La munte in Bulgaria – recreere, relaxare si schi

ski borovets
Postat de

Statiunile de schi din Bulgaria se apropie foarte mult de cele din Austria sau Elvetia. Trei statiuni de munte bulgaresti sunt recunoscute international datorita conditiilor bune pentru schi dar si pentru ofertele de cazare cu un raport calitate/pret foarte bun. Aici s-au organizat deja competitii sportive mondiale de schi.

Statiunea Bansko este una din cele mai moderne din sud-estul Europei.

Este situata la cota 925, in Muntii Pirin. Desi cunoscuta de circa 10 ani, conditiile din statiune sunt excelente pentru cazare si schi. Zona noua a statiunii, cu hoteluri luxoase si apartamente de vacanta, se afla vis-a-vis de telegondola, ceea ce face din Bansko statiunea cu unele dintre cele mai bune hoteluri montane din Bulgaria.

Atunci cand nu se poate schia, tavernele traditionale ofera bucate traditionale locale si vinuri bulgaresti. Tavernele sau “mehana” cum sunt denumite de localnici, obisnuiesc sa tina atmosfera de vacanta cu muzica folk live. Trebuie retinut ca discotecile si cluburile de noapte functioneaza pana dimineata.

Alte posibilitati de petrecere a timpului liber in zona sunt: vizitarea ruinelor fortaretelor antice din Staroto Gradishte, dealurile de mangal Tracic si Parcul National Pirin, inclus in patrimoniul cultural si natural UNESCO. Nu putem omite izvoarele minerale, rezerva a Bayovi Dupki-Djindjirtsa.

Borovets, ideal pentru recreere, relaxare si schi

Deschisă în anul 1896, Borovet este cea mai veche statiune montană din Bulgaria, pastrand traditia unei statiuni de renume. Este situată la 72 km distantă de Sofia, la 1390 m altitudine. În prezent, Borovet este cea mai mare si cea mai modernă statiune montană din Bulgaria, de tipul celor din Alpi, asigurand conditii foarte bune pentru sporturile de iarna cum ar fi: schi, schi nocturn, snowboard-ing, cross-country, sarituri, biatlon, ski-doo etc. Statiunea este situata in vecinatatea colinei Borovets, pe pantele de nord ale versantului Mousale, la Est de Rila. Padurea de brazi si pozitionarea la 1.390 m deasupra nivelului maii fac din Borovets locul ideal pentru recreere, relaxare si schi.

Traseele pentru schi ale Borovets-ului sunt localizate in trei regiuni diferite.
Dupa o zi petrecuta pe partia de schi, turistii au destule posibilitati de distractie precum baruri, cafenele, cluburi de noapte si discoteci. Restaurantele si tavernele cu specific bulgaresc, toate cu o atmosfera de vacanta, intampina turistii cu preparate din bucataria internationala si bineinteles cea traditionala, muzica folk live si dansuri traditionale ca “horo”.

Mai pot fi vizitate celebra manastire Rila si castelul Carska Bistrica, situata la doar 10 minute de mers pe jos din centrul statiunii.

Pomporovo, cea mai sudica statiune de schi din Europa

S ituata in inima Muntilor Rhodopi, muntii miticului Orfeu, Pamporovo este o moderna statiune de schi ce se inscrie in randul celor mai sudice si insorite statiuni din Europa, destinate acestui sport. Sunt disponibile si trasee in afara pistelor cunoscute, dar si hoteluri situate la peste 1.500 m altitudine, centre sportive si de schi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selectati optiunea antispam

>