Livari Beach, o plaja spectaculoasa din apropierea satului pescaresc Vourvourou

Livari Beach este una dintre plajele speciale ale bratului Sithonia, alaturi de alte cateva locuri superbe din aceasta zona, a satului Vourvourou, fiind totodata si una dintre cele mai fotografiate plaje din intreaga peninsula, gratie formei sale aparte si a peisajului magic de aici. 

Este suficient sa-ti arunci privirea peste doua-trei fotografii cu Livari Beach pentru a te declara “vrajit” de acest loc, iar daca se intampla sa ai planuri pentru o vacanta in Sithonia, cu siguranta aceasta plaja merita bifata. 

Gasesti in acest articol toate detaliile de care ai nevoie pentru o vizita la Livari Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sithonia, cu propuneri de hoteluri pentru toate buzunarele.

Unde se afla Livari Beach si cum ajungi aici din principalele statiuni 

Plaja Livari este localizata la doar 3,9 kilometri de centrul satului pescaresc Vourvourou, intr-una dintre cele mai frumoase zone ale bratului Sithonia si vis-a-vis de insula Diaporos.

Din satul-port Ormos Panagias si pana la Livari Beach ai de parcurs o distanta de 5,2 kilometri, iar daca se intampla sa fii cazat in Nikiti si sa vrei sa ajungi in acest loc, ai de mers 12 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 15 minute cu masina intr-o zi fara trafic intens. 

Daca pleci din Neos Marmaras cu intentia de a vedea Livari Beach, ia in considerare un drum de 28 de kilometri, adica in jur de 30-35 de minute cu masina. 

Din Kalamitsi si pana aici sunt aproape 47 de kilometri, iar din Sarti si pana la Livari Beach sunt 30,7 kilometri. 

Ia in considerare si ca va trebui sa mergi pe jos cateva sute de metri (200-400 m) pentru a ajunge chiar pe fasia de nisip de la Livari, caci nu poti ajunge cu masina chiar pana in acest punct. 

Accesul cu masina catre Livari se face din drumul principal, la nord de Vourvourou. Exista optiunea sa parchezi fie in zona plajei din nordul satului Vourvourou, fie in zona campingului.

Cum arata Livari Beach si ce trebuie sa ai in vedere cand vii aici 

Daca ai pune aceasta intrebare unui fotograf profesionist, proababil raspunsul ar fi ca Livari Beach arata superb. Plaja este cautata de fotografii amatori si profesionisti pentru poze wow, mai ales catre apus, cand lumina ofera un efect magic. 

Ce vei intalni aici este practic o fasie de nisip care desparte golful de mare, formand o mica laguna. In zare se pot admira insula Diaporos, dar si muntele Athos, dar si reflexiile acestora in apa, surprinse in cele mai interesante cadre. 

Livari Beach este o plaja complet neamenajata, ceea ce inseamna ca nu vei gasi aici sezonguri si umbrele de inchiriat si cel mai probabil, nici alte servicii. 

Iti recomandam asadar sa vii cu toate cele necesare de acasa: umbrela, apa plata, crema cu factor de protectie, dar si incaltaminte speciala pentru apa, caci pe alocuri, si in special catre extremitati, exista zone cu pietre si stanci la intrarea in mare. 

Totodata, cei care au fost aici spun ca este de preferat sa faci baie pe partea cu marea (catre Diaporos si Athos), nu catre laguna, caci apa este mai curata in prima dintre variante. 

Unii dintre cei care au vizitat plaja in ultimele luni s-au plans si de faptul ca nu prea exista cosuri de gunoi, spunand totodata si ca zona ar fi avut un aspect ceva mai neingrijit. 

Vei gasi in preajma si servicii de inchiriat mici ambarcatiuni, asa ca daca te tenteaza o plimbare pe mare, aceasta ar putea fi una dintre zonele foarte frumoase ale Sithoniei pentru a porni intr-o experienta de genul. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Livari Beach

Nefiind o plaja amenajata si cu facilitati, Livari Beach nu reprezinta un loc extrem de tentant pentru cei care aleg sa-si faca vacantele in Sithonia, pentru ca multi prefera sa aiba in vecinatatea plajei restaurante, terase, dusuri, toalete, dar si posibilitatea de a inchiria sezlonguri cat stau pe malul marii.

Asadar, nu vei gasi Livari Beach extrem de aglomerata nici macar in plin sezon, insa cu siguranta vor fi ceva mai multi turisti aici in lunile iulie si august, decat in mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. 

E bine de stiut si ca in iunie, apa marii in Sithonia are o medie de 22 de grade, iar in septembrie, aceeasi medie inregistreaza 24 de grade, ceea ce inseamna ca apa este inca foarte buna pentru balaceala. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Locuri frumoase de vizitat in apropiere de Livari Beach

Daca vrei sa legi vizita la Livari Beach si de alte obiective frumoase din aceasta zona, odata ajuns aici te mai poti indrepta usor si catre: 

Satul pescaresc Vourvourou se afla la un drum de doar cateva minute cu masina, iar atmosfera pitoreasca de aici, completata de tavernele cu mancare buna si de peisajele spectaculoase pot fi tot ce-ti mai trebuie pentru a incheia ziua asa cum ai visat. 

Plajele Karidi si Fava se afla la distante rezonabile fata de Livari Beach, iar in ceea ce o priveste pe prima, este considerata a fi poate chiar cea mai frumoasa din Sithonia, fiind impartita in doua sectiuni. 

Insula Diaporos poate fi vizitata usor, caci in sezonul cald se organizeaza zilnic excursii cu barca, iar aici vei gasi si plaja salbatica Galana Nera.  

In loc de concluzie

Livari Beach este doar una dintre plajele foarte frumoase ale bratului Sithonia si desi nu are prea multa organizare si facilitati, poate fi un loc de suflet daca ai norocul sa-l gasesti asa cum l-a lasat natura. Nu uita sa-ti iei aparatul foto cu tine sau sa iti incarci telefonul, mai ales daca ai in plan sa prinzi lumina magica de la apus. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacanta Sithonia, cu multe hoteluri din care sa-l poti selecta rapid si simplu pe cel care ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?