Kalami Beach Thassos, plaja ascunsa intr-un golf apropiat de Giola

Kalami este una dintre plajele mai putin cunoscute din sudul insulei Thassos, destul de apropiata de animatul Potos si localizata la o distanta mica de Giola, piscina naturala considerata una dintre cele mai frumoase atractii ale insulei. 

Daca ai in plan sa faci turul plajelor din sud sau daca vrei ca in aceeasi zi cu Giola sa te bucuri de plaja si in alt loc, Kalami Beach poate fi o varianta, insa nu pentru toate tipurile de turisti. 

Descopera in continuare care sunt caracteristicile acestei plaje, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, cu o multime de hoteluri din toate statiunile cunoscute!

P.S. Daca ti-ai propus ca in timpul concediului in Thassos sa vezi cat mai multe plaje frumoase, iti recomandam articolul: Ghid plaje Thassos. Care sunt cele mai frumoase plaje din Thassos, plaje premiate Blue Flag si plaje retrase

Localizare Kalami Beach si distanta pana la Giola

Plaja Kalami se afla la un drum de doar 5 minute cu masina de celebra Giola Thassos (1,2 kilometri distanta) si la 8,5 kilometri de Potos

In general, aceasta plaja poate fi o alternativa de compromis pentru cei care viziteaza atractiile zonei, insa si o plaja buna pentru cei care obisnuiesc sa faca snorkeling. 

Din Limenaria, al doilea oras ca marime din Thassos, si pana la Kalami sunt 12 kilometri, iar daca vii din zona capitalei Limenas, pana aici ai de mers nu mai putin de 43,9 kilometri. 

Exista o zona de parcare intre maslini, in spatele plajei, insa cei care au fost aici acum 2-3 ani spun ca drumul de acces este usor dificil, mai ales pentru masinile cu garda joasa. 

Cum arata Kalami Beach si cui i se potriveste

Kalami Beach este localizata intr-un golf ingust si este marginita de stanci. Pentru ca anterior spuneam ca plaja poate fi o varianta de compromis pentru cei care viziteaza atractiile din zona, venim si cu explicatia: accesul in apa este destul de dificil, pentru ca exista stanci pe aproape toata lungimea plajei. 

Prin urmare, Kalami Beach nu va fi potrivita familiilor cu copii sau celor care nu sunt buni inotatori, insa poate fi o alegere buna pentru cei care fac snorkeling, caci prezenta terenului stancos favorizeaza observarea vietuitoarelor marine. 

Nu uita sa iei cu tine si incaltamintea speciala pentru apa, caci va fi vitala daca alegi sa faci o baie aici. Iti reamintim ca acolo unde sunt pietre si stanci, exista si arici de mare, dar si riscul sa te lovesti la picioare.

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Plaja este de nisip cu pietris, insa vei observa si pietre mai mari pe masura ce te indepartezi de mal.

Kalami Beach este amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa nu intotdeauna si in extrasezon. Acestea pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la beach bar. 

Plaja Kalami Thassos nu este o plaja populara, motiv pentru care sunt sanse sa nu fie aglomerata, nici macar in plin sezon. 

Mai mult, daca alegi sa vii aici in perioada mai, iunie sau dupa prima jumatate a lui septembrie, poti avea sanse sa te relaxezi singur 🙂

Alte plaje in apropiere de Kalami Beach

Tocmai pentru ca nu vorbim despre o plaja potrivita tuturor categoriilor de turisti, sunt sanse ca dupa o oprire aici sa vrei sa vizitezi si alte locuri de la malul marii, eventual cat mai apropiate de Kalami. Te mai poti orienta catre: 

Giola este un obiectiv de neratat in Thassos, caci frumusetea sa este fara doar si poate incontestabila, insa pe cat este de special, locul nu este neaparat potrivit si familiilor cu copii mici. Zona este stancoasa, iar apa din piscina naturala este adanca. Vizitatorii obisnuiesc sa faca plaja pe stanci. 

Livadi Beach este o plaja ceva mai lata, asezata tot intr-un golf precum Kalami, cu locuri de parcare la umbra maslinilor din spate si cu un amestec de nisip cu pietris. Se recomanda si aici incaltamintea speciala pentru apa. Se afla la 6,4 kilometri de Kalami Beach. 

Arsanas Beach este localizata la 6,6 kilometri de Kalami, are o capacitate micuta, de doar cateva zeci de turisti si poate deveni aglomerata in perioada iulie-august. Si aici exista pietre la intrarea in mare. Vei gasi o taverna si un bar in zona din spatele plajei. 

Salonikios Beach este tot o plaja linistita, cu destul de multe pietre la intrarea in apa. Peisajul de aici este frumos, insa plaja se potriveste tot amatorilor de snorkeling. Intre aceasta plaja si Kalami Beach este o distanta de doar 3 kilometri. 

Psili Ammos Beach se afla la 4,1 kilometri de Kalami, este o plaja bine organizata, cu mai multe segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si zone de plaja libera, spre extremitati. Plaja este de nisip si doar pe alocuri exista pietricele la intrarea in mare. 

In loc de concluzie

Kalami este doar una dintre zecile de plaje ale insulei Thassos, apropiata de Giola si la indemana celor care viziteaza aceasta parte a insulei, insa nu poate fi considerata si printre cele mai reusite, mai ales pentru familiile cu copii. 

Daca se intampla sa ajungi aici, asteptam cu interes si parerea ta!

Pana atunci, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Thassos, iar procesul de rezervare este cat se poate de simplu!

 

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?