Lefkimmi, cea mai importanta asezare din sudul insulei Corfu

Lefkimmi este a doua cea mai mare asezare a insulei si totodata al doilea port ca si dimensiuni si importanta, conectand Corfu de Igoumenitsa prin cursele regulate cu feribotul. Se afla pe coasta de sud, in apropierea animatei statiuni Kavos, si pastreaza farmecul traditiilor si vremurilor apuse prin arhitectura sa si prin obiceiurile localnicilor. 

Este considerat un soi de centru al partii de sud si a fost format prin alipirea mai multor mici sate precum Rigglades, Agioi Theodoroi, Potami, Melikia, etc. 

Te invitam sa-i descoperi principalele caracteristici in capitolele urmatoare, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Corfu.

Ce sa stii despre Lefkimmi  

Lefkimmi are un numar de aproximativ 5000 de locuitori permanenti, majoritatea lucrand in turism, agricultura si pescuit. Este considerat a fi centrul partii de sud si chiar daca se afla la doar 40 kilometri departare de Corfu Town, ofera senzatia unui loc care apartine altei ere. Este intr-o totala antiteza cu invecinatul Kavos (cel mai animat de pe insula), si pastreaza elemente traditionale (case vechi construite in stil venetian, conace vechi, stradute inguste pietruite, taverne si cafenele traditionale). 

Este unul dintre putine locuri in care poti observa localnici corfioti care inca mai merg calare pe magar, care au un anumit stil vestimentar si un dialect special. 

Un rau strabate centrul asezarii, iar canalul sau este navigabil, avand gura de varsare in zona plajei Bouka. De-a lungul raului vei avea posibilitatea sa admiri si barcutele de lemn ale pescarilor, ancorate la mal. 

Ca si parcurs istoric, Lefkimmi se remarca printr-un eveniment deosebit de important: batalia navala purtata intre corinteni si atenieni, in stramtoarea Lefkimmi, care a avut loc in timpul razboiului peloponesiac. 

Locul se distinge si printr-o traditie muzicala veche (Societatea Filarmonica Lefkimmi a fost fondata in 1911), insa prezinta si un interes deosebit din punct de vedere religios. In zona exista multe biserici si manastiri bizantine, considerate adevarate atractii pentru mii de pelerini din intreaga lume (Kyra ton Aggelon, Panagia tis Eleousa, Agios Arsenios sunt doar cateva dintre acestea). 

In Lefkimmi exista scoli, muzee, supermarketuri, banci, stadion, statie de autobuz Ktel pentru conexiunea cu Corfu Town, taverne, cafenele, centre medicale, saloane de infrumusetare, birouri de turism, servicii de inchirieri masini, biciclete. 

Totodata, in Lefkimmi se afla si al doilea cel mai mare port al insulei, cu linie de ferry care conecteaza partea sudica a insulei cu marele oras Igoumenitsa. 

Calatoria cu feribotul intre Igoumenitsa si Lefkimmi dureaza aproximativ o ora, iar mai multe informatii despre program si preturi poti afla de aici

Unde este Lefkimmi, cum ajungi si distante din alte statiuni

Lefkimmi se afla, asa cum spuneam si anterior, in partea sudica a insulei, la o distanta de aproximativ 41 kilometri departare de centrul orasului Corfu Town. In medie, intre cele doua asezari ar trebui sa faci pe drum in jur de o ora si 20 de minute, intr-o zi de vara cu trafic moderat spre intens. 

De la Aeroportul International Corfu si pana in Lefkimmi sunt 39 de kilometri. 

Lefkimmi este conectat de Corfu Town si prin sistemul de autobuze locale (Green Bus) – linia B1.

La noi pe blog te asteapta un articol mai detaliat despre modalitatile de transport disponibile in insula Corfu: Despre transport in Corfu. Green Bus, Blue Bus, taxi, inchirieri masini si calatorii cu barca

Distante catre Lefkimmi din alte statiuni ale insulei:

  • distanta Dassia – Lefkimmi: 50 kilometri
  • distanta Kassiopi – Lefkimmi: 77,8 kilometri
  • distanta Acharavi – Lefkimmi: 84 kilometri
  • distanta Sidari – Lefkimmi: 81 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Lefkimmi: 57 kilometri
  • distanta Agios Gordios – Lefkimmi: 32 kilometri
  • distanta Kavos – Lefkimmi: 7,5 kilometri
  • distanta Moraitika – Lefkimmi: 21 kilometri
  • distanta Benitses – Lefkimmi: 27,7 kilometri

Vremea in Lefkimmi si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Este caracterizat, la fel ca intreaga insula, de un climat mediteranean, cu veri calduroase, uscate si ierni blande, umede. Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Lefkimmi in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor atinge in jur de 31 de grade (temperaturi masurate la umbra). 

In aceasta perioada, apa marii are o medie de circa 25-26 de grade in apropierea malului. 

