajuns aici sau planuiesti sa vii in perioada urmatoare, asteptam cu interes si parerile tale despre Kabak Beach!

Nu uita sa arunci o privire si pe ofertele vacante Fethiye si Oludeniz de la noi de pe site ☺

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?