Kidrak Beach, una dintre cele mai bine organizate plaje de langa Oludeniz

Stim cu totii ca zona Oludeniz Turcia este printre cele mai apreciate la capitolul plaje si activitati la malul marii, motiv pentru care, daca ai in plan sa-ti organizezi o vacanta aici si vrei sa vizitezi si alte plaje in afara de cea a statiunii, e posibil sa fii interesat de Kidrak Beach. 

Aceasta plaja pare sa aiba cate ceva de oferit pentru fiecare turist in parte, lucru confirmat si de miile de recenzii pozitive pe care le-a strans in ultimii ani pe Google. Majoritatea celor care au fost aici i-au acordat 5 stele si asta pentru ca locul imbina cu succes linistea, relaxarea, natura si organizarea. 

In cele ce urmeaza, gasesti o serie de detalii utile despre vizita la Kidrak Beach, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante in zona Fethiye-Oludeniz.

Unde este Kidrak Beach si cum ajungi aici din statiunile vecine 

Plaja Kidrak apartine de golful cu acelasi nume, localizat la doar 6,3 kilometri departare de centrul statiunii Oludeniz. Daca vii cu masina la aceasta plaja si se intampla sa fii cazat chiar in Oludeniz, pe drum n-ar trebui sa faci mai mult de 10 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Fethiye si pana la Kidrak Beach sunt 18,7 kilometri, asadar un drum cu masina sau cu taxi de circa 30 minute, iar din Gocek si pana la aceasta plaja vorbim deja despre o distanta ceva mai mare, de 45,4 kilometri. 

Daca vrei sa nu vii cu masina si nici sa cheltui prea multi bani pe drum, poti ajunge la Kidrak Beach si cu dolmusul. Este acelasi dolmus care merge si in directia Kabak/Faralya si poate fi luat de la statia centrala de autobuze din Oludeniz. In sezonul cald, dolmusul pentru Kidrak circula din ora in ora. 

Exista si parcare amenajata aici, iar taxa per autoturism este de 39 lire turcesti. 

Cum arata Kidrak Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Kidrak Beach are avantajul de a imbina foarte bine cadrul natural ideal pentru a sta la plaja cu facilitatile si organizarea din zona. Vorbim despre o plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele pe unul dintre segmente, insa si cu portiuni de plaja libera. 

Plaja aceasta reuseste cumva sa te lase sa te bucuri de natura si de relaxare asa cum se cuvine, chiar daca ai tot felul de facilitati pe langa. 

Kidrak Beach este formata din nisip cu pietricele (mai ales in ceea ce priveste portiunea sa de mijloc), are o panta medie spre abrupta de intrare in apa, iar pe unele zone poti intalni si pietre, motiv pentru care este recomandat totusi sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa, dar si sa acorzi putin mai multa atentie daca vii aici alaturi de copii. 

Asa cum se poate remarca si in video-ul de mai jos, portiunea de plaja din imediata apropiere a apei are nisip foarte fin, ideal pentru a construi castele din nisip curgator alaturi de cei mici. 

Unii dintre turistii care au vizitat-o spun ca au fost perioade in care au intalnit valuri ceva mai mari. 

Plaja este inconjurata de stanci impozante si de vegetatie (in mare majoritate, pini). Doua sezlonguri si o umbrela puteau fi inchiriate la Kidrak Beach in septembrie 2022 cu 120 lire turcesti. 

Pe plaja exista si un restaurant, unde poti sa iei gustari rapide, iar tot la Kidrak vei gasi si o zona amenajata special pentru picnic, asa ca poti veni chiar si cu gustarile la tine. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kidrak Beach

Spre deosebire de plaja centrala din Oludeniz, Kidrak Beach este o plaja mai libera si mai putin populara, ceea ce inseamna ca daca nimeresti intr-o perioada aglomerata (iulie-august), e posibil ca la Kidrak sa te poti bucura de ceva mai mult spatiu de desfasurare. 

Totusi, daca esti conditionat sa-ti faci vacanta pe litoralul turcesc in varf de sezon, e bine sa ai in vedere ca fluxul de turisti va fi unul mare, iar sezlongurile de aici s-ar putea ocupa la primele ore. Asadar, fie vii mai devreme, fie vii dotat cu propria umbrela si te multumesti cu gandul ca te vei aseza intr-o zona de plaja libera 🙂

Pe de alta parte, situatia se schimba radical in cazul in care vii la Kidrak Beach in mai sau la inceput de octombrie, caci te vei putea bucura, cu siguranta, de linistea pe care ti-o doresti si de loc cat cuprinde. 

Turistii care au vizitat aceasta plaja in ultimii ani spun ca lipsesc de aici elemente perturbatoare de liniste precum muzica tare, ski jet si alte lucruri de genul. 

Alte plaje frumoase la mica distanta de Kidrak Beach 

Daca esti ca noi, si-ti place sa te bucuri de cat mai multe plaje in timpul vacantei, eventual, daca s-ar putea, chiar de una noua in fiecare zi, e bine sa ai in vedere ca in apropiere de Kidrak Beach mai sunt si urmatoarele: 

Plaja din Oludeniz, pe care mai mult ca sigur o vei avea oricum in vedere daca ai ales sa-ti faci vacanta aici, dar care este insa mult prea frumoasa pentru a nu fi mentionata. Este vorba despre plaja care desparte faimoasa Laguna Albastra de mare (plaja Kumburnu) si de plaja Belcekiz, aflata in prelungirea acesteia. Ambele se afla la o distanta de circa 4,5 kilometri de Kidrak Beach. 

Plaja din Valea Fluturilor, la care poti ajunge foarte usor daca iei barca din Oludeniz, este localizata la 4,3 kilometri departare de Kidrak si este, iarasi, una dintre cele mai frumoase din zona. Este marginita de stanci, iar peisajul din spatele plajei este rapitor!

Plaja Kabak se afla la aproximativ 14 kilometri distanta de Kidrak, nu are amenajare cu sezlonguri si umbrele si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. Gasesti aici un bar-restaurant, o apa in nuante de turcoaz, si multa liniste daca alegi sa o vizitezi in extrasezon 🙂

In loc de concluzie

Kidrak Beach a fost evaluata, de catre turistii care au vizitat-o in ultima perioada, ca fiind una dintre cele mai bune plaje din zona Oludeniz. Daca ai fost deja aici sau urmeaza sa mergi cat de curand si simti ca informatiile de mai sus pot fi completate si cu alte detalii interesante, asteptam cu drag si feedback-ul tau.

Nu uita sa intri si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante in Fethiye-Oludeniz!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Turcia?