Lefkimmi nu este unul dintre locurile cele mai populare ale insulei (este in general mai mult tranzitat pentru ca are al doilea cel mai mare port prin intermediul caruia este facuta conexiunea cu Igoumenitsa), majoritatea turistilor preferand sa se cazeze in statiunile de coasta din imprejurimi (Kavos, Moraitika, etc.). 

Totusi, primeste un numar mai ridicat de vizitatori in miez de vara, iar daca preferi sa vii aici intr-o perioada in care atmosfera este mai degajata, poti alege sa-ti faci vacanta pe insula fie la sfarsit de mai – inceput de iunie (apa marii are intre 19-22 grade), fie la sfarsit de septembrie – inceput de octombrie (apa marii are intre 23-25 grade). 

Cum sunt plajele in zona Lefkimmi 

Centrul Lefkimmi nu se afla chiar la malul marii, ci la o distanta de aproximativ 3 kilometri departare de zona de coasta, lucru pe care e bine sa-l ai in vedere daca vrei sa te bucuri de plaja aici. Totusi, pe o raza de 10-15 kilometri, vei intalni plaje excelente, pentru toate preferintele, fie ca vorbim despre locuri mai animate si bine organizate, fie despre fasii de nisip cu aspect mai salbatic. 

Una dintre cele mai apropiate este plaja Bouka, aflata in partea dreapta a canalului navigabil din zona Lefkimmi. Este formata din nisip si mai lata pe portiunea centrala, unde are si amenajare cu sezlonguri si umbrele. Catre extremitati, Bouka are un aspect salbatic, cu zone mai bogate in vegetatie. 

Plaja Skaloma este o alta varianta aflata la indemana (fara amenajare cu sezlonguri si umbrele), dar si plajele Molos si Alikes, catre nord, insa daca preferi mai multa organizare, te poti indrepta catre plaja Kavos, unde vei intalni mai multe segmente cu sezlonguri, centre de sporturi acvatice, baruri si taverne, etc. 

Pentru cei care prefera plajele mai generoase, unele cu aspect salbatic, exista de partea cealalta a insulei (sud, sud-vest) plaja Arkoudilas (la 10 km de Lefkimmi), plaja Kanoula (la 6,8 kilometri) si plaja Gardenos (la 7,8 kilometri). 

Plaja Gardenos

Unde te cazezi in Lefkimmi

Numarul unitatilor de cazare din zona Lefkimmi este de ordinul zecilor, marea majoritate a acestora fiind vile cu apartamente de inchiriat. Variante de hoteluri sunt putine, insa daca preferi acest tip de cazare si eventual o atmosfera mai turistica, te poti indrepta rapid catre Kavos. 

Revenind la Lefkimmi, gasesti cazare in case de vacanta de toate felurile, inclusiv in case traditionale renovate, in zona de centru a asezarii. 

Cele mai multe astfel de vile sunt cotate cu 3 sau 4 stele si ofera regim de cazare self catering (nu prea exista optiuni cu mic dejun inclus, demipensiune sau all inclusive). 

Preturile sunt pentru toate buzunarele, iar majoritatea unitatilor de cazare ofera parcare la fata locului.  

Ce poti sa faci in Lefkimmi si in imprejurimi 

Lefkimmi este descris, in linii generale, ca fiind genul de locatie potrivita celor care vor sa se bucure de vacante mai linistite, cu plimbari in natura, excursii pe mare, vizitarea satelor traditionale din imediata vecinatate (Lefkimmi Anaplades, Melikia, Potamos, Agioi Theodoroi, Riglades si altele). 

Salina Lefkimmi mai face parte din randul zonelor de interes, fiind localizata intr-un mediu mlastinos, la circa 3,5 kilometri de centrul Lefkimmi. Poate fi unul dintre locurile ideale pentru observarea pasarilor (sunt peste 180 de specii de pasari care traiesc in aceasta regiune, inclusiv stoluri de flamingo).  

Tavernele si restaurantele din Lefkimmi sunt considerate o alta atractie. Locuri precum Agkali, Ladókolla, Taverna Petrakis, completate de paleta mult mai generoasa din Kavos, pot face obiectul unor experiente culinare pe masura asteptarilor. 

Daca-ti doresti sa te bucuri de viata de noapte, baruri si cluburi, te poti orienta rapid catre Kavos, iar daca preferi linistea si serenitatea unor plaje mai incapatoare, la distante acceptabile te asteapta Gardenos, Kanoula si Arkoudilas, mentionate si mai sus. 

In loc de concluzie

Lefkimmi este un loc cu traditii bine pastrate, cu peisaje naturale deosebite si plaje frumoase in imediata apropiere. 

Este genul de destinatie care ofera vizitatorilor sai o conexiune autentica, iar daca te bate gandul sa-ti faci concediul in aceasta insula greceasca si implicit in zona Lefkimmi, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?